Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
POTRZEBUJEMY POMOCY W WIZYTACH PRZEDADOPCYJNYCH W:
1. BYTOMIU - dla Arabelci
2. CHORZOWIE - dla Dziewczynki
3. CIESZYNIE - też dla Dziewczynki (zobaczymy który lepszy bo trochę mam wątpliwości......)
4. WĘGORZEWIE - dla Kruszynki
5. POZNANIU - dla Milorda
6. GDAŃSKU - dla Misi
7. miejscowości TRUSKAW (okolice Warszawy) - nie wiem w sumie dla kogo ale Pani mnie napastuje i nie odpuści dopóki jej ktoś nie odwiedzi.. bardzo Kota chce, chyba za bardzo ale dzwoni do mnie często......... może ew. pójść inny dowolny Kot, nie koniecznie od Pana Stanisława - jeśli dom będzie dobry
że o wizytach w Warszawie nie wspomnę, więc jakby jakaś dobra dusza chciała mnie odciążyć od chociaż ze 3, 4 wizyt na 7 planowanych byłabym BARDZO MOCNO, DOZGONNIE rzec by można wdzięczna
Z tego co wiem nie ma ani renty (jest sprawna, tylko starsza), ani emerytury (brak wyrobionych lat pracy). Czy w związku z tym, że jest sprawna, ma uprawnienia dla otrzymania zasiłku socjalnego?
No i w urzędzie pracy też można być zarejestrowanym tylko przez pewien czasu... ale przekażę na pewno...
Dziękuję bardzo!
No więc dlatego, że nie ma orzeczenia o niepełnosprawności, nie ma uprawnień do zasiłku socjalnego. Po to ten mój cały wywód jak to orzeczenie załatwić. Na pewno ma jakieś schorzenia, Komisja d|s Niepełnosprawności to nie ZUS, tam nie patrza na sprawe zbyt restrykcyjnie. Trzeba tylko dopilnować by lekarz opisujący stan zdrowia P.Barbary niczego nie przeoczył a nawet napisał ciut więcej niz faktycznie jest. Na pewno rozumie Pani co mam na mysli...
Co do PUP to przy przestrzeganiu terminów tzw.odnotowań P.Barbara może byc zarejestrowana do czasu przyznania zasiłku lub innej formy świadczenia. Pracowałam w PUP przez 10 lat więc wiem. Chyba że przez ostatnie 7 lat (tyle jestem na emeryturze) cos się zmieniło ale nie sądzę.
Carmen201 pisze:Jest noc święta a ja nic nie napisałam do pracy za to od 20.00 siedzę i porządkuję w Kotach.........................
Zaktualizowałam 1 post, jeśli możecie, to wszcznijcie akcję poszukiwania kogoś do wizyt adopcyjnych.
Czy mogłabym też prosić o jakieś szersze ogłoszenie Madzianka, Siostrzyczki i Hobbisiów?
Już o tym mówiłam ale odpowiedź chyba do mnie mentalnie nie dotarła.
I powiedzcie mi jeszcze - SKĄD JA WEZMĘ OK. 10 (miejmy nadzieję..) TRANSPORTERKÓW NA 1 RZUT KOTÓW OD PANI BASI??? Że o samochodzie dostawczym nie wspomnę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina i 680 gości