Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 13:09 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

Witam :D
Nie znoszę tego tępego dźwięku jakim jest walenie łapami w kuwetę. Zamiast zakopać urobek to obijają się o kuwetę. Wredoty jedne, najgłośniej robią to właśnie wtedy kiedy leżę, bo jak jestem obok i zaraz mogę sprzątnąć to jakimś cudem cichutko czmychają z kuwety. :twisted:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto mar 01, 2011 13:14 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

A ja mam taką lalunie, co jak zrobi w kuwecie co swoje, to drapie łapką o ścianę!!! Na ten jakże miły dźwięk wyskakuję z łóżka w 3 sekundy... I pewnie o to chodzi :ryk: Ps: głaski dla kiciów :wink: Na prawdę są słodkie a banerek kuszący...
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto mar 01, 2011 13:20 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

spoko spoko, kocury rodziców TŻ jak sa głodne o 3-4 rano to drapia po żaluzjach. Takich metalowych. Wyobraźcie sobie ten łomot :ryk:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto mar 01, 2011 13:59 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

slapcio pisze:spoko spoko, kocury rodziców TŻ jak sa głodne o 3-4 rano to drapia po żaluzjach. Takich metalowych. Wyobraźcie sobie ten łomot :ryk:

Koszmar, koty to są jednak cwaniaki i wredne na dodatek. Tresują sobie ludzi do obsługi.
Moje jeszcze lubują się w nocnym wymiotowaniu. Nażrą się łapczywie chrupek i potem je zwracają najczęściej nocą. Nie dość, że odgłos wymiotowania mnie budzi to jeszcze szybko muszę wstać i sprzątnąć, bo reszta kotów zaczyna sprzątać po swojemu, czyli skrobią pazurami po podłodze.
Nie wiem po co ja tyle kotów nabrałam. 8)
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto mar 01, 2011 14:13 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

A moja Henrysia w nocy płacze :roll:
Tzn kiedyś slyszę, a ona zawodzi żałośnie, zerwałam się, lecę, myślałam, że jakieś nieszczęście, wypadek, włączam światło, patrzę.. a Henryk siedzi na skraju stołu, patrzy w dół i wydaje dżwięki jakby płakała 8O . Okazało się, że jest w połowie szalonej zabawy miękką piłeczką, która akurat wpadła jej do miski stojącej obok stołu :ryk: :ryk:
Nabrała mnie i TŻa tak jeszcze kilka razy, teraz już wiem, że po prostu świetnie się bawi :lol:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto mar 01, 2011 14:15 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

justyna p pisze:A moja Henrysia w nocy płacze :roll:
Tzn kiedyś slyszę, a ona zawodzi żałośnie, zerwałam się, lecę, myślałam, że jakieś nieszczęście, wypadek, włączam światło, patrzę.. a Henryk siedzi na skraju stołu, patrzy w dół i wydaje dżwięki jakby płakała 8O . Okazało się, że jest w połowie szalonej zabawy miękką piłeczką, która akurat wpadła jej do miski stojącej obok stołu :ryk: :ryk:
Nabrała mnie i TŻa tak jeszcze kilka razy, teraz już wiem, że po prostu świetnie się bawi :lol:

A Ty masz wstawać i wyjąć jej tę piłkę, żeby mogła dalej szaleć.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto mar 01, 2011 14:19 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

Teraz już nie wstaję i jakoś sobie sama radzi :lol: Ale zawsze mnie obudzi :roll:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Wto mar 01, 2011 22:07 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

buziaki dla przystojniakow, zwlaszcza tego pieknookiego slodkiego czarnego pysia, ktorego chetnie bym osobiscie schrupala, gdybym tylko miala taka mozliwosc :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro mar 02, 2011 9:01 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

Kociara82 pisze:buziaki dla przystojniakow, zwlaszcza tego pieknookiego slodkiego czarnego pysia, ktorego chetnie bym osobiscie schrupala, gdybym tylko miala taka mozliwosc :1luvu: :1luvu:

Kamil robi się coraz bardziej przytulaśny. Częścią jego rozkładu dnia jest regularne wskakiwanie na górę krytej kuwety. A to sobie ścianę powącha ( pisałam w poprzednich postach, że to jego ulubione zajęcie-wącha kafle na ścianie i nie wiem czemu ) a to się położy. Ja sporo się kręcę w łazience a Kamil lubi pieszczoty na tej kuwecie. Daje mi buźki, trąca mnie łebkiem-wystarczy, że się nachylę. Kiedy go zagaduję to odpowiada takim śmiesznym kocim piskiem. :lol:
Kochany jest chłopak i rzeczywiście apetyczny. Mówimy na niego apetina, bo przez swoją figurkę też mamy ochotę go schrupać. :twisted:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw mar 03, 2011 9:36 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

Chłopaki się witają z rana. :D
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw mar 03, 2011 9:40 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

czesc pysiaczki :*:*:*

oba kociaste sa do schrupania :1luvu: :1luvu: slodziaczki :*:*:*:*

Kociara82

Post » Czw mar 03, 2011 15:42 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

Czy ktoś pyta się o chłopaki? :?: Naprawdę urocze z nich kocurki. :kotek:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pon mar 07, 2011 9:29 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

Witamy się po kilku dniach przerwy. :D
W weekend trochę chłopaków zaniedbałam, bo wiozłam innego kota do Dąbrowy Górniczej i nie było mnie calutki dzień.
U nas wszystko ok, chłopaki szaleją, pięknie się razem bawią, biegają jeden za drugim, gryzą się. Fajne widoki, nie miałam jeszcze nigdy w domu tak zżytych ze sobą kotów. :D

golla pisze:Czy ktoś pyta się o chłopaki? :?: Naprawdę urocze z nich kocurki. :kotek:

2 dni temu dzwoniła jedna pani w sprawie Kamila i dała mi do telefonu córkę ( po głosie słychać było, że to dziewczynka ok.11-12letnia ), bo córka się dobrze uczy i ma obiecanego kota. :? Odmówiłam, pani miała dziwny, nieprzyjemny, oschły głos. Nawet nie próbowałam tłumaczyć, że kotem to się ma zajmować osoba dorosła i to ona będzie musiała go utrzymać a w razie choroby wozić do weta, a nie dziecko.
TŻ mi powiedział, że powinnam ich ogłoszenia dawno usunąć, bo przecież ich nie oddajemy.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon mar 07, 2011 11:45 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

ech, takie kocie przystojniaki... Kto pokocha ich na dobre i zle?

Kociara82

Post » Pon mar 07, 2011 13:30 Re: Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś szukają domku!!!

Ja przerobiłam juz kilka adopcji "podchoinkowych" i "nagrodowych". Ale z zupełnie innym podejściem rodziców. Dla których to była okazja, zeby spełnic marzenie dzieciaka choć ze świadomościa na kim ostatecznie odpowiedzialnośc spoczywa.Szkoda, ze nie wszyscy to potrafią pojąć.
Mi się wydaje, że rozdzielać kawalerów po prostu sie nie godzi. Fajnie, ze maja u Was przystań tak długo, jak trzeba będzie. Są wspaniali.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

[poprzednia][następna]