nowy mod

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 15:17 Re: nowy mod

Poczytuję wątek od samego rana i tak zastanawiałam się jakie jeszcze słowa krytyki tu padną zanim ktoś odkryje, że graszka-gn już od rana nie nie ma na liście moderatorów.
A może nawet już wczoraj z niej zniknęła (nie sprawdzałam).

I tak się teraz zastanawiam, skąd wiecie, że sama zrezygnowała? A nawet jeśli to z jakich powodów? Skąd wiecie, że zlekceważyła Wasze pretensje i Wasze pytania?
Może i nie chciała się tu wypowidać, ale równie dobrze może nie mogła, bo ją o to poproszono.

A teraz, jak już wiadomo, że nie jest modem , to nagle co niektórzy zaczynają łagodzić swoje wcześniejsze wypowiedzi i przypominają sobie jej zasługi i pomoc, której nigdy nikomu nie odmówiła.
Wszelkie zasługi bledną, jak chce się komuś dowalić, zaszczuć go. Przecież w grupie siła, więc można sobie pofolgować do woli, bo w razie błędu wina rozmyje się na wszystkich.

Graszka, jeśli tu zaglądasz to wiedz, że nawet jeśli (podkreślam "jeśli", bo nie czytałam usuniętych postów) te ostatnie moderacje Ci nie wyszły, to i tak mam dla Ciebie dużo szacunku za życzliwość, i za pracę jaką wraz z innymi banerkowiczami wykonywałaś.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw mar 03, 2011 15:19 Re: nowy mod

Erin pisze:
Liwia_ pisze:Tak przez ścisłość - Graszka poinformowała mnie, że nie znalazła w moich postach niczego do moderacji. I - nie, nie atakowałam, wyrażałam swoje wątpliwości co do działalności dt, bez argumentów ad personam. Szkoda, że Ty nie starasz się pisać właśnie w ten sposób, zamiast obrażać dyskutantów :( Ale to dywagacje nie na temat.

Biorę przykład z najlepszych w tej dziedzinie :lol:
A swoją drogą, skąd ta mała czcionka?
Żeby jak najmniej osób przeczytało? :mrgreen:
Szkoda, masz niewłaściwe wzorce. A czcionka dlatego, że nie odnosi się to bezpośrednio do tematu wątku. Treść jest widoczna dla każdego i na pewno nie o mnie źle świadczy :roll: Mam nadzieję, że to koniec OT.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw mar 03, 2011 15:30 Re: nowy mod

Chcialam tylko zauważyć, że jedną z opcji, która jest w opcji wysyłania postów do moderacji - jest "OT post nie jest na temat". Z tego powodu posty były zgłaszane do moderacji, a niektore z powodu pomowień i obraźliwych stwierdzeń.
Gdyby było można pisać "nie na temat" nie byłoby takiej opcji, dla mnie to logiczne.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw mar 03, 2011 15:37 Re: nowy mod

To już słowa krytyki nie można napisać i nie można domagać się od dorosłej osoby uzasadnienia swojego stanowiska, bo to od razu to jest nagonka? No bez przesady. Bycie modem to niewdzięczna robota i trzeba mieć jaja oraz twardą d.. siedzenie. Takie są fakty. Niejeden z nas pewnie dał tu i ówdzie ciała w życiu, ale przepraszał, wyciągał wnioski i do przodu. Chociaż pewnie, można siąść i płakać, jaki to świat zły.
Z Sis się jak zwykle zgadzam :wink:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Czw mar 03, 2011 15:55 Re: nowy mod

Marzenia11 pisze:Z tego powodu posty były zgłaszane do moderacji, a niektore z powodu pomowień i obraźliwych stwierdzeń.

Marzenia, bardzo chętnie poznam Twoją opinię na tamat obraźliwych stwierdzeń w wątku Carlita. Które konkretnie zgłosiłaś jako obraźliwe i pomówienia?
Bo ja patrzę na te usunięte skany i nie widzę ani pomówień ani obraźliwych. Dlatego Ciebie dopytuję: konkretnie które? Wskaż, proszę? I które off topici są dozwolone, a które nie?

