nowy mod

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 10:47 Re: nowy mod

Krzysiekbolo pisze:
Femka pisze:no, to afera cała i ofiary w modach tylko przez brak odpowiedzi na pytania.

Smarti, to nie było warte konsekwencji, jakie poniesiesz jako DT, bo u wielu osób zostaniesz w pamięci jako "smarti od afery i braku odpowiedzi".

Żal. Żenada. Żałość. Zazdrość. Małostkowość. Rozbudowane ego.

I kompleksy ! :ryk:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Sob mar 05, 2011 10:47 Re: nowy mod

casica pisze:
Krzysiekbolo pisze:
Femka pisze:no, to afera cała i ofiary w modach tylko przez brak odpowiedzi na pytania.

Smarti, to nie było warte konsekwencji, jakie poniesiesz jako DT, bo u wielu osób zostaniesz w pamięci jako "smarti od afery i braku odpowiedzi".

Żal. Żenada. Żałość. Zazdrość. Małostkowość. Rozbudowane ego.

Niezmiennie zadziwia mnie ta argumentacja - zazdrosc
Zazdrosc o co? 8O

A gdzie zniknęło słowo "nagonka"? :mrgreen:

Otóż to nie jest wątek o smarti. To wątek o postępowaniu, wg mnie nagannym, moderacji poprzez cenzurę i do tego wybiórczą i stronniczą.
Z funkcji moderator zrezygnował. I słusznie, bo się do tego nie nadawał, jak widać było w rzeczonym wątku.
To czy smród pozostał i czy było warto to już zupełnie inna sprawa i nie na ten wątek.
Ale jak ktoś ma ochotę to może to ciągnąć w innnym wątku. Nowym, bo stary zamknięty.
(sądzę, że gdyby nie emocjonalna i chyba nieprzemyślana wypowiedź Krzysiekbolo, ten wątek już by uschnął.
Chyba, że to o to chodziło? Ja nie wiem? Żeby znów tu było o smarti?)
Ten wątek dotyczy konkretnego (byłego już) moderatora.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Sob mar 05, 2011 10:55 Re: nowy mod

Femka pisze:ok, mogę się mylić
ja w każdym razie kojarzyć będę właśnie, że ten DT nie chciał udzielać informacji

a to poproszę o konkretne pytania, na ktore nie masz odpowiedzi - bo ja właśnie chciałak Ci podziękować za definicję spamu , gdyż kilkakrotnie były zadawane pytania na które stronę wcześniej były odpowiedzi.
Skoro znasz wątek dt smarti to bez problemu podasz przykłady. Czekam zatem.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob mar 05, 2011 10:58 Re: nowy mod

I jeszcze mam pytanie: czy spamem jest uporczywe powtarzanie, w kolejnych postach że ktoś czegoś nie robi podczas gdy autor tego postu ma informacje, że ta osoba to robi?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob mar 05, 2011 11:00 Re: nowy mod

joshua_ada - prosiłaś o przykłady postów podanych przeze mnie do moderacji z powodu treści obraźliwej i zawierających pomówienia. Twierdziłaś, ze takich nie masz w swoich skanach. Podałam Ci je. Co Ty na to?

Marzenia11

Post » Sob mar 05, 2011 11:11 Re: nowy mod

Marzenia powiem to krótko i na temat, zamilknij na tym wątku i nie prowokuj, idź sobie poszczekać na wątek swojej Pani.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Sob mar 05, 2011 11:12 Re: nowy mod

Założ sobie nowy wątek. Masz nieodparty przymus pisania na miau, więc go sobie załóż. :twisted:
Ja bym Ci podała przykład obraźliwego posta z Twojego wątku, dotknął mnie i najbliższą mi osobę, ale nie muszę robić z tego dymu na pół forum, ani raportować.
Dorośnij! :D

EOT
To nie jest wątek o smarti!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Sob mar 05, 2011 11:18 Re: nowy mod

joshua_ada pisze:Założ sobie nowy wątek. Masz nieodparty przymus pisania na miau, więc go sobie załóż. :twisted:
Ja bym Ci podała przykład obraźliwego posta z Twojego wątku, dotknął mnie i najbliższą mi osobę, ale nie muszę robić z tego dymu na pół forum, ani raportować.

