Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro lut 23, 2011 2:57 Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=261652147

poprosiłam o więcej informacji, na razie przeklejam:

Pod Szydłowcem mieszka pewien człowiek, który trzyma w strasznych warunkach psy, chyba lepiej by im było gdyby były bezdomne, miałyby przynajmniej szansę na zdobycie jedzenia. Niestety przez nie wiadomo jak długo mogły liczyć tylko na łaskę i niełaskę tego człowieka. To 3 suczki i 2 psy, dość duże w typie owczarków niemieckich, wychudzone, przerażone, wygłodzone - karmione moczonym w wodzie chlebem i parowaną kaszą… Na szczęście pewnego dnia ktoś zauważył ich nieszczęście, zawiadomił policję, a ona poprosiła o pomoc osoby które działają na terenie Szydłowca na rzecz zwierząt. Tylko co teraz zrobić? Facet dostanie mandat z którego dochód pójdzie na rzecz miasta a psy nadal będą cierpieć. Dzięki wolontariuszom jedna sunia w najgorszym stanie z ranną nogą, pojechała do domu tymczasowego, bo właściciel chciał ją uśpić, ale może tam być tylko jakiś czas a co potem, co z resztą? Cztery psy nadal mieszkają w tym piekle, wolontariusze przywożą im jedzenie, które muszą sami dla nich zdobywać. Bardzo prosimy o jakąkolwiek pomoc dla tych zwierząt, które już tyle wycierpiały, może chciałbyś dać któremuś dom, nawet tymczasowy… jeśli nie możesz tego zrobić a masz wielkie serce to może podarujesz nam karmę dla nich, lub przekażesz datek na ich utrzymanie. Każda pomoc jest na wagę złota i będziemy za nią niezmiernie wdzięczni.

Kontakt do wolontariuszki:
tel: 692 407 681
mail: bezdomne.szydlowiec@wp.pl
Fundacja Ocalmy od Zapomnienia
26-500 Szydłowiec
ul. Jachowskiego 14 lok.14
konto:
Millenium Bank
68 1160 2202 0000 0001 7724 6419
dopisek: na zwierzęta

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 23, 2011 8:33 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

Nie wierzę, że temu człowiekowi (cisną mi się na usta o wiele gorsze słowa na niego) nikt nie może odebrać tych zwierzaków. Nie znam dokładnie prawa w tej kwesti, ale trzeba mu psiaki odebrać. Można również brać udział akcji zbierania podpisów poparcia projektowi ustawy o ochronie zwierząt

http://www.koalicja.org.pl

Zachęcam do wzięcia udziału i pomocy zwierzętom, same nie dadzą sobie rady.

Jak wygląda sytuacja u tego człowieka, czy Policja reaguje i co mówi na ten temat?

szyszek

Od: Czw paź 14, 2010 14:11

Post » Śro lut 23, 2011 20:26 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

dopytam - choć obawiam się, że jedynymi osobami władnymi coś zrobić w sprawie są wolontariusze :(

dostałam odpowiedź od wolontariuszki:

pozwolę sobie wkleić dwa linki do forum dogomania i na profil na FB, gdzie podawane są bieżące informacje na temat psiaków:
http://www.dogomania.pl/threads/202310- ... -zbyt-zwykłe-na-miłość-JEDNA-SUNIA-odebrana-pb-w-ciązy
http://www.facebook.com/event.php?eid=181978811839495
jeśli udałoby się Pani pozyskać jakąkolwiek pomoc dla nich to bardzo proszę kontaktować się telefonicznie z wolontariuszką, która działa na miejscu, oto jej nr: 692 407 681.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lut 24, 2011 3:19 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

szyszek pisze:Jak wygląda sytuacja u tego człowieka, czy Policja reaguje i co mówi na ten temat?

Co do policji to własnie oni zawiadomili wolontariuszy o tragedii psiaków i poprosili ich o pomoc, w Szydłowcu nie ma schroniska wiec nawet gdyby chcieli nie mieliby gdzie zabrać psów. Jak dotąd dziewczynom udało się zabrac jedną sunię w najgorszym stanie do domu tymczasowego, co do kolejnych psiaków to wszysto zalezy od funduszy bo utrzymywanie w domach tymczasowych i hotelach kosztuje, na pewno póki psy są u tego człowieka to będą tam regularne kontrole, po to aby sprawdzić warunki i dowozić jedzenie dla nich.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lut 24, 2011 9:10 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

Czy wolontariusze za zebrane pieniążki karmią sami te biedne zwierzaki, czy ( licze, że nie) właściciel dostaje pieniądze i " powiedzmy" je dokarmia. Bo jeśli wolontariusze, to jestem w stanie przekazać jakąś kwotę na jedzonko.

szyszek

Od: Czw paź 14, 2010 14:11

Post » Pt lut 25, 2011 1:40 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

szyszek pisze:Czy wolontariusze za zebrane pieniążki karmią sami te biedne zwierzaki, czy ( licze, że nie) właściciel dostaje pieniądze i " powiedzmy" je dokarmia. Bo jeśli wolontariusze, to jestem w stanie przekazać jakąś kwotę na jedzonko.

oczywiście, że wolontariusze :!: :) Właściciela przy okazji edukują... z tego co wyczytałam, spora część funduszy idzie też na opłacenie hoteliku i kastracji suni zabranej w najgorszym stanie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob mar 05, 2011 17:06 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

podnosic temat?
gerardbutler

Post » Pon mar 07, 2011 10:48 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

gerardbutler pisze:podnosic temat?

a jak myślisz? :) pewnie, że tak :) dzięki!
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon mar 07, 2011 11:20 Re: Zaniedbane psy - PILNIE potrzebna pomoc fin. i DT/DS!

w górę!1 blagamy o pomoc dla tych psiaków!!!!!!!!!!niech odmieni sie zly los!!!!!!!!!!!!
gerardbutler