PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 27, 2011 14:06 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

:ryk:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie lut 27, 2011 17:16 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

:ryk: To pewnie przez te koty u Agi... do jakiego pomieszczenia nie wejdziesz wszedzie koty ;-)
Boska impreza, mozna pobawic sie i wypic w dobrym towarzystwie i przy okazji koty pobawic :ryk:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie lut 27, 2011 19:05 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Spoko, następną imprezę robimy u mnie.
Pewnie też będa się co niektórym koty śnić po pobycie u mnie :mrgreen: .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lut 27, 2011 19:20 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

mpacz78 pisze:
Agn pisze:
mpacz78 pisze:Mam nadzieję, że sny nie były prorocze :lol:

Rozumiem, że najbardziej to o te dyskietki Ci chodzi...

:mrgreen:

Oczywiście :mrgreen:
Dyskietki to największy problem, to że Wojtek pojechałby w cholerę a ja miałabym 100 kotów do ogarnięcia to już mały pikuś :lol:

No oczywiście.
Powrotu dyskietek mogłabym nie przeżyć...
8)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie lut 27, 2011 21:42 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Wyadoptowałam Cleo.
Kicia ma jeszcze kontrolę u weta w przyszła sobotę, umówiłam się z nowym domkiem, że pojedziemy razem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lut 28, 2011 6:37 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

:ok:
Obrazek

Marea

Post » Pon lut 28, 2011 21:13 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

Kampania reklamowa trzech dziewczynek daje radę :D Nie wiem czy mi kotów starczy dla wszystkich chętnych :wink:

Dziś do DS pojechała Totko (czyli Arda), bardzo dobry i odpowiedzialny dom, Totko będzie miała tam kolegę kocurka Waciaka, pani dopieroco straciła 9-miesięcznego kocurka (umarł z powodu wady genetycznej przewodu pokarmowego, miał operację, jednak i tak odszedł, pani się dowiedziała, że 3 z 4 jego rodzeństwa też odeszło w podobnym wieku też z powodu wad dot. przewodu pokarmowego), a ten starszy kocurek szuka swojego towarzysza, mam nadzieję że Totko będzie dobrym towarzystwem dla niego i odnajdzie się w nowym domu.

Jutro na sterylkę jedzie Kromka, i jestem w kontakcie z kimś zainteresowanym jej adopcją, być może po rekonwalescencji będzie miała już zapewniony dom.

Niedługo nie będę miała kogo wydawać do adopcji, choć pusto to u mnie nie jest...
Filipka z Kitką jeszcze by mogły iść do adopcji.

Fregatka jest beznadziejna, ciągle dzika i sycząca a co gorsza bardzo chorowita, niepokoi mnie to, że ona słabo rośnie, ostatnio znów ma jakieś smarki w nosku, jest osłabiona, będe jej w najbliższym czasie robić testy i badania krwi, bo to nie jest normalne, już dawno powinna się pozbierać, a ciągle jest jakaś nie taka.

Bianca też nie chcę się oswoić, ale ona jest w dobrej formie i już po sterylce, najwyżej wróci na podwórko jak tylko zima odpuści.

Dwie dzikuski z góry tez raczej do wypuszczenia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto mar 01, 2011 8:10 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Super ;) Dobre foteczki zrobily swoje ;)

Jakby cos Monia...polecaj "moja" Nelly viewtopic.php?f=1&t=124812
Miziasta i pro ludzka az za bardzo ;) tylko musi byc doleczona.
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 01, 2011 22:15 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Kromeczka bardzo dobrze zniosła sterylkę.
Sterylkę miała rano, teraz zdjadła kolację i poszła odsypiać na półkę drapaka.

Totko bardzo przeżywa zmianę domu, serce mi się kraje, biedactwo bardzo sie stresuje, nie je... ale to dopiero pierwsza doba. Tak samo było 2 tyg. temu z jej bratem Miśkiem, a teraz juz zachowuje się swobodnie w nowym domu, wszystko jet super, dziś rozmawiałam z jego opiekunką, i dostałam zdjęcie ak wyluzowany śpi na fotelu, podobno bardzo się zaprzyjaźnił z suczką państwa.
Biedne te koty, które tak długo sie oswajają, ledwo zaufaja jednej osobie a juz zmiany...

