Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt mar 04, 2011 19:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Szymon, jak nie u weta, zalatwicie jakis garaz, piwnice, kotlownie (moze spoldzielnia moglaby pomieszczenie udostepnic) no jakies pomieszczenie w ktorym kotke w transporterze zamknieta przetrzymacie ta dobe do rana, by wydobrzala. A jak koty takie oswojone to pewnie ze zlapaniem do transportera nie bedzie problemu (wrzucasz kasek do transportera i zamykasz kota sposobem ;)) Balabym sie puscic kota po zabiegu, ze wzgledu na oslabienie po narkozie, moglaby mu sie krzyda stac a na druga dobe sa juz w pelni sprawne ruchowo. A jak jakies kotki beda wyjatkowo oswojone i nadajace sie do adopcji robcie zdjecia i oglaszajcie! teraz puki nie ma jeszcze maluchow jest duza szansa na znalezienie domu, a jak wiesz z tymczasami ciezko heh No zmobilizuj okolicznych ludzi ;) w grupie sila ;) moze ktos moglby zaoferowac kotkom tymczasy w okolicach, jesli zaoferuje sie im pomoc w oglaszaniu ;)
W sprawie psa zadzwon do Patrolu Trojmiejskiego albo Fundacji Irasiad Gdanskiej
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pt mar 04, 2011 19:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

ssb pisze:
Próbuję (chyba się uda) zorganizować zabiegi na miejscu, tzn. sterylizacje były by przeprowadzane w lecznicy znajdującej się niecałe 500 m od miejsca bytowania kotów. Odpadł by wtedy problem z transportem.
?[/b]

Niedaleko przyjmuje pan Tomasz Jurkowski, świetny facet. Z sercem.. Za odremontowanie mojej Trocinki po pobycie w schronisku jakieś śmieszne kwoty brał.. Do psa za darmo dojeżdżał codziennie.
Przyjmuje na ul Krzemowej (na przeciwko kościoła mniej więcej).
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt mar 04, 2011 19:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

On bral w ubieglym roku udzial w akcji darmowych sterylek, takze ma doswiadczenie w sterylkach podworkowcow, w tym roku nie bierze juz, ale moze dalby jakies znizki ;)
Obrazek

Marea

Post » Pt mar 04, 2011 19:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Jutro albo pojutrze podjadę z aparatem i cyknę co się da, ze szczególnym uwzględnieniem tych najbardziej proludzkich.
W którym to dokladnie jest miejscu?
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Post » Pt mar 04, 2011 20:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

pocz chwilę sprawdzę z jakich zajęć mogę się urwać i się jakoś ustawimy żebyś nie szukała, albo lepiej napisz dokładnie w jakich godzinach możesz to się możemy umówić na ulicy Brzegi 55 (dolna) i stamtąd pojedziemy 154.

to jest mniej więcej tu:

http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 3&t=h&z=18

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pt mar 04, 2011 20:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Możemy się umowić już na miejscu gdzieś, na przystanku przy Shellu,przy stawku albo coś, bo ja sobie mogę na piechotkę zejść ;) Ja te tereny świetnie znam, więc wystarczy mi adres, albo punkt typu "przy sklepie, kwiaciarni, boisku.." czy coś :D Ale milej zawsze w dwie osoby, więc powiedz o której mam być i gdzie :D Dostosuję się.
Mieszkam na osiedlu Cztery Pory Roku, to kawałek dalej, tak jak Kowale mniej więcej.

KaleidoStar

Post » Pt mar 04, 2011 20:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

O, wiesz gdzie jest to nowo budowane boisko ? Mieszkam 150 m obok ;)

Ale żeby nie było szukania (się) to umówmy się jutro na godzinę 11 (przed południem) przed komisariatem I na ulicy Platynowa 6.

