Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 15.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 13:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:Nie siedzę w głowie Casicy - więc piszę od siebie: ja nie widzę agresji - widzę spokojny, nawet monotonny ton, do bólu asertywny, do bólu upierdliwy, ale w sensie pozytwnym, który ma coś na celu. I na pewno nie jest nim wstawianie aniołeczków, serduszek i uszczęśliwionych emotek w wątku o azylu dla kotów. Ale to nie wątek o Casicy, tylko o kotach w azylu mirki_t.

O. Jaka ładna laurka.
To nic, że bez aniołków i serduszek. casica na pewno doceni. :mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon mar 07, 2011 13:08 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Asertywni ludzie mają między innymi umiejętność uzyskiwania porozumienia, dogadywania się z ludźmi - temu ta umiejętność służy. A casica zbiera ignory i ze wszystkim się kłóci (to zdanie nie jest z mojej strony asertywne, powinnam napisać coś w stylu "Odbieram niektóre wypowiedzi forumowiczki casicy jako ofensywne, co rodzi we mnie pewien emocjonalny dyskomfort.").

Określenie "asertywny do bólu" jest sprzeczne z logiką, bo asertywność oznacza, że porozumiewasz się z ludźmi bezboleśnie i nikt nie cierpi z tego tytułu.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Pon mar 07, 2011 13:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Po kliknięciu na mój podpis można wejść na blog. Na razie przeniosłam informacje z pierwszego i drugiego postu tego wątku. Teraz muszę wymodzić drugi post wyjaśniący po co ten blog i z jakiego powodu.

http://mojekoty-mojeszczciainieszczcia.blogspot.com/

Taka uwaga - adres jest bardzo trudny do zapamiętania, do wyguglowania itp. Proponuję zastanowić się nad zmianą.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon mar 07, 2011 13:19 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Link do bloga jest podany na koty.sos.pl. To mi wystarczy zwłaszcza, że nie mam zamiaru przestać pisać na miau.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon mar 07, 2011 13:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Zawnioskowałam o bana dla Jamagda i magaaaa. Są pewne granice, których nie powinno się przekraczać.

I obie Panie będa miec problemy z kupieniem lub sprzedaniem czegokoliwek na bazarku - napisałam ostrzeżenie.

A TO JEST POMÓWIENIE-
ODSZCZEKAJ

MariaD pisze:...ujawniającymi poufne dane uzyskane podczas rozmowy przedadopcyjnej, ujawniające dane osobowe uzyskane na pw bez zgody danej osoby..

MariaD - SĄDZISZ PO SOBIE ?? MNIE BY DO GŁOWY NIE PRZYSZŁA taka niegodziwość !

JA CYTUJĘ TYLKO to co każdy ( nawet bez logowania ) MOŻE ZNALEŹĆ na FORUM MIAU -

Pierwsze słyszę, ze cytować ba nawet manipulować cytatami nie wolno

Jek pisze:.... nr 608 160 163 … pogadamy. Pozdrowienia dla wszystkich

Jek pisze:A jakby tak zagrać ostrzej?
.... jakby co radą w kwestiach prawnych służę na pw.

Jek pisze:Zawsze mogę spróbować pomóc w kwestiach prawnych - np. sformułować pismo w języku oficjalno urzędowym z masą paragrafów it. Jakby trzeba było coś takiego - czasem to niezły straszak, to tylko dajcie znać.
…jest jeszcze jeden straszak - skarbówka. Czy ktoś tego próbował? Przecież to normalne transakcje …, ew. umowy cywilnoprawne. a oni chętnie kontrolują! I oczywiście sanepid - warunki, itp. Mogę posprawdzać to i owo w tych kwestiach - tylko …

Może mnie prawnik ZBANUJE :ryk: :ryk: :ryk:

