POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 19:35 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Tłusty czwartek jeszcze trwa, więc zapraszam
na pączki :arrow: Obrazek i na faworki :arrow: Obrazek

Smacznego :D :ok:
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Czw mar 03, 2011 19:45 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

ja jestem na diecie bezglutenowej i mogę tylko patrzeć :cry: pewnie dlatego chodzę dziś jak osa :evil:

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Czw mar 03, 2011 20:14 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Kasia, to Ci współczuję jako bezglutenowcowi :oops:
A jesteś zorientowana, czy z mąki kukurydzianej udałoby się zrobić pączki? Bo chleb z tej mąki przecież się piecze.

- Władysław Bartoszewski
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Post » Czw mar 03, 2011 20:17 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Ja też współczuję.

Obawiam się, że z mąki kukurydzianej takich pysznych pączków się nie upiecze....
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw mar 03, 2011 20:26 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Nie wiem, nie próbowałyśmy z mamą, ale z ciast to wychodzi nam na razie tylko kruche, sernik i biszkopty. I rogaliki, które są w wersji glutenowej i bezglutenowej (chyba zacznę nimi handlować na bazarkach bo to jest coś wspaniałego :mrgreen: ) z marmoladą malinową :ryk:

A jeśli chodzi o pączki, to może spróbujemy :roll: ale nie wiem co z tego wyjdzie... mam wybredne podniebienie :mrgreen:

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Czw mar 03, 2011 20:45 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Jeżeli spróbujecie to koniecznie napisz jak wyszły :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob mar 05, 2011 18:09 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Mam pytanie do dziewczyn z Konina.
Czy macie może jakiś nowy plakat dot. 1% i instrukcję jak należy odliczyć ten 1% na Wasze schronisko i podesłać na wątek? Chciałabym wkleić taką informację do pierwszego postu. Mamy co prawda już nie całe 2 miesiące na rozliczenie się z podatku, ale dobrze by było, żeby rozpowszechnić informację o jednym procencie gdzie się tylko da! Wielu podatników czeka z rozliczeniem PIT na ostatnią chwilę (ja też :lol: ), ale może znajdzie się więcej osób, które chętnie oddadzą swój 1% na Koniński TOZ.

Co prawda na stronie TOZ Konin jest plakat odnoszący się do odliczenia 1%, który na upartego można by wykorzystać i za 2010, ale instrukcja odnosi się do odliczenia 1% za 2009 rok, więc potrzebna jest nowa.

Znalazłam coś takiego na stronie TOZ w Polsce http://www.toz.pl/index.php . Jest tu wzór wypełnienia druku PIT – dot. 1% podatku, wygląda na to że aktualny, ale to zdanie jest nieaktualne: cytat "Pieniądze - 1% podatku należnego - na konto wybranej organizacji przekaże urząd skarbowy w lipcu lub w sierpniu roku podatkowego, w którym jest składane zeznanie podatkowe.", bo teraz jest: cytat z http://podatki.onet.pl/1-podatku-za-201 ... rasa-detal "Organizacje pożytku publicznego szybciej niż dotychczas będą otrzymywały pieniądze z 1%. Od 2011 r. naczelnicy urzędów skarbowych będą obowiązani przekazywać kwoty 1% podatku na rachunek bankowy organizacji już w okresie od maja do lipca roku następującego po roku podatkowym, za który składane będzie zeznanie podatkowe." .

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Sob mar 05, 2011 19:50 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Plakatu na ten rok nie będzie, ale o instrukcje się postaram
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Sob mar 05, 2011 21:15 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Ag_konin pisze:Plakatu na ten rok nie będzie, ale o instrukcje się postaram

Ag_konin, trochę szkoda, że nic nie będzie, bo do ludzi bardziej by przemówił jakiś obraz :(
To czekam na instrukcję do pita :ok:

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Nie mar 06, 2011 19:33 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

To też nie jest takie hop siup niestety a u nas w schronie tylko na jedną osobę pada obciążenie graficzne - niestety czasu też coraz mniej na wszystko. Znalazłam coś takiego:

Obrazek
ObrazekObrazek

Ag_konin

Post » Nie mar 06, 2011 20:03 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Ag_konin pisze:To też nie jest takie hop siup niestety a u nas w schronie tylko na jedną osobę pada obciążenie graficzne - niestety czasu też coraz mniej na wszystko. Znalazłam coś takiego:

Obrazek

Dziękuję Ci bardzo za podesłanie wzoru wypełnienia pita. Zaraz wstawię do pierwszego postu.