Jak by coś wypadło to zaraz Ci zapodam komórka na prv.

ssb

Post » Pt mar 04, 2011 20:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ok, będę :) A ja podam swój numer tu, między sobą możecie przekazywać w razie czego, bo to nigdy nie wiadomo, czy jakieś ręce do pracy nie będą na gwałt potrzebne ;)
606 918 048

KaleidoStar

Post » Pt mar 04, 2011 21:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

a, zapomniałem o takim szczególe że byłem w towarzystwie Pana co wysyłał list do pkdt, mam nadzieję że bez jego obecności kociaste zaszczycą nas uwagą.

btw, nie wiem jak ten pies reaguje na obcych w razie czego bierz nogi za pas ;)

ssb

Post » Sob mar 05, 2011 15:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Zglaszaja Wam czasem zaginiecia kotkow ?
Rudy pers znaleziony w Gdansku, piekny... http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/znaleziono-kotke-perska-ruda-ogl3524448.html

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Sob mar 05, 2011 21:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Domek szuka koteczki, młodej ale nie musi być kociątko, myślę ze spokojnie do 6-7 mies.
Najchętniej pręgowanej, lub pręgowanej z białym, nie czarnej.
Kotka ma być kontaktowa, towarzyska.
Najchętniej już wysterylizowaną, ale jak nie to wysterylizują.
Dom z dwójką dzieci (2 latka i 7 chyba), niewychodzący, mieszkanie na II piętrze.
Ludzie sa wg. mnie odpowiedzialni i mają dobre chęci, trochę trzeba ich uświadomić (co już częściowo zrobiłam), ale chyba dobrze rokują.
Są świadomi kosztów, za naturalne uważają wsparcie PKDT przy adopcji - to chyba dobrze swiadczy.
Co prawda pan mnie pytał, czy na pewno nie robimy kotu krzywdy przez strylizację, bo przeciez ingerujemy w naturę, ale przyjął wszystkie wyjaśnienia ze zrozumieniem.
Ja nie mam żadnej odpowiedniej kotki to domu z dziećmi, mam same takie wycofane i płochliwe lub chore.
Jak ktoś chce pogadać z domkiem i zaproponować im kota to adres mailowy: ewcia1979@poczta.onet.pl
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie mar 06, 2011 0:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ktoś pytał o pręgowaną koteczkę? Akurat skończyłam obrabiać foty kotów z lisiej fermy, oto najsłodsze stworzenie, miziasta, młoda panienka.. czyż nie jest piękna? ;)

Obrazek

Obrazek

KaleidoStar

Post » Nie mar 06, 2011 7:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Okropne miejsce, ta była lisia ferma, smród, rozpadające sie puste klatki, odchody lisie, lisie zwłoki bez futer, i w tym wszystkim pełno kotów, dołujący widok.

Jedyna miziasta, mloda koteczka, podobno wiecej takich pro ludzkich ale nie wyszly...

Obrazek
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Post » Nie mar 06, 2011 10:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Dzięki że przyszłyście :mrgreen:

Kaleido Star porobiła zdjęcia.

Jak wrócę z zajęć (późno) to przebiorę / poobracam zdjęcia,
póki co wrzucam wszystkie w jednej paczce:

http://pkdt.pl/tmp/koty_na_lisiej_fermie_all.zip

Są zdjęcia lisich zwłok więc jak ktoś akurat je to może
sobie w tym momencie darować oglądanie.

ssb

Post » Nie mar 06, 2011 14:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Szymon, myślisz, że to faktycznie lisy? Gapilam się w nocy na te zdjęcia i też się w tym utwierdzilam. Na żywo nie byłam w stanie zbyt dlugo patrzeć, zwłaszcza, że zapach powalał..
Jedyny plus tej sterty ścierwa taki, że koty raczej nażarte.

W wolnych chwilach się tam poplącze i spróbuję namierzyć te proludzkie koty. Może w godzinach karmienia..

Ta jedna koteczka, ktora do nas wyszla, jest przekochana. Lisiczka mała. Liska? Lisa? Hm..

KaleidoStar

[poprzednia][następna]