Kocie CUDA :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 22:38 Re: Kocie CUDA :)

bardzo się cieszę :) i życzę powodzenia w adopcji
Obrazek

mai_86

Od: Nie sie 15, 2010 11:48

Post » Pon lut 07, 2011 22:51 Re: Kocie CUDA :)

ah dziękuję dziękuję, albo nie, chyba według zwyczaju się nie dziękuje, no więc nie dziękuję :D

Rumi.

Od: Sob lut 05, 2011 22:29

Post » Śro lut 09, 2011 13:32 Re: Kocie CUDA :)

mai_86 przepiękne zdjęcia dziewczynek :1luvu:
Rumi powodzenia, znajdź dla siebie najcudowniejszą kicie :ok:

My z mai_86 i Kuflem tu znaleźliśmy - u Budryska :1luvu:

Wczoraj moje obie były u weta na odrobaczeniu, za tydzień Donia będzie miała ostatnie szczepienie i umawiamy się (okolo 3 tygodnie po szczepieniu) na sterylizację obu kocic :).
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Śro lut 09, 2011 15:33 Re: Kocie CUDA :)

Przepiękne! Aż żal człowiekowi... ;)
Czyli wszystkie już w domach?

behemotkot

Od: Wto maja 04, 2010 9:14

Post » Śro lut 09, 2011 17:34 Re: Kocie CUDA :)

behemotkot pisze:Przepiękne! Aż żal człowiekowi... ;)
Czyli wszystkie już w domach?

z tego wątku 3 siostrzyczki - tak, w swoich domkach :)
Obrazek

AniaU

Post » Pon mar 07, 2011 12:24 Re: Kocie CUDA :)

Najnowsze zdjęcia:
Donia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Donia i Mila
Obrazek
Obrazek

Takiego kota jak Dońka to ja nie widziałam, wszystkie inne znajome koty-przytulaki to przy niej nic, tak się wtula, mizia, że zakochać człowieka na śmierć może ;). Wetka jak jej zastrzyk robi to ta się tuli, brzuch wywala do głasków, jak ją bada stetoskopem to nic nie słyszy bo jej traktrorek zagłusza :ryk:
W przyszły piątek obie panny będą miały sterylizację. Wasze już ciachnięte?
Obrazek

AniaU

Post » Pon mar 07, 2011 12:36 Re: Kocie CUDA :)

Na tej ostatniej fotce jak sie pieknie tula :D i kolorkami ladnie wspolgraja ;) cudne sa ! :)
Beda ciachane malym cieciem, czy beda biegac w fartuszkach ? ;)
Moze fajnie, ze ida razem oby dwie, razem beda dochodzic do siebie a i Wy bedziecie miec oby dwie panny z glowy :)
A pozwole sobie spytac (przeczulona jestem chyba na tym punkcie 8) ) dziewczynki mialy/beda miec robione badania morfo, albo (chyba nawet lepiej) nerki-watroba przed sterylka ? :)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon mar 07, 2011 13:17 Re: Kocie CUDA :)

Agor-ia dzieki :), cudne są wiem :1luvu:
No to tak: zapytałam wet jak lepiej robić: czy razem czy osobno, Moja Pani doktor (genialna, polecana tu na forum, mam do nej pełne zaufanie) uważa, że lepiej odrazu dwie, bo zapach szpitaliku będą miały taki sam, a nie jedna na drugą by fukała bo inaczej pachnie, no i obie naraz pod okiem bedą. Tak więc zdecydowaliśmy, że idą razem. Cięcie - wiem, że ma być maleńkie (chyba ok. 1 cm, ale fartuszki też mają dostać - dopytam). Panny non stop są u weterynarza badane, bo Donia miała katar i długo ja leczyliśmy, a jak już ta wyszła na prostą to Mila zaniemogła i teraz bierze antybiotyk (dlatego sterylka o tydzień nam się przesunęła), Mila w zeszłym tygodniu miała badaną krew - wyniki b.dobre. Donia nie miała pobieranej krwi do badań, ale jak będę teraz na kontroli z Milą to spytam :)
Obrazek

AniaU

Post » Pon mar 07, 2011 13:56 Re: Kocie CUDA :)

To super :)
Dobrze jest zrobic badania przed operacja, u ludzi robi sie to rutynowo, no a u zwierzat trzeba samemu o to zadbac :)
Stan nerek jest wazny, gdy w gre wchodzi narkoza, ponadto warto tez je sprawdzic po jakims czasie od sterylki - wtedy bedzie sie mialo porownanie przed i po :)
A zapach szpitalny rzeczywiscie jest intensywny, moj kocur jak obwachal koszyk z kotka po sterylce to znikl nam z oczu na 2-3 godziny tak sie wystraszyl. Razem bedzie im razniej i razem dojda do siebie ;)
Moze ciecie bedzie male, ale na brzuszku, bo przy bocznych najczesciej nie jest potrzebne ubranko, chyba, ze kot baardzo sie interesuje :) zaszkodzic na pewno im nie zaszkodzi jak beda ubrane ;)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon mar 07, 2011 14:04 Re: Kocie CUDA :)

Dam znać jak będzie po zabiegu, a potem oczywiście skontrolujemy czy wszystko jest dobrze :).
Myślę, że wszystko będzie OK i bez problemów bo Panią doktor mamy cudowną, i zawszę będę do niej wracałą, nawet jak się przeprowadzimy na drugi koniec miasta. Bardzo załuję, że jej nie znałam jak miałam pieska, ale wtedy to i jakoś o forach tego typu nie słyszałam więc nie mógł się człowiek dowiedzieć, dokształcić czy zebrać opinie od innych :). Jeszcze raz dzięki :ok:
Obrazek

AniaU

Post » Wto kwi 26, 2011 13:18 Re: Kocie CUDA :)

Najnowsze zdjęcia Doni i Mili :)
Polowanie na ważkę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edit: o sterylce, która przebiegła bezproblemowo (po powrocie od weta) obie wariowały przez 7 godzin zanim wkońcu usnęły, to już dawno zapomnieliśmy :)
Obrazek

AniaU

[poprzednia]