DZIEWCZYNY trochę asertywności
proszę
Obrazek

Jamagda

Od: Wto cze 09, 2009 8:06

Post » Pon mar 07, 2011 13:29 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Marcelibu pisze:
Korciaczki pisze:Marcelibu
"który ma coś na celu"

Historia (ta np.powszechna) pokazuje, że wielu ludzi miało i realizowało różne cele. Z różnym skutkiem. Nasuwa mi się bardzo ekstremalny przykład, ale go nie użyję, bo mogłabym może dostać bana.A ja lubię (wciąż) to forum :mrgreen:
Czas pokaże i w tym przypadku. Kto i jakie ma cele. Nie oceniam. Obserwuję.
Po kiego? To już sama sobie odpowiem.

Pozdrawiam wszystkich :kotek:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon mar 07, 2011 13:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jana pisze:
mirka_t pisze:Po kliknięciu na mój podpis można wejść na blog. Na razie przeniosłam informacje z pierwszego i drugiego postu tego wątku. Teraz muszę wymodzić drugi post wyjaśniący po co ten blog i z jakiego powodu.

http://mojekoty-mojeszczciainieszczcia.blogspot.com/

Taka uwaga - adres jest bardzo trudny do zapamiętania, do wyguglowania itp. Proponuję zastanowić się nad zmianą.

Ale na forum niech ten tytuł zostanie koniecznie.
Bardzo by mi go brakowało!

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pon mar 07, 2011 13:41 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jamagda pisze:JA CYTUJĘ TYLKO to co każdy ( nawet bez logowania ) MOŻE ZNALEŹĆ na FORUM MIAU

Nie. Dane osobowe podałaś Ty. Nikt inny. Te dane zanim je opublikowałaś nie były dostępne, czy dla zalogowanych czy nie. Były podane tylko do Twojej wiadomości, nie całego forum.
ignorantia iuris (legis) neminem excusat
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon mar 07, 2011 13:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jamagda pisze:
MariaD pisze:Zawnioskowałam o bana dla Jamagda i magaaaa. Są pewne granice, których nie powinno się przekraczać.

I obie Panie będa miec problemy z kupieniem lub sprzedaniem czegokoliwek na bazarku - napisałam ostrzeżenie.

A TO JEST POMÓWIENIE-
ODSZCZEKAJ

MariaD pisze:...ujawniającymi poufne dane uzyskane podczas rozmowy przedadopcyjnej, ujawniające dane osobowe uzyskane na pw bez zgody danej osoby..

JA CYTUJĘ TYLKO to co każdy ( nawet bez logowania ) MOŻE ZNALEŹĆ na FORUM MIAU -

Jek pisze:.... nr 608 160 163 … pogadamy. Pozdrowienia dla wszystkich

Jek pisze:Zawsze mogę spróbować pomóc w kwestiach prawnych - np. sformułować pismo w języku oficjalno urzędowym z masą paragrafów it. Jakby trzeba było coś takiego - czasem to niezły straszak, to tylko dajcie znać.
…jest jeszcze jeden straszak - skarbówka. Czy ktoś tego próbował? Przecież to normalne transakcje …, ew. umowy cywilnoprawne. a oni chętnie kontrolują! I oczywiście sanepid - warunki, itp. Mogę posprawdzać to i owo w tych kwestiach - tylko …

proszę

Uuuu Marysiu.
Przewiduję problemy. Na początek prosze o podnie linków do moich wypowiedzi w których jakoby wywlekam poufne dane pozyskane zapewne podstepem podczas wizyty i Jek.
Linki do konkretnych postów poproszę.
Poza tym w którym piszę
Jest prawniczką. Ma zawiązane oczy

Bo to napisałam na podstawie danych wcale nie poufnych.
A dalej Marysia będzie się radzić Jek co ma robić i zobaczymy jak Marysia na tym wyjdzie.

