Moderator: Moderatorzy
adelka99 pisze:Ja tu czegoś nie rozumiem. W jaki sposób walczycie z leukocytozą? Ile tych leukocytów jest? Posiew był? USG? Antybiotyk?
leukocytoze ma we krwi. W moczu ma nieliczne leukocyty. Tak, byl posiew - dwa razy, nic nie wykazal, tak, usg bylo - niby wszystko ok , antybiotyk dostawala dlugo ( Marbocyl 2 tygodnie, Convenie 2,5 miesiaca) az w moczu i we krwii spadly leukocyty.
AlkaM pisze:Azodyl jest kapsulkach okreslanych po angielsku jako enteric coated.
Slonko_Łódź pisze:Oprócz caosalu jest jeszcze intravit- bez fosforuJest zawsze w lecznicy bo Yennefer go używa. A że my z Mokką w tej samej lecznicy to bez problemu dostanie
Podawany w iniekcji albo miks z kroplówką. Dawkę nasi weci znają
![]()
casica pisze:AlkaM pisze:Azodyl jest kapsulkach okreslanych po angielsku jako enteric coated.
Czy ktoś wie jak to się fachowo nazywa po polsku?
Czy trzeba pani w aptece tłumaczyć o co chodzi?
A może ktoś wie, które z probiotyków dostępnych w Polsce umieszczone są bezsprzecznie w takich własnie kapsułkach?
Może Quatrum, które jest widocznie droższe niż pozostałe?
Czy w ogóle można to sprawdzić jakoś?
Skład kapsułki żelatynowej*: żelatyna, bezwodny żelaza (III) tlenek (E 172), uwodniony żelaza (III) tlenek (E 172), żelaza (II, III) tlenek (E 172), tytanu dwutlenek (E 171), laurylosiarczan sodu.
ana pisze:Może u Puti problem leży gdzie indziej, np. w równolegle używanym antybiotyku i nie zachowaniu odstępu między podawaniem probiotyku?
Sądzę, że skuteczność probiotyku w osłonce żelowej albo i bez niej wzrośnie, jeśli poda się go chwilę po , albo równolegle ze środkiem neutralizującym kwas żołądkowy, np. alusalem. No i w jedzeniu.
ana pisze:Działanie Alusalu polega na zobojętnianiu kwasu żołądkowego. Wiele osób w tym wątku podaje tu w celu obniżenia poziomu fosforu, gdy nie można stosować u kota Ipakitine (kiedy oprócz wysokiego foforu jest za dużo wapnia -- Ipa zawiera też związek wapnia).
Ja podaję probiotyk wieczorem, ze strzykawki, wymieszany z mlekiem dla kociąt (mam Bephara). Wchodzi. Orinenacyjnie proporcje: do 5 ml strzykawki wsypuję 1-2 ml mleka w proszku, dopełniam zawartością kapsułki z probiotykiem, zamykam strzykawkę i naciągam wodę, potrząsając całością. Staram się, żeby płyn miał objętość 2-3 ml, bo na wlewanie dopyszczne większej ilości mojemu kociowi cierpliwości raczej nie starcza (choć mleko mu smakuje).
Jeszcze nie wiem, czy działa. Badania krwi robimy za trochę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości