TO JUŻ DWA LATA JAK ODSZEDŁ. puszka już wyadoptowana.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 10:37 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

Witam się i ja :)

Dorciu u mnie w lecznicy operacja rzepki kosztuje ok. 240 zł. Jest różnica :roll:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob mar 05, 2011 11:48 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

dorobella pisze:Witam się i ja :)

Dorciu u mnie w lecznicy operacja rzepki kosztuje ok. 240 zł. Jest różnica :roll:

u nas 800 plus koszta dodatkowe :twisted:
aż nieprawdopodobna różnica :roll:

ja już po upojnej nocy ,Tolka demolka leżąc mi na twarzy bawiła się swoim ogonkiem i paździorami cap za moje oko :crying: już miałam oglądać czy nie ma na pazurku mojej gały ocznej :twisted: ale ból mówił że jest we właściwym miejscu .
Bałam się rano (wstałam po 5 :strach: to nazywa się umiejętne wykorzystanie czasu.) spojrzeć w lustro ,po pierwsze że znów zobaczę w lustrzę tą starą babę ,a po drugie że mam wylew w oku.
Całe szczęście tylko zaczerwienione .
Izę jak drapnął kot to wyglądała jak po spotkaniu na ringu ,wylew w oku i sina twarz .

Maleńką naumiałam się karmić tak żeby zjadała całą porcję ,a nie tylko lizała.

Gadzina odsypia świtowe wstawanie :wink:

Dziś chyba nie będzie słoneczka ,ot przewrotność :|

ja zaraz wykuwam następne kafle w piecu .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob mar 05, 2011 11:58 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

W Chorzowie, w jednej z lecznic 600 zł plus koszty. Merlin ma wysoki mocznik i ostatnio często bywam w lecznicy. Spotkałam pana z psem, wcześniej miał już jedną nogę, a teraz drugą i parę dni po zabiegu stawał na obie :lol: . Moja wetka robi rzepki.

Dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

dorobella

Post » Sob mar 05, 2011 12:09 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

dzięki Dorotko :D
Merlin chyba zasiedział się u ciebie ,coś czuje problemy z jego wy adoptowaniem ,to nie jest łatwy kot .

a ja nauczyłam się karmić psie maleństwo ,maleńką królewnę biorę na ręce ,daje papu przetarte przez sitko na łyżeczce i masuje delikatnie brzuszek.
Dziś zjadła dwie małe łyżeczki ,aż sapała i oczywiście się wystraszyłam :oops: ale potem zaczęła kroćkać po mieszkaniu :wink:
moje psie Mutanty z chodzą jej z drogi :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob mar 05, 2011 12:28 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

W jednej z nerek zalega mocz, stwierdzone w październiku, bo była powiększona....natomiast jak do mnie trafił, był w nieciekawym stanie. Prawie się nie ruszał, potem ostre zatrucie,płuca, oskrzela, wstrząs anafilaktyczny po użądleniu osy, potem inne akcje, stały klient w lecznicy. Zaszczepiony, odrobaczony ileś krotnie,testy ujemne, USG zrobione, dwa razy krew, moczy z pięć. Na RC Calm,Urinary, Renal.... leki, dalsza diagnostyka, powtarzanie badań. I kolejne koszty :?
Ludzie nie chcą takich zwierząt. Ostatnio koleżanka zadała mi retoryczne pytanie "Nie taniej byłoby uśpić?".

Bladen i Kenji mają jutro kolejne szczepienie.

dorobella

Post » Sob mar 05, 2011 14:25 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

Dorciu, masz jakąś fotkę tego maleństwa?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob mar 05, 2011 14:44 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

mam fotki ,ale na razie nie wstawiam ,jak już będziemy mocno stali na tycich nóżynkach to się pokażemy :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob mar 05, 2011 15:59 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

łoj, to i ja się zapisuję, żeby nie zgubić wątku ;)