Cleo też sie stresuje w nowym domu, ale chyba najmniej nie zdążyła się jeszcze tak bardzo u mnie przyzwyczaić.

Trudne to emocje z tymi adopcjami, niby radości ale tyle stresu... :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro mar 02, 2011 8:05 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Ehh Totko dlugo sie oswajala u Ciebie wiec i czasu jej trzeba w nowym domu. Mam nadzieje ze domek zaskarbi sobie jej serduszko i da jej czas :ok:
Obrazek

Marea

Post » Czw mar 03, 2011 15:19 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

:ok: za Kromke :D

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Czw mar 03, 2011 21:52 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Kromka, ma odwiedziny w weekend jej potencjalnego domku, mam nadzieję, że będzie ok, do ds pójdzie jak mina z 2 tyg. od sterylki.

Totko bardzo trudno się aklimatyzuje, po dobie zaczęła jeść i załatwiac się w kuwecie ale na swoją opiekunkę reaguje syczeniem i pazurami :( , mam nadzieję, że pani Beacie starczy cierpliwości, Totko to naprawdę kochana koteczka, tylko potrzeba jej czasu...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw mar 03, 2011 22:07 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

mpacz78 pisze:Kromka, ma odwiedziny w weekend jej potencjalnego domku, mam nadzieję, że będzie ok, do ds pójdzie jak mina z 2 tyg. od sterylki.

Totko bardzo trudno się aklimatyzuje, po dobie zaczęła jeść i załatwiac się w kuwecie ale na swoją opiekunkę reaguje syczeniem i pazurami :( , mam nadzieję, że pani Beacie starczy cierpliwości, Totko to naprawdę kochana koteczka, tylko potrzeba jej czasu...

To trzymam kciuki żeby się znalazł domek dla Kromeczki i za Totko w nowym domku żeby się zaaklimatyzowała :D u nas Safcia jest u siebie, ale Silver do tej pory boi się wielu rzeczy i odgłosów i od razu ucieka, na szczęście ona nie startowała z pazurami, ale to pewnie tylko kwestia czasu jak Totko poczuje się jak w domq :D
A jak tam dzikuski, nadal nie ma postępów :?:

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Pt mar 04, 2011 15:32 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Monika te koszmary to pewnie dlatego że wiosna się zbliża i będzie znowu wysyp kotów one już pewnie jakieś kocie sygnały wysyłają ;) Nie martw się nie jesteś sama mój Tomek to jest prawdziwy śpioch ale ostatnio jak mu się przyśniło że sprowadziłam 12 kotów to w sekundę się obudził i w dwie minuty był ubrany a sen przeżywał cały dzień :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob mar 05, 2011 0:35 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

No niestety/stety Totko wróciła z adopcji, pani Beata po niedawnych ciężkich przeżyciach straty kocurka, nie potrafiła uzbroić się w cierpliwość i poczekać aż Totko się odnajdzie (ja uprzedzałam, że to nie będzie kwestia dnia ale co najmniej tygodni), jednak to że koteczka nie czuje się dobrze, że się stresuje było dla opiekunki zbyt silnym obciążeniem...nie potrafiła po prostu o tym nie myśleć i czekać...
mimo moich tłumaczeń, że wiele kotów się mocno stresowało zmiana domu, tygodniami się ukrywały a teraz są mega miziakami...ehh
Dziś miałam ciężki dzień bo z pracy wyszłam o 22.00, po drodze odebrałam Totkę, w domu panuje wielka radość, Totka mizia się ze wszystkimi kotami i ze mną, mruczy przy tym jak traktor :roll: Jest tak przeszczęśliwa, że wróciła "do siebie" że aż nie starcza jej środków aby to wyrazić :lol:
Wszystko ładnie pięknie tylko co dalej z ta Totinką, potrzeba kogoś naprawdę wyrozumiałego i cierpliwego.. drugi raz nie narażę koteczki na niepotrzebny stres...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]