EOT

joshua_ada - a widzisz... atak to super sposób gdy nie wiesz co masz napisać, gdy nie masz racj, bo Ty masz postawę "wiem lepiej" zamiast "umiem przyznać się do błędu"...

a Ynka już ma wyjasnioną sytuację - i nie widzę nic złego w określeniu nie rozumiem ekscytacji na widok ciężarnej kotki i właśnie z tego powodu łapania jej za wszelką cenę....(cytat z mojego wątku) - na szczęście Ynka to osoba która słucha a nie "wie lepiej".

Sama zrobiłaś EOT choć w sumie - przykłady postów obraźliwych są jak najbardziej na temat tego wątku, gdyż zostały przez tego moda usunięte co Ciebie oburzyło.
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 11:27 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Sob mar 05, 2011 11:19 Re: nowy mod

Satyr77 pisze:Marzenia powiem to krótko i na temat, zamilknij na tym wątku i nie prowokuj, idź sobie poszczekać na wątek swojej Pani.

Satyrku77 - naucz się odróżniać prowokację od odpowiedzi na pytanie. Lub czytaj wątek - bo tego też nie robisz.
joshua_ada zadała pytanie - dostała odpowiedź - i co? Już można ja przemilczeć, bo nie jest zgodna z tym co joshua_ada "wie lepiej"?

Marzenia11

Post » Sob mar 05, 2011 11:33 Re: nowy mod

Marzenia11 pisze:
joshua_ada pisze:Założ sobie nowy wątek. Masz nieodparty przymus pisania na miau, więc go sobie załóż. :twisted:

EOT

joshua_ada - a widzisz... atak to super sposób gdy nie wiesz co masz napisać, gdy nie masz racj, bo Ty masz postawę "wiem lepiej" zamiast "umiem przyznać się do błędu"...

a Ynka już ma wyjasnioną sytuację - i nie widzę nic złego w określeniu nie rozumiem ekscytacji na widok ciężarnej kotki i właśnie z tego powodu łapania jej za wszelką cenę....(cytat z mojego wątku) - na szczęście Ynka to osoba która słucha a nie "wie lepiej".

Sama zrobiłaś EOT choć w sumie - przykłady postów obraźliwych są jak najbardziej na temat tego wątku, gdyż zostały przez tego moda usunięte co Ciebie oburzyło.

podreśliłam najważniejsze. Czyli Ty jedyna roztrzygasz co jest złe a co nie? To nie było złe, ale pytania do smarti o kota były??? Śmieszna jesteś.
I jak tak bardzo chcesz wstawię skany tych "obraźliwych postów" u smarti, żeby inni mogli nauczyć się co jest obraźliwe.
Tylko załóż nowy watek, bo na tym jesteś trollem!
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Sob mar 05, 2011 11:39 Re: nowy mod

joshua_ada - okreslasz mnie trollem, ale sama pytając mnie wymusiłaś moją odpowiedź, czyli trollowanie.

I dlatego, ze właśnie dowiedziałam się, że Ynka poczuła się dotknieta to jej tę sprawę wyjasniłam. Ty uparcie tkwisz w swojej opinii atakiem bez związku odpowiadając na argumenty. Przejaw bezradności i braku umiejętności przyznania się do błędu..

Poza tym, zauważ, że przykłady obraźliwych postów nie zawierają pytań o kota... szokujesz mnie tym co piszesz...

Marzenia11

Post » Sob mar 05, 2011 11:47 Re: nowy mod

Powtarzam: załóż sobie nowy wątek.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Sob mar 05, 2011 13:30 Re: nowy mod

Marzenia11 pisze:(ciach... ze względu na zagnieżdżanie tylko 3 cytatów)

Pewnie to OT, ale skoro proszi to np. obraźliwym jest post PcimOlki nt smarti:

PcimOlki pisze:(ciach - zagnieżdżanie)
Moja mama mówi:

Błądzić jest rzeczą ludzką. Trwać w błędzie jest głupotą!

Jesteś betonem, który przetrwa wieki, wątpliwością myślenią nigdy nie skażony.

a jako pomowienie traktuję post Jana , ktorego nie mogę już zacytować - w odpowiedzi na takie słowa smarti:

Zdecydowałam że szczegółowe info o jego syt będę przesyłać tylko drogą PW do darczynców i przyjaciół.
( natomiast jeśli kto jeszcze jest zainteresowany jego losem -proszę o zgłoszenia.)
Jana zapytała - Ile trzeba zapłacić za wiadomości o Carlito?