Ag_konin, nie było moim zamiarem robienie komukolwiek wyrzutów za brak plakatu do odliczenia jednego procenta. :oops:

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Nie mar 06, 2011 21:00 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

mamut pisze:
Ag_konin pisze:Ag_konin, nie było moim zamiarem robienie komukolwiek wyrzutów za brak plakatu do odliczenia jednego procenta. :oops:

Ale ja nic nie mówię, skądże! Po prostu nie ma czasu niestety na robienie nowego, a kiedy ktokolwiek zrobi nowy... trudno powiedzieć.
ObrazekObrazek

Ag_konin

Post » Pon mar 07, 2011 6:19 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

witam PF :1luvu:
Kochani,to że sie nie odzywam to nie znaczy ,że nie pracuję nad rozsądnym wydaniem Waszego podarunku. Musimy zgrać terminy weta i mojego TZ-ta jako transportowca.Ja się do nich dostosuje :mrgreen: Chciałabym przeznaczyć je na diagnostykę jednego burego chorowitka. Nie powiem głośno którego, bo przebrzydły niewdzięcznik :twisted: zaraz wysmaży znów jakieś choróbsko. Ja wiem ,ze to głupie i przesądne uprzedzenia,ale z nim właśnie tak z nim jest. Już kilka razy była odwoływana wizyta bo mały postanowił rozchorować się na wieść o niej :mrgreen: . Tak to wyglądało z mojej, mało obiektywnej strony. A ,że już weci proponowali nam rozstanie się z nim, to trzęsę się nad chłopakiem jak kocia kwoka.
Dam znać co i jak. I raz jeszcze wielkie dzięki :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto mar 08, 2011 18:00 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

ASK@ pisze:witam PF :1luvu:
Kochani,to że sie nie odzywam to nie znaczy ,że nie pracuję nad rozsądnym wydaniem Waszego podarunku. Musimy zgrać terminy weta i mojego TZ-ta jako transportowca.Ja się do nich dostosuje :mrgreen: Chciałabym przeznaczyć je na diagnostykę jednego burego chorowitka. Nie powiem głośno którego, bo przebrzydły niewdzięcznik :twisted: zaraz wysmaży znów jakieś choróbsko. Ja wiem ,ze to głupie i przesądne uprzedzenia,ale z nim właśnie tak z nim jest. Już kilka razy była odwoływana wizyta bo mały postanowił rozchorować się na wieść o niej :mrgreen: . Tak to wyglądało z mojej, mało obiektywnej strony. A ,że już weci proponowali nam rozstanie się z nim, to trzęsę się nad chłopakiem jak kocia kwoka.
Dam znać co i jak. I raz jeszcze wielkie dzięki :1luvu:

Mała bura niedobroto nie wygłupiaj się i nie choruj, bo Twoja duża bardzo się o ciebie martwi! Tak w ogóle to ci powiem, żebyś nie przekombinował, bo jak teraz zachorujesz, to Duża przecież i tak zawlecze ciebie do weta.
Nie martw Dużej i bądź mężczyzną a nie boidoopkiem. :mrgreen: Trzymam za ciebie swoje pazurki :ok: :ok: :ok: :ok:

Duża bura - Buritka

ASK@, ja też Ciebie witam i fajnie że nas odwiedziłaś :D i czekamy na dalsze wieści.
Będzie dobrze, musi być dobrze :)

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Wto mar 08, 2011 18:42 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Dzisiaj Dzień Kobiet, więc życzę Wam i sobie:

byśmy były piękne jak róże i skromne jak fiołki,
zawsze jasne i wesołe, i dobre jak aniołki.

Obrazek

- Władysław Bartoszewski

mamut

[poprzednia][następna]