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

Post » Sob mar 05, 2011 20:35 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

jeszcze mi tu brakuje paru osób :twisted: ale czekam bardzo (nie)cierpliwie :wink:
troszkę się po byczyłam ,nieróbstwo to niekiedy fajna rzecz :mrgreen: ale jutro muszę ogarnąć cały dom i pranie i kto wie co jeszcze :roll:
Chodzę w Grześka swetrze ,ale już go nie czuje :oops: :cry: ulotnił się zapach jak wszystko ,jak życie...ale widzę go tak realnie ,tylko nic więcej..
On zawsze był tak optymistycznie nastawiony do życia ,nie raz mnie to złościło :oops: a teraz tak bardzo brakuje .
n jednak nuda to nic dobrego. :evil:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob mar 05, 2011 20:52 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

zapomniałam opisac swojego zdziwienia po wejściu do sklepu .
Poszłam po cyca dla Tolki ,ostatnio zakupy robię w markecie ,wypadam z pracy i 2 min .i po zakupach.wchodze do swojego sklepu i przeżyłam szok ,piersi z kuraka po 20 zł :strach: uda po 8zł :strach: kurak po 10 zł. :strach: a już totalny szok przeżyłam jak zobaczyłam cenę cukru 6 zł 8O
przecież dopiero widziałam po 2 .39 :roll:
przypominam sobie że w markecie zobaczyłam cukier po 3.39 z wykrzyknikiem że okazja ,pomyślałam ze porąbało ich :twisted: a tu się okazuje że cukier tak zdrożał ,wszystko tak zdrożało ,a przecież podwyżki renty nie miałam ,jak było 600zł tak jest :evil:a jeżeli to do najniższej dostanę 2 zł :roll:
co będzie z ludźmi którzy nie są w stanie dorobić :cry: starszymi ,samotnymi ..kurna co się w tej Polsce dzieje ,o co w tym wszystkim chodzi :?: :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob mar 05, 2011 21:05 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

Nie byłam w sklepie od tygodnia-naprawdę tak zdrożało :?: A narzeczony się odezwał :mrgreen: :ryk:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob mar 05, 2011 21:10 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

ha dowcipnisiu :twisted: mam jednego chłopa Tytosława Wspaniałego :mrgreen:
a ceny z kosmosu ,no chyba że tak u mnie polecieli :roll:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob mar 05, 2011 21:24 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

dorcia44 pisze:ha dowcipnisiu :twisted: mam jednego chłopa Tytosława Wspaniałego :mrgreen:
a ceny z kosmosu ,no chyba że tak u mnie polecieli :roll:

Skleroza kupowałam w piątek.Kurczak 6,50zł /udka 5,40.Może kupowałaś w jakimś osiedlowym -drogim :?

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob mar 05, 2011 21:26 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

dorcia44 pisze:zapomniałam opisac swojego zdziwienia po wejściu do sklepu .
Poszłam po cyca dla Tolki ,ostatnio zakupy robię w markecie ,wypadam z pracy i 2 min .i po zakupach.wchodze do swojego sklepu i przeżyłam szok ,piersi z kuraka po 20 zł :strach: uda po 8zł :strach: kurak po 10 zł. :strach: a już totalny szok przeżyłam jak zobaczyłam cenę cukru 6 zł 8O
przecież dopiero widziałam po 2 .39 :roll:
przypominam sobie że w markecie zobaczyłam cukier po 3.39 z wykrzyknikiem że okazja ,pomyślałam ze porąbało ich :twisted: a tu się okazuje że cukier tak zdrożał ,wszystko tak zdrożało ,a przecież podwyżki renty nie miałam ,jak było 600zł tak jest :evil:a jeżeli to do najniższej dostanę 2 zł :roll:
co będzie z ludźmi którzy nie są w stanie dorobić :cry: starszymi ,samotnymi ..kurna co się w tej Polsce dzieje ,o co w tym wszystkim chodzi :?: :cry:

Przywitam się i ja. :D

Co do cukru, to zaczęłam słodzić pół łyżeczki mniej. Może zejdę i do jednej.
Wszystko drożeje...rentę podnieśli mi ale o grosze, a komorne dwa razy tyle. :evil:
Ja dorabiam na 1/2 etatu....za grosze, ale mam chociaż na karmę dla zwierząt. :ok:
Obcięli dla niepełnosprawnych wszystko w pracy, bo PFRON też obciął.

Tylko ceny windują i windują a końca podwyżek nie widać.
No ale, niech sobie windują pensje, bo mało kilka tysięcy to muszą mieć kilkanaście, nie mówiąc już o kilkudziesięciu.
Ot i polityka naszego kraju, jednemu worek wypłaty a drugiemu worek ale żebraczy.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob mar 05, 2011 21:39 Re: TYTEK WIECZNYGILARZ TOLA MINIATURKA KOTA SZUKA DS.

U nas w osiedlowym kurczak po chyba 6,50, cos było po 7,50. Piersi nie byłoale ostatnio po 15 kupowałam. Za to udziec z indyka byl po 10,50. Bardzo lubię z żurawiną.
Wieprzowina raczej nie podrozala, bo jakoś nie zapamiętałam nowych cen.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]