Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 22:21 Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Drodzy Miłośnicy kotów z Łodzi proszę o pomoc w odnalezieniu kotka

Wczoraj na ulicy Podhalańskiej (blisko ul. Dąbrowskiego) uciekł mi z puszorka długowłosy, pręgowany kotek z bardzo puszytym ogonkiem. Kot ma 10 miesięcy, jest raczej niewielki - waży ok. 3 kg i wabi się Borys, nie jest jeszcze wysterlizowany. Był z nami od miesiąca, w tym czasie przebywał z nami w mieszkaniu, nie wychodziliśmy z nim na dwór. Wcześniej miał innych właścicieli w innym mieście, mieszkał w domku jednorodzinnym. Suczka poprzednich właścicieli miała małe pieski i zaczęła być agresywana w stosunku do Borysa, dlatego kotek znalazł nowy dom. Doskonale czuł się z nami, był otoczony miłością i bardzo się martwimy o jego los.W dniu ucieczki szliśmy z kotkiem do weternynarza. Gdy tylko wyszliśmy na zewnątrz nowe otoczenie oszołomiło Borysa i zerwał mi się z puszorka. Przestraszony chował się pod okolicznymi samochodami ale nie udało się nam go znaleźć. Od wczoraj chodzimy po okolicy szukając go i rozklejamy ogłoszenia. Dzisiaj trafiłam na forum miau gdzie znalazlam wiele cennych wskazówek na temat poszukiwania kotka. Wdrażam je w życie i za chwilę wyruszam na poszukiwania.

Jeśli ktokoliwiek widział Borysa proszę dzwonić pod nr tel. 791 017 981 obojętnie o jakiej godzinie
a oto zdjęcia Borysa
https://picasaweb.google.com/1039491570 ... ZnWqLL7EQ#

kryszna11

Od: Pt mar 04, 2011 19:14

Post » Pt mar 04, 2011 22:40 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

czy kotek jest odważny?
czy raczej strachulec?
czy przyszedłby na wołanie?
trzeba teraz bardzo intensywnie szukać
najlepiej nad ranem kiedy jest spokój i cisza
albo późno w nocy z latarką
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt mar 04, 2011 23:19 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Niedaleko mnie mieszkacie. Przede wszystkim szukajcie, najlepiej wieczorem lub wcześnie rano. Jak miał ulubione chrupki, to można wziąć w jakieś pudełko, może wyjdzie na odgłos chrupek.
Wzięłabym też walerianę, aby go ewentualnie zwabić i transporter, żeby go od razu bezpiecznie zamknąć. I jeszcze ogłoszenia, z informacją o nagrodzie za oddanie kota.
Tu wątek z poradami, tych, którzy kota znaleźli: viewtopic.php?f=1&t=104532&hilit=Klub+kot%C3%B3w+odnalezionych
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt mar 04, 2011 23:25 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

ruru pisze:czy kotek jest odważny?
czy raczej strachulec?
czy przyszedłby na wołanie?
trzeba teraz bardzo intensywnie szukać
najlepiej nad ranem kiedy jest spokój i cisza
albo późno w nocy z latarką

w domu był towarzyski, lubił poznawać nowe osoby i bawić się z nimi ale na wolności pewnie jest przestraszony i nieufny

kryszna11

Post » Sob mar 05, 2011 14:14 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Kot zwykle znajduje się niedaleko miejsca, w którym uciekł. Szukajcie, nie traccie nadziei. :ok: :ok: :ok:
Dziewczyny dobrze radzą - musi być pusto (noc albo rano wcześnie), można próbować zwabić na jedzenie i wołac, wołać po imieniu. I oczywiście ogłoszenia rozwieszajcie, spróbujcie namierzyc miejscowe karmicielki, mogą go pierwsze zobaczyc, jesli zgłodnieje. Trzymam kciuki, zeby się znalazł, jest charakterystyczny przez ten piękny ogon! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 05, 2011 19:28 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

kciuki za odnalezienie Borysa :ok: :ok: :ok: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie mar 06, 2011 14:02 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, cały czas aktywnie szukam Borysa, rozklejam ogłoszenia i wierzę, że się znajdzie.
Historie przeczytane na forum dodają mi otuchy i nadziei a wy dziewczyny (i chłopaki) jesteście wielkie, przeprowadziłyście tyle wspaniałych akcji. Podziwiam Was.
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły podpowiadajcie mi.

Dzisiaj dzwoniłam do schroniska, jutro zamierzam dać ogłoszenia do gazet. Zastanawiam się tylko do jakich Ekspres ilustrowany, Gradka w środę.
Magicmada do jakich gazet ty dawałaś przy poszukiwaniu Arlekina?

kryszna11

Post » Nie mar 06, 2011 17:35 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Arlekin był,ogłaszany w expressie i dzienniku lódzkim, trzeba kupić te gazety lub sprawdzić numery w internecie i dzwonić codziennie.
Iwcia powiadomi dwie karmicielki z Dabrowy, jak się Borysek przyłączy do kotów pod ich opieką, to będą miały informację, że jest poszukiwany.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie mar 06, 2011 17:37 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

trzymam kciuki :ok: za odnalezienie
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie mar 06, 2011 17:41 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Na Dąbrowie mieszkają moi dziadkowie.
Jest tam kilka karmicielek, powiadomię je, może coś będą wiedziały.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie mar 06, 2011 18:52 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Wielkie dzięki, im więcej osób będzie wypatrywać puszystego ogonka tym większe szanse

kryszna11

Post » Nie mar 06, 2011 18:53 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

juz myslalam,ze sie znalazl..
gorace mysli i kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Śro mar 09, 2011 23:05 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

I jak poszukiwania, KRuszyna czy bylas na tej Zbaraskiej?

Dorato

Od: Pt sty 28, 2011 19:07

Post » Pt mar 11, 2011 18:52 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

Po rozwieszeniu ogłoszeń na osiedlu miałam kilka telefonów, dobrzy ludzie przejęli się losem Borysa. 2 kotki, które miały być Borysem okazały się innymi kotkami. Jedna z karmicielek podpowiadała mi, że widziała Borysa na Zbaraskiej w miejscu swojego karmienia. Raz byłam z karmicielka podczas karmienia ale pojawiły się tylko inne kotki. W dwie minione noce mój chłopak wyczekiwał na Borysa na Zbaraskiej ale bezowocnie. Mnie nie było w Łodzi ale już wróciłam i dzisiaj ponownie będę go tam wypatrywać. Dam Wam znać jak tylko go zobaczę.

kryszna11

Post » Pt mar 11, 2011 19:00 Re: Łódź Dąbrowa - zaginął pręgowany kotek z puszystym ogonem

trzymam kciuki za owocne czekanie :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Ciepła

[następna]