Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi - nasza słodka Rózia odeszła[']

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 06, 2011 21:00 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Przepiękne :ok:
Taki segregator to trzeba gdzieś na wierzchu postawić, a nie jakieś papierzyska na półce w nim trzymać.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon mar 07, 2011 21:40 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Mam nadzieję że segregator uda się sprzedać bo przydałoby się trochę dodatkowej kasy.

Jestem lekko podłamana. To co się dzieje w mojej pracy to załamka. Niby poważna firma a ludzi traktuje jak śmieci. I kłamstwa przy zatrudnianiu co do przyszłej pensji to tylko początek. Na razie te rzeczy nie dotyczą nas. Ale jak widzisz jak traktują innych to pojawia się pytanie kiedy trafi na nas.
A to co się dzieje w firmie Karola to już jakiś koszmar. Dobrze że już kończy tam pracę. Ale ja nie wiem jak przetrwam ten miesiąc szarpaniny.
Trochę przez to wszystko oklapłam. Jak zaufać komuś szukając nowej pracy. Jak znaleźć pracę która będzie normalna :-(
Mam dosyć tego wszystkiego :-(

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon mar 07, 2011 22:01 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

ewung pisze:Mam nadzieję że segregator uda się sprzedać bo przydałoby się trochę dodatkowej kasy.

Jestem lekko podłamana. To co się dzieje w mojej pracy to załamka. Niby poważna firma a ludzi traktuje jak śmieci. I kłamstwa przy zatrudnianiu co do przyszłej pensji to tylko początek. Na razie te rzeczy nie dotyczą nas. Ale jak widzisz jak traktują innych to pojawia się pytanie kiedy trafi na nas.
A to co się dzieje w firmie Karola to już jakiś koszmar. Dobrze że już kończy tam pracę. Ale ja nie wiem jak przetrwam ten miesiąc szarpaniny.
Trochę przez to wszystko oklapłam. Jak zaufać komuś szukając nowej pracy. Jak znaleźć pracę która będzie normalna :-(
Mam dosyć tego wszystkiego :-(

przede wszystkim - nie martwiaj. to nic nie da, a tylko spowoduje, że będziesz mniej efektywna w szukaniu czegoś ciekawego :)
po drugie - idź wygłaszcz futra. póki z nimi wszystko w porządku, ty też dasz radę :ok:
po trzecie - popytaj po znajomych, wrzuć pytanie na facebooka jeśli masz - często świetną pracę mogę załatwić znajomi. w niektórych sektorach jest tak, że bez polecenia przez kogoś nie masz szans - zwłaszcza, jeśli masz wykształcenie humanistycznie, jak niżej podpisana... :roll:

nie bój żaby. mogło być dużo gorzej, jakkolwiek brutalnie to nie zabrzmi.

EDIT: nie, no samej aż mi to zbyt brutalnie brzmi, więc może wytłumaczę.
kojarzysz akcję, jak karmelotek się rozchorował? może to dziwnie zabrzmi, ale w porównaniu z nerwami, które przeżyłam przez ten tydzień kiedy byłam przekonana, że umrze, to wszystko inne blednie... więc wychodzę z założenia, że póki kotom jest dobrze, póki ja się dobrze czuję, póki z tż'em i rodziną i przyjaciółmi jest w miarę ok, to praca też się znajdzie. a jak nie, to możesz się z rękodzieła utrzymywać 'w międzyczasie' :ok:
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 22:06 przez Kocuria, łącznie edytowano 1 raz

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon mar 07, 2011 22:05 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Właśnie, można spróbować tego Facebooka - czy dla Ciebie, czy Karola (bo to On chyba będzie teraz szukał roboty?). Daj znać, ewung, gdybyś się na to zdecydowała, to będziemy udostępniać!

A na Podlasiu dziś jeszcze była zima, ale w Warszawie już się wycofuje, czyli u Was to już chyba wiosna puka!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon mar 07, 2011 22:18 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Ewung, czasem jest tak (sprawdziłam na własnej skórze), że złe wydarzenia, np. utrata pracy, w sumie, z późniejszej perspektywy, są początkiem czegoś lepszego, bo np. w efekcie znajdujesz pracę o wiele lepszą od poprzedniej.
Dacie radę :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon mar 07, 2011 22:37 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Karol już znalazł pracę :-) Właśnie złożył wypowiedzenie i od kwietnia zaczyna nową pracę. Długo się o nią starał i wreszcie się udało.