Jest to pomówienie - smarti nie uzależnia informowania od żadnych wpłat. Darczyńcy to osoby, które zdecydowały sie wesprzeć leczenie Carlito doborowolnie, a nie w zamian za otrzymane informacje.

Dziwną jest też wypowiedź PcimOlki w tym wątku :

PcimOlki pisze: Sprawa ciągnie się dość długo, a Carlino mający objawy i wyniki wskazujące na bakteryjną infekcję górnych dróg moczowych, której eliminacja jest kluczowa dla zatrzymania procesu degradacji nerek, nie jest ani w tym kierunku leczony, ani też nie została ta hipoteza wykluczona przez wykonanie stosownej diagnostyki ocenionej przez dobrego weta. J
Osobiście znam wetów twierdzących, że nie ma szans na wyleczenie bakteryjnego zapalenia nerek, a jednak wyleczyłem je. Nie dajmy się więc zwariować i jeśli ktoś twierdzi, że można coś zrobić lepiej dla kota, sprawdźmy to, a nie stawiajmy twierdzenia jednego dyplomowanego nieuka przeciw wątpliwościom wielu doświadczonych, niedyplomowanych amatorów, którzy poświęcili wiele czasu na szukanie najlepszego sposobu postępowania dla swoich podopiecznych. Wetów jest wielu, naszym zadaniem jest wybranie najlepszego z dostępnych.

Z tych przyczyn, pozwalam sobie na twierdzenie, że osoby działające tak jak smarti, nie powinny prowadzić DT w ogóle. Nie wspominając już o finansowym wsparciu dla nich. Jest wiele sposobów na efektywniejsze wykorzystanie środków. Nie rozumiem celu manipulacji informacją jaka ma miejsce, ani ze strony moderacji, ani ze strony smarti. Całą odpowiedzialnością za niewłaściwe leczenie kota, prowadzące wprost do jego śmierci, obciążam smarti - nie psy obszczekujące karawane.

Wypowiedź sugerująca, ze
-smarti nie leczy i nie diagnozuje kota u odpowiedniego specjalisty i w odpowiedni sposób
-smarti doprowadziła do śmierci Carlita
a przecież PcimOlki dobrze wie, bo dostał taką informację, wie też o tym casica, że Carlito jest leczony i prowadzoiny aktualnie przez polecaną przez nich dr neskę i że ma włączone leki na bakteriologiczne zapalenie pęcherza i na zapalenie nerek.

Więcej już mi się nie chce szukać.
Ale np OT była wymiana między casica i Tinka07 nt jakichś zaległych sporaw, kotów, stosunku do CC.... cytować? Czy sobie poczytasz?
[/quote]

W odpowiedzi na ten post, podam linki do skanów usuniętych postów.
Są to posty, które zostały przez moderotara usunięte, zamiast nich pojawiły się komunikaty "prowokacja" oraz "OT": viewtopic.php?p=7163163#p7163163
Nie uważałam, że będą one potrzebne komuś innemu, niż administratorowi forum.
Jeśli jednak jest posądzenie, że usunięte posty były albo off topicami albo obraźliwe albo pomówieniami, wklejam je, aby każdy wiedział o czym mówi i ocenił które są obraźliwe, które są pomówieniami oraz prowokacjami i czy moderator zachował się obiektywnie i czy przekroczył uprawnienia czy nie.
Jak dla mnie kończy to dyskusję na temat tego wątku czyli "nowego moda". Moderator zrezygnował, co prawda nie znamy przyczyn usuwania postów wg moderatora, a jedynie przez (chyba rzeczniczkę) Marzenię11, ale ja nawet nie spodziewam się już wytłumaczenia przez graszkę_gn.
Dyskusje na inne tematy niż temat wątku będą traktowane jako off topici (ew. jako obraźliwe bądź pomówienia bądź prowokacje etc. etc...)
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Sob mar 05, 2011 13:35 Re: nowy mod

Powyższy post Marzenia11 w całości jest tu: viewtopic.php?p=7170734#p7170734
Nie da się go zacytować, bez ciachania, ze względu na ograniczoną do 3 ilość zagnieżdżania cytatów.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Sob mar 05, 2011 13:35 Re: nowy mod

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]