Także reasumując:
Marysia napisała:
MariaD pisze:Prosze również o ostrożność przy użytkowniku magaaaa - nie zawaha się również wykorzystać danych osobowych uzyskanych na pw lub w rozmowie osobistej w prywatnych rozrachunkach.

Ja prosze o poparcie tej wypowiedzi dowodami w postaci linków.
W miarę możliwości jak najszybciej.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon mar 07, 2011 14:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jamagda pisze:

A TO JEST POMÓWIENIE-
ODSZCZEKAJ

Jek pisze:.... (...) … pogadamy. Pozdrowienia dla wszystkich

proszę

Asertywnosci czy agresji?
Może tak podasz linki do moich pełnych wypowiedzi? Tak wyrywac kawałki? :twisted:
A nr telefonu? Nie wydaje mi się żebym ci go podawała ani żebym wyraziła zgodę na jego publikację :twisted: . Jednak chcesz żebym poczuła się wywołana do tablicy. No cóż, robisz to na własną odpowiedzialność :twisted: :wink: . Powodzenia

edit: moja "autocenzura"
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 14:13 przez Jek, łącznie edytowano 1 raz

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon mar 07, 2011 14:04 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Wiele razy byłam pomawiana i prosiłam o cytaty. Nigdy ich nie uzyskałam. Tu nie ma pomówienia - jest obrzydliwe zachowanie.

Nie mam zamiaru tolerować obrzydliwych zachowań na forum.

Mój nick - MariaD i tak proszę się do mnie zwracać.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon mar 07, 2011 14:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jamagda pisze:

A TO JEST POMÓWIENIE-
ODSZCZEKAJ

Podaj więc proszę linka do tych danych osobowych, które zacytowałaś.

Jeżeli rzeczywiście dane te są dostępne tylko na PW, postąpiłaś wyjątkowo niegodziwie. To jeszcze łagodnie powiedziane. Koci Bazarek opiera się na zaufaniu. Podajemy dane do przelewu, adresy do przesyłki, wiedząc, że będą one trzymane w tajemnicy. Cóż, Twoje postępowanie świadczy o Tobie.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon mar 07, 2011 14:09 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Jek pisze:Asertywnosci czy agresji?
Może tak podasz linki do moich pełnych wypowiedzi? Tak wyrywac kawałki? :twisted:
A nr telefonu? Nie wydaje mi się żebym ci go podawała ani żebym wyraziła zgodę na jego publikację
:twisted: . Jednak chcesz żebym poczuła się wywołana do tablicy. No cóż, robisz to na własną odpowiedzialność :twisted: :wink: . Powodzenia

:arrow:
Jek pisze:Dziewczyny! Kuzyn jedzie ze Zgierza, potrzebuje kota w klatce i ze smyczka oraz instrukcją obsługi (no i może jakąś przekąską na pierwszy posiłek po drodze). Będzie w Iławie przed 12. Ja dojadę tam między 15 a 16:30, więc kicia musi wytrzymać na smyczy. Czy będzie można wyprowadzić ją na trawnik żeby mogła się załatwić? Jeśli nie to muszę urwać się z roboty i dojechać tam prędzej z kuwetą. Bardzo proszę o szczegółową instrukcję obsługi dla kuzyna - no i dla mnie garść szczegółów by jak najmniej zestresować zwierzaka prze pierwsze dni. Co jeszcze powinnam załatwić - jakąś umowę adopcyjną?
CoolCaty - nie mogę się dodzwonić do Ciebie. Puść mi sygnał na nr 608 160 163 jak będziesz dostępna, to pogadamy. Pozdrowienia dla wszystkich

viewtopic.php?p=3631189#p3631189
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon mar 07, 2011 14:14 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

pixie65, od kiedy to masz nicka CoolCaty?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon mar 07, 2011 14:15 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:pixie65, od kiedy to masz nicka CoolCaty?

8O 8O 8O

Czy pixie65 puściła sygnał do Jek? :mrgreen:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

[poprzednia][następna]