Rozbawia mnie jeszcze fakt, że część odób używających określenia "szczucie" i "nagonka" nie ma w ogóle pojęcia o jakich postach mowa, moze nawet i wątku nie kojarzy. No ale wypowiedzieć się trzeba :lol: Jak ślepy o kolorach.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw mar 03, 2011 16:02 Re: nowy mod

Joshua_ada,
Wątek doskonale kojarzę. Zarzuty też, ale dokładnie odwzorować treści wszystkich postów tam napisanych nie potrafię (tak jak i kto i czym swoje zarzuty "osładzał").
W przeciwieństwie do Ciebie skanów nie robiłam, dlatego nie wypowiadam się kategorycznie.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw mar 03, 2011 18:09 Re: nowy mod

Liwia_ pisze:Szkoda, masz niewłaściwe wzorce. A czcionka dlatego, że nie odnosi się to bezpośrednio do tematu wątku. Treść jest widoczna dla każdego i na pewno nie o mnie źle świadczy :roll: Mam nadzieję, że to koniec OT.

W sumie racja, dobrym wzorem nie jesteś :lol:
EOT

black_lodge pisze:To już słowa krytyki nie można napisać i nie można domagać się od dorosłej osoby uzasadnienia swojego stanowiska, bo to od razu to jest nagonka? No bez przesady. Bycie modem to niewdzięczna robota i trzeba mieć jaja oraz twardą d.. siedzenie. Takie są fakty. Niejeden z nas pewnie dał tu i ówdzie ciała w życiu, ale przepraszał, wyciągał wnioski i do przodu. Chociaż pewnie, można siąść i płakać, jaki to świat zły.
Z Sis się jak zwykle zgadzam :wink:

Nie oceniaj innych własną miarą.
Akurat Ty i osoby zgodne w poglądach urządziły nagonkę, nie na odwrót.
Ostatnio edytowano Czw mar 03, 2011 18:13 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 03, 2011 18:29 Re: nowy mod

joshua_ada pisze:Marzenia, bardzo chętnie poznam Twoją opinię na tamat obraźliwych stwierdzeń w wątku Carlita. Które konkretnie zgłosiłaś jako obraźliwe i pomówienia?
Bo ja patrzę na te usunięte skany i nie widzę ani pomówień ani obraźliwych. Dlatego Ciebie dopytuję: konkretnie które? Wskaż, proszę? I które off topici są dozwolone, a które nie?

Pewnie to OT, ale skoro proszi to np. obraźliwym jest post PcimOlki nt smarti:

PcimOlki pisze:
smarti pisze:Moja Mama zawsze mówi "psy szczekają - karawana idzie dalej" :D :ok:

Moja mama mówi:

Błądzić jest rzeczą ludzką. Trwać w błędzie jest głupotą!

Jesteś betonem, który przetrwa wieki, wątpliwością myślenią nigdy nie skażony.
[/quote]

a jako pomowienie traktuję post Jana , ktorego nie mogę już zacytować - w odpowiedzi na takie słowa smarti:

Zdecydowałam że szczegółowe info o jego syt będę przesyłać tylko drogą PW do darczynców i przyjaciół.
( natomiast jeśli kto jeszcze jest zainteresowany jego losem -proszę o zgłoszenia.)
Jana zapytała - Ile trzeba zapłacić za wiadomości o Carlito?

Jest to pomówienie - smarti nie uzależnia informowania od żadnych wpłat. Darczyńcy to osoby, które zdecydowały sie wesprzeć leczenie Carlito doborowolnie, a nie w zamian za otrzymane informacje.

Dziwną jest też wypowiedź PcimOlki w tym wątku :

PcimOlki pisze: Sprawa ciągnie się dość długo, a Carlino mający objawy i wyniki wskazujące na bakteryjną infekcję górnych dróg moczowych, której eliminacja jest kluczowa dla zatrzymania procesu degradacji nerek, nie jest ani w tym kierunku leczony, ani też nie została ta hipoteza wykluczona przez wykonanie stosownej diagnostyki ocenionej przez dobrego weta. J
Osobiście znam wetów twierdzących, że nie ma szans na wyleczenie bakteryjnego zapalenia nerek, a jednak wyleczyłem je. Nie dajmy się więc zwariować i jeśli ktoś twierdzi, że można coś zrobić lepiej dla kota, sprawdźmy to, a nie stawiajmy twierdzenia jednego dyplomowanego nieuka przeciw wątpliwościom wielu doświadczonych, niedyplomowanych amatorów, którzy poświęcili wiele czasu na szukanie najlepszego sposobu postępowania dla swoich podopiecznych. Wetów jest wielu, naszym zadaniem jest wybranie najlepszego z dostępnych.