Ja na razie spokojnie pracuję. Ale dowiadujemy się różnych rzeczy i niefajnie wygląda atmosfera w firmie. Do tego sprzedaż mała to i pensja mała. Jakoś tak mnie to wszystko siekło dzisiaj. Zresztą różne rzeczy się na to składają. Marudny mam nastrój.
Za pracą się rozglądam. W końcu musi się udać i trafię na coś sensownego.
Znowu zaczęła mnie boleć głowa, chyba od czerwca miałam spokój, już nie brałam leków. A teraz znowu - to też nie poprawia mi humoru.

Ale macie rację że czasem coś co wydaje się fatalne daje w efekcie coś dobrego. Też już miałam okazję się o tym przekonać :-)

ewung

Post » Wto mar 08, 2011 9:38 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

ewung pisze:Ale macie rację że czasem coś co wydaje się fatalne daje w efekcie coś
dobrego. Też już miałam okazję się o tym przekonać :-)

I tego się trzymaj Ewo :) Byłam kiedyś 2,5 roku bez pracy, ale dzięki temu jestem tu gdzie jestem ;)

Chyba coś jest w powietrzu, bo wiele osób dopada przygnębienie, a przecież wiosna tuż tuż... :) i będzie dużo słońca i ciepło i ptaszki śpiewające i kolorowe kwiatki i motyle... ach, rozmarzyłam się :)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto mar 08, 2011 18:52 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

proszę o pomoc :-) Głosowanie na Wpływowe Kobiety Radomska - Zagłosuj na andzelikę1952 - Andżelinę Chodorek :1luvu:

Głosowanie trwa do 15 marca do 23.59!

Instrukcja:

1. Wejdź w link: http://www.radomsko24.pl/m/articles/vie ... biete-Roku
2. Wejdź na aktywny napis i KLIKNIJ: ZAGŁOSUJ NA WPŁYWOWĄ KOBIETĘ RADOMSKA
2. Wybierz zdjęcie radomszczanki, którą uważasz za najbardziej wpływową - BARDZO PROSIMY O GŁOSY na ANDŻELINĘ CHODOREK
3. a następnie kliknij przycisk "OK"!

4. Zachęć Rodzinę, Przyjaciół i Znajomych, aby głosowali na andzelikę1952 :ok:

BARDZO DZIĘKUJĘ !!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 08, 2011 19:06 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

ja już zagłosowałam - dzięki za wklejenie Dagmaro - miałam to zrobić :-)

ewung

Post » Wto mar 08, 2011 19:08 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

:-) a ja dziękuję za inteligentną zabawkę tunelową! W tygodniu pojedzie do schronu i zdam relację - jak z inteligencją narzeczonej Morfa :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 08, 2011 19:08 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

aha - napiszesz do natasza25 pw i domówicie szczegóły przerzutu krokomierza?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 08, 2011 19:25 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

Niestety, jak w pracy kiepska atmosfera, to i po pracy ciężko. U mnie też kiepsko, ale staram się trzymać.
Mam nadzieje, że coś znajdziesz, Wrocław to duże miasto, więc i szanse większe...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto mar 08, 2011 21:53 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

dagmara-olga pisze:aha - napiszesz do natasza25 pw i domówicie szczegóły przerzutu krokomierza?

Już się z nią umówiłam :-) Dzięki bardzo - cieszę się z tego fanta. Kasa która miał iść na przesyłkę pójdzie na koty :-)

ewung

Post » Śro mar 09, 2011 16:17 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

koty w Kaliszu już szalały z tunelem, ale nie wiem, czy foty wyszły :-) jak coś "obczaj" wieczorkiem wątek kaliskich schroniskowców
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon mar 14, 2011 10:22 Re: Rózia,Dyzia,Łatka,Bazyl,Jovi

prośba - jeśli ktoś chce i może - niech zagłosuje anandżelika1952 z KAN Radomsko - poniżej wskazówki co i jak
Bardzo proszę o POMOC :1luvu:

Głosowanie na Wpływowe Kobiety Radomska - Zagłosuj na andzelikę1952 - Andżelinę Chodorek :1luvu:

Głosowanie trwa do 15 marca do 23.59!

Instrukcja:

1. Wejdź w link: http://www.radomsko24.pl/m/articles/vie ... biete-Roku
2. Wejdź na aktywny napis i KLIKNIJ: ZAGŁOSUJ NA WPŁYWOWĄ KOBIETĘ RADOMSKA
2. Wybierz zdjęcie radomszczanki, którą uważasz za najbardziej wpływową - BARDZO PROSIMY O GŁOSY na ANDŻELINĘ CHODOREK
3. a następnie kliknij przycisk "OK"!

4. Zachęć Rodzinę, Przyjaciół i Znajomych, aby głosowali na andzelikę1952 :ok:

BARDZO DZIĘKUJĘ !!!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]