DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 5:12 Re: KICIE u Smarti 2

smarti pisze:
Marzenia11 pisze:Edisię bym koniecznie połączyła z towarzystwem, albno dołączyła do niej jakies towarzystwo, ktore przecież spokojnie może jeść antyalergiczną karmę.
POomysl smati, bo takie rozdzielenie to dla niej może być naprawdę za duży i mocno szkodliwy stres.

8O 8O 8O
tu mnie zastrzelilaś-jak Ty sobie to wyobrażasz?
wszyscy z powodu Edisi mają przejść na karmę ha?
czy raczej ja mam spędzać z nimi cały dzień i polnować co je Edisia?

jak brałam-jeszcze wtedy Edisonka to wiadomo było ze będzie sam w pokoju,no nie.
Trafił się Bąbel ha ale nie dajmy się zwariować-mam dręczyć ha karmą inne zdrowe koty z powodu Edisi?

A nie możesz czym innym karmionej kotki na czas karmienia umieszczać oddzielnie i po jedzeniu dołączać do stada?
W sensie - karmić je tylko oddzielnie.
U mnie takie rozwiązanie funkcjonuje świetnie.
Nie przyszłoby mi szczerze mówiąc do glowy trzymac kota w izolacji tylko z powodu jedzenia.
Szkoda kota...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt mar 04, 2011 6:46 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

U mnie też wszystkie koty jedzą razem, a są na alergicznych, kocięco-dorosłych, i typu indoor. Po prostu przez 30-60 minut pilnuję czy wszystkie są przy swoich miskach i jak zjedzą to zjedzą i patrzę czy komuś nie chcą podebrać. Jedna kotka je na blacie, aby pozostałym trudniej było, nawet ich nie rozdzielam. Kiedyś próbowałam, ale Marion nie chciała jeść sama...
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt mar 04, 2011 7:59 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Pewnie, są rózne rozwiązania, ale Edisia chyba nie cierpi z samotności, więc nie ma kłopotu :mrgreen: Mam nadzieję, ze to nie jest kot jedynak.. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 04, 2011 9:09 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Patrząc na to, jak była mimo wszystko niezadowolona z obecności Bąbla tak długo... :/ Ona nie cierpi w samotności, to na pewno.

A co do jedzenia - behawiorysta każdy powie, że lepiej dla psychiki kota, jak jedzenie stoi cały czas. I u Smarti stoi, koty jedzą tyle, ile chcą i w zasadzie przyśpiesza to rekonwalescencję :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 04, 2011 9:22 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Szalony Kocie jak ja bym chciała udostępnić swojemu kocurowi pełną miskę na zawsze!! Ale on nie ma końca... jak się dorwie to zje wszystko od razu. Dodatkowo zostawiłam nową jeszcze paczkę 1kg karmy i co ?? Wróciłam do domu i była rozszarpana i zeżarte wszystko!! To chyba niekoniecznie na zdrowie? Brzuch miał tak pękaty, że mało nie pękł, a potem nie wychodził ze swojego kibla przez pół nocy :mrgreen: I co ja mam biedna zrobić? :P wolałabym go potem nie odchudzać choć i tak tłuszcz mu już zwisa :P
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt mar 04, 2011 9:23 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Jus87 - zjadł całe kilo??? :strach: :strach: :strach: 8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 04, 2011 9:33 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Marzenia11 pisze:Jus87 - zjadł całe kilo??? :strach: :strach: :strach: 8O 8O 8O

No łaskawie zostawił może na podłodze z 10 ziarenek! Wyraźnie mu już nie weszły... No właśnie zrobiłam taaakie oczy 8O. to były początki, miał może wtedy 7 miesięcy. Dzisiaj ma rok i nic się nie zmieniło :D Nie mogę sobie na to pozwolić, żeby jego micha była zawsze pełna nie ze względów finansowych ale dla jego dobra. I ciekawe jak mądry byłby behawiorysta w tej sytuacji?? chyba się udam :mrgreen:
Obrazek

Jus87

Post » Pt mar 04, 2011 9:39 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Kocie, dlaczego to żarcie powinno stać cały czas?
U mnie nie stoi nigdy... :roll:
No i chciałabym wiedzieć.
Ale jaby stało cały czas to masakra. Loluś byłby już chyba najgrubszym kotem świata.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt mar 04, 2011 9:40 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

magaaaa pisze:Kocie, dlaczego to żarcie powinno stać cały czas?
Ale jaby stało cały czas to masakra. Loluś byłby już chyba najgrubszym kotem świata.

A mojego Pumka to by chyba rozsadziło :roll: :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 04, 2011 9:47 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

magaaaa pisze:Kocie, dlaczego to żarcie powinno stać cały czas?

Dlatego, że w naturze koty są przyzwyczajone do jedzenia na żądanie - czyli wstajesz, przeciągasz się i idziesz zapolować. W domu jak nie ma jedzenia na żądanie, to właśnie zaczyna się terroryzm - prowokowanie zachowań prożywieniowych (czyli łaszenie się w okolicy kuchni, ale też gryzienie i drapanie), darcie mordy, krążenie wokół michy...
Ja też powiedziałam Pani, że sobie tego nie wyobrażam z Gamoniem, który mógłby zjeść absolutnie każdą ilość - a ona powiedziała, że to właśnie efekt długotrwałego braku dostępu do jedzenia na życzenie - że teraz kot nie wierzy, że jak sobie zażyczy, to dostanie, nie ufa określonym porom i nażera się na zapas. I wytępienie tego jest ciężkie, ale możliwe.

Powiedziała, żeby udostępniać jedzenie, ale w utrudniony sposób - czyli np chowanie w pudełkach, w ściśniętych rolkach papieru toaletowego, w wysokich miejscach, gdzie kot się musi natrudzić, by wejść, pod czy za szafkami, by musiał sobie wygrzebać łapką, wszelkie kule smakule... Czyli ma świadomość, że jest, ale że nie jest łatwo dostać :) Jak polowanie.
I dodatkowy plus taki, że kot się nie nudzi, bo to jest i rozrywka dla niego.

Szalony Kot

Post » Pt mar 04, 2011 9:50 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Tylko u mnie np. jest ten problem, że chyba z pół wielkiego wora musiałabym nasypać.
Bo rano daję mięso, dosypuję chrupków i przed wyjściem jeszcze raz - i zaraz wszystko znika.
A sypię w kilka sporych misek :roll:

Erin

Post » Pt mar 04, 2011 9:56 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Witaj w klubie głodomorów Erin :D
Drogi Kocie! jak to możliwe? mam Gucia od maleńkiego. Na początku dopóki nie zeżerał wszystkiego micha stała zawsze pełna, nigdy niczego mu nie brakowało! To chyba sodówka uderzyła mu do głowy w tym wypadku :mrgreen: Rozpieszczony gówniarz :ryk:
Obrazek

Jus87

Post » Pt mar 04, 2011 9:59 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Jus87 pisze:Witaj w klubie głodomorów Erin :D
Drogi Kocie! jak to możliwe? mam Gucia od maleńkiego. Na początku dopóki nie zeżerał wszystkiego micha stała zawsze pełna, nigdy niczego mu nie brakowało! To chyba sodówka uderzyła mu do głowy w tym wypadku :mrgreen: Rozpieszczony gówniarz :ryk:

Witam, witam! :piwa:
U mnie też jakieś nawiedzone te futra :wink:
W doopkach się stanowczo przewraca :mrgreen:
Oni jedzą więcej ode mnie, tak relatywnie 8O

Erin

Post » Pt mar 04, 2011 10:02 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Erin, Ty weź czytaj całość, nie pół :P

Powiedziała, żeby udostępniać jedzenie, ale w utrudniony sposób - czyli np chowanie w pudełkach, w ściśniętych rolkach papieru toaletowego, w wysokich miejscach, gdzie kot się musi natrudzić, by wejść, pod czy za szafkami, by musiał sobie wygrzebać łapką, wszelkie kule smakule... Czyli ma świadomość, że jest, ale że nie jest łatwo dostać Jak polowanie.
I dodatkowy plus taki, że kot się nie nudzi, bo to jest i rozrywka dla niego.

Szalony Kot

Post » Pt mar 04, 2011 10:08 Re: DT Smarti2- BĄBELKU-bądż zawsze szczęśliwy w nowym domku!!

Kocie, Ty weź mnie nie denerwuj :twisted: :mrgreen:
Czytam wszystko, ale to nie jest takie proste w praktyce.
Moje czorty prędzej by chałupę zdemolowały, niż ruszyły 4 litery, żeby się wysilać przy zdobyciu żarcia.
Papu ma być podane na 2 łapach (tzn. nóżkach) - i to migusiem! :roll: :lol:

Erin

[poprzednia][następna]