Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Femka pisze:no dobrze, Marzenia11. Skoro chcemy być upierdliwe, ok.
Byłaś uprzejma wymienić (listą zamkniętą) darczyńców i przyjaciół jako uprawnionych do otrzymywania info. Nie zaznaczyłaś żadnego oraz, ewentualnie itp. Dwie konkretne grupy.
Jana nie uznała siebie za przyjaciółkę Twoją, kota itd, dlatego logicznie zapytała, jakim (w sensie w jakiej kwocie) darczyńcą trzeba być.
I nie przywołuj autorytetów prawnika. Na tym forum naprawdę są myślący ludzie.
Femka pisze:oj, sorki, pomyliłam Cię ze smarti. Ona napisała o darczyńcach i przyjaciołach.
Widzisz, to jest ryzyko bycia czyimś rzecznikiem.
Marzenia11 pisze:Femka pisze:oj, sorki, pomyliłam Cię ze smarti. Ona napisała o darczyńcach i przyjaciołach.
Spoko - (...)
Marzenia11 pisze:Femka pisze:oj, sorki, pomyliłam Cię ze smarti. Ona napisała o darczyńcach i przyjaciołach.
Spoko - ale to nie zmienia faktu, że każdy kto by napisał pw do smarti dostałby info o leczeniu Carlita. Nie ma mowy o wpłacaniu pieniędzy w zamian za informacje.
Marzenia11 pisze:Dlatego, że pojawiają się takie komentarze: a dlaczego ten lek, a nie inny, dlaczego nie robisz kroplówek w domu (mimo że wiadomo, ze od tygodnia są robione w domu) tylko jeździsz do weta i jest drożej, a jak to moze być że konsultacja i kroplówka kosztuje 70zł itp.
Naprawdę można się w tym pogubić a i trudno odpowiadać na wszystkie pytania.
To oczywiście tylko jakieś przykłady ktore mi teraz się przypomniały.
Ja rozumiem, że warto korzystać z doświadczenia innych i ich wiedzy - zresztą w tym celu niektore osoby mające wiedzę zostały poproszone o konsultowanie wynikow i poradę i się smarti do nich zastosowała. Ale w momencie wielkich emocji to już był nadmiar i wątek dot. leczenia Carlita zmienił swój charakter. Pojawiły się zarzuty że smarti nie robi czegoś co powinna podczas gdy faktycznie to robiła/robi.
Erin pisze:Satyr77 pisze:Erin ale po co podajesz odnośniki do innego forum. Każde forum rządzi się innymi zasadami, znam fora na które nie tylko nie wejdziesz, ale nawet nie wyświetli ci się strona, jeżeli twoje IP nie jest w bazie i znam fora gdzie panuje totalny burdel. Grażka pokazała stronniczość, a tego mod robić nie powinien.
Ale Graszka nie jest jedyna, jeśli już.
A zrobiono na Nią nagonkę, bo zmoderowała posty w 1 wątku.
I to jest to coś, co wywołuje bardzo mieszane uczucia.asfodel pisze:Ale wygląda na to, że ktoś jednak poczuł się zaszczuty. I chyba to nie będzie pierwszy raz. Nie jest Ci głupio? Naprawdę to taki straszny problem zachować nieco delikatności w obejściu?
Dokładnie!
wistra pisze:Mnie się marzy tylko, by w kociarni w końcu były koty do adopcji, a w kotach wszystkie inne wątki.
Tyle ode mnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości