PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 11:07 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

mpacz78 pisze:Totko była u mnie chyba od października i dopiero stosunkowo niedawno otworzyła się, zaufała mi, ona jest cudowną kotką tylko trzeba ją zrozumieć, dać jej czas, nie można nic na siłę... teraz nie wiem co dalej, czy ja znajdę taką osobę, której będe mogła powierzyć taką koteczkę, stanu rezydentów nie wolno mi już zwiększać, ona jest młodziutka całe życie przed nią, przecież się przyzwyczai do kogoś też, ech zobaczymy...

Pewnie, że się przyzwyczai do kogoś :D i Niuś przyzwyczaiłby się. Ja poprostu zawsze miałam trzech rezydentów a jak umarł Franek to miejsce się zrobiło, stąd moja decyzja. Niuś był długo nieufny. Jak szukałam mu domu to nie lubił nieznajomych, chowal się, uciekał, zresztą Marea wie :D zdjęć mu nie można było normalnie zrobić, teraz jak został uznany rezydentem, wychodzi do gości, mizia się, normalnie super przytulak :mrgreen:
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Nie mar 06, 2011 11:08 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Sliczna ;) ile ona ma? chyba conajmniej 5 m-cy?
Troche nie rozumiem tego zachwytu nad bialymi kotami.. :lol: i owszem, sa inne, ladne, no ale takie niepraktyczne :ryk: klaki wszedzie widac :ryk:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie mar 06, 2011 11:18 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Myślę że ma koło 4 mies.
Też nie jestem fanką białych kotów, wolę czarne i buraski, ale ratuję co się nawinie, a to że ludzie lubią białe to dobrze, łatwiej będzie wyadoptować :wink: .

Ostatecznie wyszło, że robotem nie jestem, ostatnie dni latałam jak nakręcona, w pracy 200% normy, koty, akcje, ... a dziś obudziłam się z lekką gorączką, w kościach mnie łamie, na razie się kuruję, zalegam razem z kotami, mam nadzieję, ze się nie rozchoruję :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie mar 06, 2011 11:21 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

dzidzia pisze:Pewnie, że się przyzwyczai do kogoś :D i Niuś przyzwyczaiłby się. Ja poprostu zawsze miałam trzech rezydentów a jak umarł Franek to miejsce się zrobiło, stąd moja decyzja. Niuś był długo nieufny. Jak szukałam mu domu to nie lubił nieznajomych, chowal się, uciekał, zresztą Marea wie :D zdjęć mu nie można było normalnie zrobić, teraz jak został uznany rezydentem, wychodzi do gości, mizia się, normalnie super przytulak :mrgreen:

Beatka, koty maja 6ty zmysl ;) zawsze beda to twierdzic, ze wyczuwaja nasze emocje ;)
Podjelas sluszna decyzje, zreszta Nius chyba bezproblemowy, wiecej go nie ma niz jest ;-) zyje w swoim swiecie :)
Obrazek

Marea

Post » Nie mar 06, 2011 11:23 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

mpacz78 pisze:Myślę że ma koło 4 mies.
Też nie jestem fanką białych kotów, wolę czarne i buraski, ale ratuję co się nawinie, a to że ludzie lubią białe to dobrze, łatwiej będzie wyadoptować :wink: .

Ostatecznie wyszło, że robotem nie jestem, ostatnie dni latałam jak nakręcona, w pracy 200% normy, koty, akcje, ... a dziś obudziłam się z lekką gorączką, w kościach mnie łamie, na razie się kuruję, zalegam razem z kotami, mam nadzieję, ze się nie rozchoruję :roll:

wez 2 apiryny i wapno, powinno zwalczyc wirusa jak dopiero zaczyna chulac ;)

Ja tez zdecydowanie jestem za buraskami i czarnuchami ;-) no...moja miloscia i marzeniem sa "pointy" kremowe, bezowe koty z brazowymi znaczeniami ;-) moze kiedys jakis sie nawinie :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 07, 2011 11:58 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Niestety rozłożyło mnie zapalenie oskrzeli. Kuruję się w domu ku radości kociastych, że mogą się tyle ze mną powylegiwać.

Od starszej pani R z Pustek wczoraj wieczorem udało się wyciągnąć 2 kociczki, jedna niestety ciężarna, karmicielka i pani R twierdziły, że gruba bo ma robaki :roll:
Karmicielka oczywiście dobrze wie ze kotka jest w ciąży tylko jest jej głupio, że do tego dopuściła.
Obie kotki są już u weta na zabiegach.
Cieżarna jest prześliczną buraską, taką w beżach, miziastą i cudną, ma góra 5-6 mies.
Tak bym chciała aby w tym roku udało się definitywnie rozwiązać problem kotów w tamtym miejscu, na razie działam po dobroci, ale jeśli się nie da to nie odpuszczę, choć może się skończyc kłamstwami jak w zeszłym roku a co jest w domu u pani R to nie wiem, bo ona mnie nie wpuści, a karmicielka, która zrobiła sobie z domu starszej schorowanej kobiety przechowalnię kotów z podwórka nie raz mnie już okłamała, czego efektem są teraz te 4-6 mies. młode koty.
Ale w tech chwili sytuacja je na tyle przerosła, że dobrowolnie oddają koty do zabiegów, i nawet karmicielka pokryła póki co większość kosztów, ale wiem, że wszystkich nie pokryje.
Kotów ogólnie jest sporo, kilkanaście, część dzikawe, część oswojone, są białe, bure i czarne, ja głównie stawiam na sterylki, część kotów dzikich zostanie po zabiegach wypuszczonych na podwórko (część zresztą cały czas wychodzi bo pani R mieszka na parterze), część postaram się oddać do adopcji, a część muszę oddawać tym babom spowrotem bo inaczej nie będą współpracowały, bo tą sa te ulubione, jak sa zdrowe i w dobrej kondycji to oddaję.

