Sylwester z Bielska Podl.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 9:10 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Dowiedzialam sie, ze w miare dobrze. Czarne Słoneczko ma urwanie glowy z innych powodow. Postara sie cos napisac, takze czekajmy cierpliwie :1luvu:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Sob mar 05, 2011 9:12 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Uff, bo się trochę martwiłam.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 05, 2011 10:29 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

to dobrze Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob mar 05, 2011 14:21 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Tak, zasypało, ale to tylko jeden czynnik :P
Przepraszam ze nie pisałam. Nie było to związane jednako z zasypaniem, a z innymi zjawiskami, miałam kilka egzaminów i mały wypadek, ale nic mi nie jest.

Salvadorek jest dudo kot, wszędzie za mną łazi, jest jak młoda nutria – nie mogę nawet sama do łazienki iść, bo on wola, nie może wytrzymać. Z Elvisem przyjęli zasadę „ten drugi jest powietrzem”, natomiast z Gandalfem nadaj nie jest dobrze. Salvador już nie jest wrogo nastawiony. W ogóle są odizolowani, bo zrobiło się już cieplej i jest opcja balkon, wiec raz jeden raz drugi na balkonie, z Elvisem, który teraz tam niemal cale dnie spędza. A jak nie balkon, to jeden jest w salonie a drugi w sekcji mieszkalnej :P
Ew. Gandalf na dole, bo Babcia bardzo silnie przeżywa, do tego stopnia, ze kiedy się pojawia a koty są razem, to Salvador profilaktycznie pozbywa się Gandalfa z zasięgu postrzegania.
Teraz to Salvador wyciąga przyjazną łapę w stronę Gandalfa, ale ten już się uprzedził do niego i zawsze odpowiada agresywnie (nie bije, ale jest to reakcja bardzo wroga, Gandalf warczy jak jakaś pantera)
Straty: pokrywa do akwarium – koty jednak swoje ważą, jak tam włażą jeden przed drugim, to się w końcu połamała, kwiatek hiacynt za 3.99 z tesco (do dziś się nie pozbierałam) i tapeta podrapana:|

Jeszcze raz przepraszam za nienapisanie. Zdjęcia dam albo za chwile w tym poscie albo w nastepnym, jak już odpiszecie, bo nie mam sumienia już was dłużej na glodzie trzymać…

EDIT:

Zdjęcia nie tylko Salvadora

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mało zdjęć robie ostatnio bo mnie zawodzi ten lepszy aparat.
Kolejne moje odkrycie: dobrze mieć dwa koty bo jak się jest samej w domu to można za jednym posiedzeniem obejrzeć cały straszny film. Przewaznie Gandalf nie zdierżał mojego przezywania strasznych scen i sciskania go i w Polowie trzeba było dac kotu odetchnąc. Teraz po prostu zamieniam kota.

Obrazek

Mała nutria i duży szczur. Szczur nazywa się Ramzes i był u nas gościnnie ze swoją panią. Elvis się go bał:D Na tym zdjęciu wygląda niepozornie ale to naprawdę olbrzymie szczurzysko!

Zapomniałam się pochwalić, ze Salvador złapał myszkę! I przyniósł mi ją, na maksa zmaltretowaną, ale żywą, i przeżyła!
Wypuściłam ją sąsiadom do szopy :F Ale cicho :P Oczywiście byłam przeszczęśliwa.
Troche gorzej, ze są myszy w domu, ale już chyba nie ma, jeszcze jedna znalazłam martwą w wiaderku. Mysza w dniu wypuszczenia:

Obrazek
O!

