Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 22:33 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Ojej, Aniu, biedna ty jesteś :(
Żebyś tylko noc miała spokojną i bez bólu. I żebyś się mogła wyspać...
Czego ci z całego serca życzę!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Sob mar 05, 2011 22:36 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Na zęby najlepszy Ketonal ale to tylko na receptę - dentysta może wypisać. Aniu dobrze że te ząbki już ruszone, bo to bardzo niebezpieczne dla serca (te bakterie zębowe mogą powodować zapalenie mięśnia sercowego i innych narządów wewnętrznych). Ciepłe okłady też pomagają. Trzymaj się :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 05, 2011 22:42 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Gibutkowa pisze:Na zęby najlepszy Ketonal ale to tylko na receptę - dentysta może wypisać. Aniu dobrze że te ząbki już ruszone, bo to bardzo niebezpieczne dla serca (te bakterie zębowe mogą powodować zapalenie mięśnia sercowego i innych narządów wewnętrznych). Ciepłe okłady też pomagają. Trzymaj się :ok:

Przy ropnych stanach to ciepłe okłady chyba nie...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob mar 05, 2011 22:47 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

taizu pisze:
Gibutkowa pisze:Na zęby najlepszy Ketonal ale to tylko na receptę - dentysta może wypisać. Aniu dobrze że te ząbki już ruszone, bo to bardzo niebezpieczne dla serca (te bakterie zębowe mogą powodować zapalenie mięśnia sercowego i innych narządów wewnętrznych). Ciepłe okłady też pomagają. Trzymaj się :ok:

Przy ropnych stanach to ciepłe okłady chyba nie...

A to nie wiem... ja ropnych nie miałam, tylko resekcja korzenia np. ale przy ropnych może rzeczywiście nie..
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob mar 05, 2011 22:48 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Ja się chowałam w chustę, ale na mnie krzyczeli, że nie wolno.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob mar 05, 2011 22:54 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Z przeciwbólowych bez recepty na zęby najlepszy jest nurofen ultra fotre - 400 mg, czerwone kapsułki, nie tabletki. ostatniuo brałam i poleciłam mojej mamie, która też stan zapalny przechodziła.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Sob mar 05, 2011 23:28 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

ja nie mogę ketonalu, kręci mi się po nim w głowie, dość mocno
lekarz mówił, że nie wolno robić ciepłych okładów i ogrzewać, bo to może jeszcze zaognić
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob mar 05, 2011 23:30 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Aniu załatw transport na środę lub czwartek - karma czeka :)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie mar 06, 2011 0:41 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Zakończył się bazarek "Japonia, Turcja itd." na koty Ani.
Dziękuję wszystkimObrazek, którzy nabyli fanty: niki_01, taizu, afatima, ciekawa.swiata, lanua.

mavi

Post » Nie mar 06, 2011 10:20 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

dziękujemy!

Zyzolek rudy chory, od samego rana biegunka musztardowa :( co to oznacza w jego przypadku, nie trzeba mówić :(

Anna Rylska

Post » Nie mar 06, 2011 10:22 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

może ma ktoś trochę zbędnych podkładów? lub intestinala?

Anna Rylska

Post » Nie mar 06, 2011 11:04 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Aniu, podkłady mogę wysłać jutro po pracy, ale czy poczta polska szybko to doręczy, to ja nie ręczę :twisted:

mavi

Post » Nie mar 06, 2011 11:07 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

dziękuję :1luvu:
nie doręczy :(
u mnie od 3 tygodni polecone przychodzą po 10-14 dniach ,a priorytety do 10 dni, czasami
odeszło 2 listonoszy, jest koszmar!

Anna Rylska

Post » Nie mar 06, 2011 11:10 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Doręczy czy nie doręczy, wyślę jutro. Wraz z najpobożniejszymi życzeniami w stronę waszego listonosza.
Wiem, jak jest z pocztą. Kiedy mam iść na pocztę, to się robię o, taka: Obrazek
Aniu, a jak minęła noc? Przespałaś się trochę, mam nadzieję!

mavi

Post » Nie mar 06, 2011 11:11 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

mavi pisze:Aniu, podkłady mogę wysłać jutro po pracy, ale czy poczta polska szybko to doręczy, to ja nie ręczę :twisted:

Mavi , a moze nadać paczkę pociagiem ? mogę odebrać dla Ani i jej dowieźć .
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

[poprzednia][następna]