Na szczęście Wojtek jest w domu to mi pomaga i koty wozi do i od weta.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 07, 2011 12:55 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

A w jakim dokładnie miejscu są te koty na pustkach :?: przy jakich ulicach :?: najgorzej że dużo pań karmiących nie przyjmuje do wiadomości pewnych spraw, nie dość że trudna sytuacja z kotkami to jeszcze trzeba się z ludźmi sposobami dogadywać :evil: powodzenia życze :ok:

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Pon mar 07, 2011 12:56 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

[quote="mpacz78"]Niestety rozłożyło mnie zapalenie oskrzeli. Kuruję się w domu ku radości kociastych, że mogą się tyle ze mną powylegiwać.quote]

Zdrówka :1luvu:

AleksH

Post » Pon mar 07, 2011 13:18 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Marea pisze:Ja tez zdecydowanie jestem za buraskami i czarnuchami ;-) no...moja miloscia i marzeniem sa "pointy" kremowe, bezowe koty z brazowymi znaczeniami ;-) moze kiedys jakis sie nawinie :ryk:

Marea, takie marzenia też się spełniają - trzeba tylko dobrze po krzakach poszukać, czego dowodem jest Sky u mnie. :lol: [No, tyle że ona akurat mnie opuści. :wink: ]

Moni, kuruj się. Kciuki za zdrowie Twoje trzymam.
I nieustannie podziwiam za `pracę u podstaw`. [Ja to się kompletnie do ludzi nie nadaję... :roll: ]
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon mar 07, 2011 13:40 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Alex, ja tu na necie nie chcę za wiele pisać o szczegółach tej sytuacji na pustkach, napisałam bo napisałam, bo już mi się trochę ulało, ale wiesz świat jest mały, a jak się karmicielka dowie, że ja wypisuję o tym na necie, to zerwą ze mną kontakt, i kotom nie pomogę, ona ma młodsze znajome, kóre kocie fora mogą czytać...
Jeśli pytasz bo znasz kogoś z tamtąd, kto mógłby pomóc to mogę Ci napisać na pw, adres i kto to jest taki nieodpowiedzialny.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 07, 2011 13:52 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

mpacz78 pisze:Alex, ja tu na necie nie chcę za wiele pisać o szczegółach tej sytuacji na pustkach, napisałam bo napisałam, bo już mi się trochę ulało, ale wiesz świat jest mały, a jak się karmicielka dowie, że ja wypisuję o tym na necie, to zerwą ze mną kontakt, i kotom nie pomogę, ona ma młodsze znajome, kóre kocie fora mogą czytać...
Jeśli pytasz bo znasz kogoś z tamtąd, kto mógłby pomóc to mogę Ci napisać na pw, adres i kto to jest taki nieodpowiedzialny.

Spoko, ja tylko tak z ciekawości, bo mam rodzine na Pustkach, ale niestety nie znam nikogo kto by mógł pomóc :(

AleksH

Post » Pon mar 07, 2011 13:57 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Agn pisze:Marea, takie marzenia też się spełniają - trzeba tylko dobrze po krzakach poszukać, czego dowodem jest Sky u mnie. :lol: [No, tyle że ona akurat mnie opuści. :wink: ]

Agn, marzen to ja mam duzo, koci Point, Golden Retriver kremowy...ale marzenia marzeniami :ryk: jakbym bardzo chciala napewno takowy by sie znalazl ;)
kolejny kot zostalby eksmitowany razem ze mna i pozostalymi kotami :ryk: moze kiedys, obecnie bez szans ;)
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 07, 2011 14:07 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

No czasem sa cuda na podwórkach, ja miałam niebieską koteczkę raz do adopcji, no i mój piękny Bleki, też znaleziony zawszawiony, wychudzony...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 07, 2011 14:25 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

albo np taka niebieska Lunka, zyla sobie ponad 2 lata na podworku, no ale juz grzeje dupcie w gdynii ;) zreszta nieopodal Ciebie Monia gdzies...
Przy Mickiewicza w ogrodku pewna Pani "hoduje" rasowe koty. Niekastrowany kot burmanski z przepieknymi niebieskimi oczami sobie biega :roll: to jej koty i owszem "one sa na dworzu szczesliwe" zyja sobie z dzikimi w smierdzacym namiocie :roll: a w domu Pani ma tez kotki, i owszem, "ale malo sie mnoza, sterylizacja jest bee"
Obrazek

Marea

Post » Pon mar 07, 2011 15:42 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Rany Monika gdzie ty się tak zaprawiłaś.Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

[poprzednia][następna]