Czarne Słoneczko

Od: Sob paź 27, 2007 15:15

Post » Sob mar 05, 2011 14:58 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Ale fajne foteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Może z czasem chłopaki się do siebie przekonają, nie martw się.
Najważniejsze, że nie jest gorzej, a wprost przeciwnie - tak trzymajcie! :ok:

Erin

Post » Sob mar 05, 2011 16:26 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Czyli wszystko jest ok, raczej :wink: Bardzo się cieszę. Oj wygłodziłas nas Słoneczko, oj wygłodziłas :)
A myszki to też co jakis czas wyrywam z paszczy potworów. Nie chcą zrozumieć, że w domu to sa nasze i nie wolno :smiech3:
Czarne Słoneczko dziękuję :1luvu:

Przykro mi z powodu wypadku. Dobrze, ze Tobie nic nie jest.Wszystkiego dobrego :1luvu:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Nie mar 06, 2011 18:59 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Kilka razy przyglądałam się tym zdjęciom i muszę to powiedzieć, że ten chłopak

Obrazek
to po prostu cudo jest. Jakie on ma oczy, spojrzenie, jaki przystojniak?! no piękny i już. A to zdjęcie, to takie wyszło jak akwarela, coś pieknego - dla mnie, nie wiem jak komu?

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Nie mar 06, 2011 19:07 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Ja mam podobne w domu na żywo :mrgreen: one są nie tylko piekne, ale strasznie kochane :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw mar 17, 2011 11:30 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Cicho u Salvadora i Gandalfa?????
Pozdrawiam Czarne Słoneczko i kociaby :1luvu: i Elvisa oczywiscie :1luvu:

Ciociu jasdor, masz piekne koty. . . zagladam do Was czasami, ale nie piszę, bo ciagle czasu malo.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Czw mar 17, 2011 15:19 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Wszystkie koty są piękne :1luvu: i kochane, psinki też, wogóle wszystko co się rusza jest kochane.
Trzymam mocno za kociaki, mam nadzieję, że wszystko dobrze :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob mar 19, 2011 23:14 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Witam serdecznie. U nas życie płynie, płynie sobie, i nie jest lepiej, niestety, wydaje mi się, ze jest gorzej i tym razem ewidentnie z winy Gandalfa, który się uprzedził. Salvadorowi już zaczepianie go się znudziło, jednak czasem do niego podchodzi i wtedy się zaczyna koncert. Ponadto kiedy Salvador przebywa w tym samym pomieszczeniu co Gandalf, on nawet nie chodzi do kuwety i robi pod siebie zarówno małą jak i dużą potrzebę.
Nie wiem co robić.
W ogóle Gandalf jest problematycznym kotem z tak naprawdę nieznaną przeszłością, opowiadałam trochę o tym Pinokio jak u mnie była. Kot wygląda na zadowolone z życia zwierze, ale ma mnóstwo odruchów sugerujących ze przeszłość miał taką sobie.
Sama nie wiem, co robić.
Salvador naprawde już jest w porządku. Nie gania, nie narzuca się Gandalfowi, za to ja się nie mogę od niego opędzić. Niestety teraz Gandalf robi szopki.

Poza tym musze się poskarżyć na Elvisa, choć wy mi nic nie poradzicie. Pyskuje do domowników, jest nieposłuszny kopie doły na podwórku, trzeba cały czas za nim chodzić. Zeżarł cała deskę w klatce balkonowej i ma takie ostre zęby że szok. Dwie ryski mi zrobił.
Koń Cygan też jest niegrzeczny, duchy wszędzie widzi.
Kupiłam sobie dwie białe rybcie i dwie zdechły:(
Coś mi się karta odwróciła…

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
O!

Czarne Słoneczko

Post » Nie mar 20, 2011 3:20 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

konie :1luvu:

Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie mar 20, 2011 8:16 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Witajcie Kochani! :)
Czarne Słoneczko, współczuje Ci z powodu tych problemów. Ale karta jeszcze się odwróci, cierpliwości.
U mnie też niektórzy nwoprzybyli nie mogli na początku się dogadać z rezydentami, ale z czasem się układał.
U Was też tak będzie, zobaczysz! :ok:

Erin

Post » Sob mar 26, 2011 19:45 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

I jak tam Kocie piękności się mają?????
Gandalf pogodził się z " nowym"?

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Wto mar 29, 2011 21:46 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

hej. Nie odzywają się do siebie, a wczoraj się pobili:P
O!

Czarne Słoneczko

[poprzednia][następna]