Szarotek /Leoś w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 17:16 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Powodzenia przystojniaku :piwa:
Odpięłam banerek na szczęście :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob mar 05, 2011 18:42 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

cały czas podczytywałam, to super :ok: :ok: :ok:
to ja też odpinam banerek :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Sob mar 05, 2011 19:13 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

zofia_coco pisze:Testy zrobione...Szarotek zdrów jak ryba :)

Dzisiaj pojechał do Warszawy do nowego, kochającego domku.Będzie miał wspaniałych opiekunów i kocią koleżankę :ryk:

Dziękuje wszystkim, którzy pomagali mi znaleźć Szarotkowi nowy dom :)

OO, jak cudownie!! Wspaniała wiadomość!! To już DS?

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob mar 05, 2011 19:39 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

cudownie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Sob mar 05, 2011 22:47 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

DS

zofia_coco

Od: Nie lut 27, 2011 21:38

Post » Sob mar 05, 2011 23:34 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Najpierw chwila wspomnień-
dzisiaj mija miesiąc jak odszedł nasz ukochany DUDUŚ.
Miał 14,5 roku.
Był z nami właściwie od urodzenia. Wzięliśmy go jako ok. tygodniowe kocię, jeszcze ślepe. Matka musiała zginąć, nie wiadomo, co się z nią stało. Wykarmiony buteleczką dla lalek, odwdzięczył się całym swoim życiem.
Duduś - to kot cudo, tkliwy, cierpliwy, kochający wszystkich, ludzi i zwierzęta.
Był z nami zawsze, w smutku i radości. Wyczuwał nastroje, i ładując się na kolana próbował nas pocieszać.
Jeździł z nami i naszymi innymi zwierzętami wszędzie tam gdzie i my jechaliśmy.
Był wiele razy w górach, nad morzem, na Mazurach, w Puszczy Białowieskiej, na Podlasiu.
Wszędzie aklimatyzował się bardzo szybko, opiekując się innymi naszymi podopiecznymi.
DZIĘKUJEMY CI DUDASKU, za twoje wielkie serce.
Śpij spokojnie.

A teraz chcemy podzielić się naszą, nową radością.
To SZAROTEK, przez nas nazwany LEONEM /Leosiem/.
Dzisiaj, nomen omen, zabraliśmy go do domu z Torunia.
Podróż zniósł dobrze. Trochę popłakiwał w transporterku, ale uspokajał się, kiedy czuł rękę.
W domu poznał wstępnie naszych domowników, 19-letnią suczkę Funię i 4,5 letnią kotkę-ślepinkę Tosię.
Piszę wstępnie, bo powitanie polegało na obwąchaniu się i lekkim syknięciu Leosia.
To dopiero pierwsze chwile w domu.
Myślę, że zwierzątka dotrą się z czasem.
Teraz, mimo, że jest już późno, Leoś zaczął zwiedzać mieszkanie.
Zrobiliśmy trochę zdjęć i filmik. Jak będzie to możliwe, postaramy się pokazać je na forum.
Dziękuję za opiekę nad Leosiem p. Zosi ze schroniska w Toruniu. Dziękujemy za Jej oddanie i zaangażowanie.
EJKK

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Nie mar 06, 2011 0:24 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Super, że znalazł dom i do tego forumowy.

Czekam w takim razie na zdjęcia już w domowych pieleszach:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie mar 06, 2011 0:25 Gratuluję nowego domownika!

Pani Ewo!

Gratuluję nowego domownika! :)
Podczytywałam wątek od początku, wziąć Leosia nie mogłam (za dużo zwierząt i innych bodźców w w moim mieszkaniu), kamień spadł mi więc z serca, że ktoś go przygarnął :)
Niech się pięknie chowa i niech odda Państwu całą miłość, którą go Państwo obdarzyli :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Od: Wto sty 04, 2011 22:40

Post » Nie mar 06, 2011 8:23 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Tyle radości od samego rana :ryk:

Odpinam banerek :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie mar 06, 2011 8:47 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

No to czas zmienić tytuł wątku :1luvu:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie mar 06, 2011 13:36 Re: Szarotek ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Witam,
Szarotek-Leoś poznał już cały dom, musiał to zrobić w nocy.
Po mieszkaniu porusza się już całkiem swobodnie. Teraz odsypia.

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Nie mar 06, 2011 13:48 Re: Szarotek ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Pani Ewo,
Dziękujemy za przygarnięcie Leosia, niech Wam daje wiele radości!
Pozdrowienia dla wszystkich czterołapnych i ich Dużych :ok:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie mar 06, 2011 14:05 Re: Szarotek ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 06, 2011 14:40 Re: Szarotek ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

Lubię takie szczęśliwe zakończenia, jest mi niezwykle miło, że Szarotka wzięła osoba, która ma doświadczenie ze ślepymi kotkami (bo z tego co przeczytałam, wnioskuję, że Tosia-kotka też jest w 100% ślepa). W moim imieniu i w imieniu całego kociego Torunia dziękuję bardzo pani Ewie i jej domownikom za przjęcie tego biednego kotulka. Niech się Wam szczęści a szczególnie pani za wielkie serducho :1luvu:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Nie mar 06, 2011 14:51 Re: Szarotek ślepy kocurek już w swoim wymarzonym domku!!!

:dance2: :dance2: lepszej wiadomości nie mogłam dzisiaj przeczytać! :flowerkitty: Przeszalenie się cieszę :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

[poprzednia][następna]