Z tych przyczyn, pozwalam sobie na twierdzenie, że osoby działające tak jak smarti, nie powinny prowadzić DT w ogóle. Nie wspominając już o finansowym wsparciu dla nich. Jest wiele sposobów na efektywniejsze wykorzystanie środków. Nie rozumiem celu manipulacji informacją jaka ma miejsce, ani ze strony moderacji, ani ze strony smarti. Całą odpowiedzialnością za niewłaściwe leczenie kota, prowadzące wprost do jego śmierci, obciążam smarti - nie psy obszczekujące karawane.

Wypowiedź sugerująca, ze
-smarti nie leczy i nie diagnozuje kota u odpowiedniego specjalisty i w odpowiedni sposób
-smarti doprowadziła do śmierci Carlita
a przecież PcimOlki dobrze wie, bo dostał taką informację, wie też o tym casica, że Carlito jest leczony i prowadzoiny aktualnie przez polecaną przez nich dr neskę i że ma włączone leki na bakteriologiczne zapalenie pęcherza i na zapalenie nerek.

Więcej już mi się nie chce szukać.
Ale np OT była wymiana między casica i Tinka07 nt jakichś zaległych sporaw, kotów, stosunku do CC.... cytować? Czy sobie poczytasz?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw mar 03, 2011 18:32 Re: nowy mod

Marzenia, no sorry, ale chyba inaczej rozumiemy słowo pomówienie.

Jeśli informacje o kocie otrzymać mają tylko przyjaciele i darczyńcy, to oczywistym jest, że nie będąc przyjacielem a chcąc otrzymać informacje, trzeba zostać darczyńcą - a więc wpłacić pieniądze. Logiczne jest zatem, że za informacje trzeba zapłacić.

I przepraszam z OT :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 03, 2011 18:36 Re: nowy mod

Nie Jana - smarti wcześniej wyraźnie napisała, ze jak ktoś chce otrzymywać informacje to prosi o pw. Myślisz że casica to "darczyńca" bądź "przyjaciel" smarti? :wink: a informacje ma.
Niestety, pytalam prawnika - to jest pomówienie.
za wikipedia:
Zniesławienie, pomówienie, obmówienie – występek polegający na pomówieniu innej osoby, grupy osób, instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności.

edit (dopisałam): bo to co Ty piszesz to jest Twoja interpretacja - natomiast o tym co jest pomowieniem o aco nie decydują fakty i definicje.
Z definicji "darczyńca" to ktoś kto ofiaruje coś dobrowolnie i bez oczekiwania wzajemności za dar.
Ostatnio edytowano Czw mar 03, 2011 18:56 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz

Marzenia11

Post » Czw mar 03, 2011 18:43 Re: nowy mod

Marzenia11, i Ty jesteś producentką OT w tym watku.
Ale bardzo proszę nie skłaniaj mnie do tego, żebym musiała zadać sobie trud i zacytować niektóre Twoje wypowiedzi, przy których wypowiedzi PcimOlki są jak szmerek płatków róż - delikatne i subtelne.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 03, 2011 18:46 Re: nowy mod

Wiem, że to OT - ale odpowiadam na prośbę joshua_ada.

Marzenia11

Post » Czw mar 03, 2011 19:17 Re: nowy mod

Erin pisze:Nie oceniaj innych własną miarą.
Akurat Ty i osoby zgodne w poglądach urządziły nagonkę, nie na odwrót.

A czyją mam mierzyć, jak nie swoją miarą, wydając swoją opinię? 8O Pytanie, rzecz jasna, retoryczne.

Akurat ja i osoby zgodne w poglądach zażyczyły sobie odpowiedzi na kilka prostych i ważnych pytań wyrażonych w kulturalnej formie :) Naturalnie Twoim prawem jest uważać inaczej:)
Dalszą na ten temat dyskusję uważam za niecelową.

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Czw mar 03, 2011 19:21 Re: nowy mod

A jakżeby inaczej :lol:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 03, 2011 19:28 Re: nowy mod

no dobrze, Marzenia11. Skoro chcemy być upierdliwe, ok.
Byłaś uprzejma wymienić (listą zamkniętą) darczyńców i przyjaciół jako uprawnionych do otrzymywania info. Nie zaznaczyłaś żadnego oraz, ewentualnie itp. Dwie konkretne grupy.
Jana nie uznała siebie za przyjaciółkę Twoją, kota itd, dlatego logicznie zapytała, jakim (w sensie w jakiej kwocie) darczyńcą trzeba być.

I nie przywołuj autorytetów prawnika. Na tym forum naprawdę są myślący ludzie.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]