Behemot V

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 20:27 Re: Behemot V

Kto się śmieje 8O ? Ja? Która uwielbia całować kocie łapki?? Toż to normalna czynność :twisted:

alix76

Avatar użytkownika
 
Posty: 23037
Od: Nie mar 22, 2009 7:37
Lokalizacja: Wa-wa

Post » Pt mar 04, 2011 20:33 Re: Behemot V

On to rąbie na surowo, pokrojone przeze mnie przed tem w kosteczkę. :twisted:

A po ludziowemu to się robi na szybko, bez moczenia w mleczku, tylko troszku oprószyć w mące i na króciutki tłuszcz; a do tego ósemki jabłuszków smażone w tym samym, po wyjęciu mięska - przyprawia się wszystko na talerzu, nie wcześniej 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt mar 04, 2011 20:36 Re: Behemot V

8O 8O
Kocia modlitwa :?:
O ten film chodziło?

Nic w mordę nie rozumiem :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt mar 04, 2011 20:37 Re: Behemot V

Alix tylko po całowaniu myje się pysia i się nie pokazuje z wąsami z kociej sierści.

Ostatnio jak jechaliśmy z pingwinem do bolipupki miałaś takie wąsy. ale byłaś tak zestresowana odjajczeniem ,że się bałem powiedzieć . Pan Wet się pytał co to, ale dałem mu znak ,żeby nie ryzykował.....
A myślałaś ,że dlaczego był taki wesoły podczas odjajczania?

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

salvadoredali67

 
Posty: 2391
Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt mar 04, 2011 20:42 Re: Behemot V

po ludziowemu : namoczone w mleczku. opruszone w mące na tłuszczyk na krótko
potem do garnuszka w którym jest duuuużo cebulki zeszkliwionej. zalać woda. i podgotować z 15 minutek. dodać pieprzu , ziela angielskiego i kilka laurowych
i po wyjeciu dopiero posolić.

czyli jak gulaszyk wieprzowy po warszafsku tylko krócej... A. i gulaszyk solić na poczatku.


kocia modlitwa do lodófki w której jest indyczek....

salvadoredali67

 
Posty: 2391
Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt mar 04, 2011 20:44 Re: Behemot V

A te jabłuszka - czy mozna blizej coś?
ja tylko jabłko w dóópala kaczce albo kurczakowi i dopiero do piekarnika.
i czasami (tak w Norwegii podpatrzyłem) w plasterku na kanapke z mielonka i ketchupem.

inaczej jabłka nie potrafie pozaowocowo wykorzystać.

salvadoredali67

 
Posty: 2391
Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt mar 04, 2011 20:53 Re: Behemot V

Jeżeli SERIO pytasz to ja uśćiślam pytanie - W JAKIM SENSIE JABŁUSZKA? :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt mar 04, 2011 20:58 Re: Behemot V

"a do tego ósemki jabłuszków smażone w tym samym"

nie kumam tego. jak to zrobić z jakich jabłuszków
co to znaczy ósemka z jabłuszka? znaczy pół ćwierci?

jak długo smażyć ? czy nie zrobi sie konfitura z tego z sosem watróbkowym? bo ten smak już mnie kręci. bo ja uwielbiałem kiedyś dżem z keczapem i musztardą.

salvadoredali67

 
Posty: 2391
Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt mar 04, 2011 21:00 Re: Behemot V

Oooops :roll:

Doczytałam :wink:

Chcesz?
Jedziemy:

1. drobiowi we wnętrzności ale to wiesz;
2. robi się bardzo prosto mus z jabłek, który w zimie służy za nadzienie do naleśników na słodko;
3. robi się konfitury z ósemek średnich jabłuszek ;
4. robi się jabcoka :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt mar 04, 2011 21:03 Re: Behemot V

salvadoredali67 pisze:"a do tego ósemki jabłuszków smażone w tym samym"

nie kumam tego. jak to zrobić z jakich jabłuszków
co to znaczy ósemka z jabłuszka? znaczy pół ćwierci?

jak długo smażyć ? czy nie zrobi sie konfitura z tego z sosem watróbkowym? bo ten smak już mnie kręci. bo ja uwielbiałem kiedyś dżem z keczapem i musztardą.


Normalnie - kroisz jabłuszko nie na cztery części a na osiem -COMPRENDE?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt mar 04, 2011 21:07 Re: Behemot V

jabcok ok- znam takich co robia i prowadza handel wymienny, w dupala ok, mus ok- mamusia robi . konfitury już niestety odpadają bo mam cukrzyce.


jak długo smażyć ósemki do watróbki? i czy ze skórka czy bez?

salvadoredali67

 
Posty: 2391
Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt mar 04, 2011 21:16 Re: Behemot V

Ze skórką i jak to się mówi na krótko czyli szybko i bardzo gorąco w tym sosie, który został :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

Post » Pt mar 04, 2011 21:20 Re: Behemot V

Obrazek

to taki przerywnik , żeby ktoś znowu się nie pytał gdzie jest coś o kotach.
i nie komentował ,że tu jest Makłowicz w podróży z Wawy do Gdańska
...

salvadoredali67

 
Posty: 2391
Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt mar 04, 2011 21:21 Re: Behemot V

dzieki..

salvadoredali67

 
Posty: 2391
Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt mar 04, 2011 22:50 Re: Behemot V

Drodzy Państwo Książe Pan pozdrawia do poniedziałku ..

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 04, 2011 22:58 przez AYO, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Avatar użytkownika
 
Posty: 20047
Od: Śro gru 17, 2008 20:56
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], jarekm i 94 gości