nowy mod

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 14:11 Re: nowy mod

piccolo pisze:
Czy wytknięcie komuś błędu to nagonka?
Czy niezgoda na pewne poczynania to nagonka?
Czy prośba o wyjaśnienia to nagonka?

Litości.

Ostatnich kilka stron nazywasz tylko wytknięciem błędu?
No faktycznie, litości :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 03, 2011 14:12 Re: nowy mod

Erin pisze:
Marcelibu pisze:Myślę, że ta cała sytuacja będzie przyczynkiem tego, żeby w przyszłości takie zachowania Moderacji nie miały miejsca.
Rozumiem, że graszka_gn w takich okolicznościach nie widziała innego wyjścia, jak "dymisja", ale mimo całokształtu - myślę, że popełniony przez Nią błąd wynikał z krótkiej pracy jako moda, tzn. braku doświadczenia. Bo o złą wolę graszka_gn nie podejrzewam.

Zapewne masz rację.
Ale nagonka odniosła skutek. Brawo! :roll:

Raczej myślę o odpowiedzialności za własne czyny na forum.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw mar 03, 2011 14:13 Re: nowy mod

Marcelibu pisze:Raczej myślę o odpowiedzialności za własne czyny na forum.

Masz rację. Tylko szkoda, że to wielu zwykłych użytkowników jakoś nie dotyczy.
I dlatego napisałam o nagonce.

Erin

Post » Czw mar 03, 2011 14:14 Re: nowy mod

joshua_ada pisze:Marcelibu, szkoda, że nie widziałaś, jakie posty były usuwane. Ja tam dobrych chęci się nie widziałam. Złej woli też nie. Za to dużą nieodpowiedzialność i jeszcze większą stronniczość.

Nie widziałam "jak" to się działo, więc nie dam rady ocenić, bo nie wiem, czego braknie, co zostało - to w odniesieniu do stronniczości. Ale nieodpowiedzialność - na pewno. Ehhh...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Czw mar 03, 2011 14:20 Re: nowy mod

Marcelibu pisze:
joshua_ada pisze:Marcelibu, szkoda, że nie widziałaś, jakie posty były usuwane. Ja tam dobrych chęci się nie widziałam. Złej woli też nie. Za to dużą nieodpowiedzialność i jeszcze większą stronniczość.

Nie widziałam "jak" to się działo, więc nie dam rady ocenić, bo nie wiem, czego braknie, co zostało - to w odniesieniu do stronniczości. Ale nieodpowiedzialność - na pewno. Ehhh...

ad. stronniczości. Np.:
Zofia&Sasza pisze:A Twoim zdaniem usuwanie bez komentarza postów jest OK? Pozostawianie pomówień pod adresem CoolCaty i wetów z Łodzi jest OK?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw mar 03, 2011 14:24 Re: nowy mod

joshua_ada pisze:
Marcelibu pisze:

ad. stronniczości. Np.:
Zofia&Sasza pisze:A Twoim zdaniem usuwanie bez komentarza postów jest OK? Pozostawianie pomówień pod adresem CoolCaty i wetów z Łodzi jest OK?

... no cóż... :| :(

Marcelibu

Post » Czw mar 03, 2011 14:29 Re: nowy mod

Pomijając fakt, że posty dotyczące usuwania postów były traktowane jako OT, a dyskusja o pierogach już nim nie była, wszystko zależało kto z kim dyskutował.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Czw mar 03, 2011 14:31 Re: nowy mod

Mieszane mam uczucia. Bo w zasadzie wszystkiego trzeba się domyślać. Nikt się w zasadzie oficjalnie nie wypowiedział więc nadal nie wiemy (ja przynajmniej nie wiem) jaki styl moderacji teraz obowiązuje. Nie czuję się komfortowo i uważam, że w taki sposób spraw się nei załatwia.

Nie wiem czy rezygnacja to dobry pomysł, bo w kwestiach technicznych graszka_gn była bardzo dobrym modem.
Wystarczyło powiedzieć - ok, poniosło mnie albo wręcz przeciwnie - wyjaśnić czemu akurat taką formę moderacji uważa się dobrą.

joshua_ada pisze:

Moim zdaniem i takie posty powinny pozostać bo dają świadectwo oraz pozwalają wyrobić sobie opinie na temat osób, zdarzeń i ocen.

Erin i Marcelibu, dałybyście już sobie spokój. Nie macie racji w tym przypadku bo chodzi o coś więcej niż przepychanki w tym akurat jednym, konkretnym wątku. I nie są w tym momencie ważne sympatie i antypatie tylko zasada. A nie filozofia Kalego.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 03, 2011 14:38 Re: nowy mod

Casico, ja też Cię o coś prosiłam.
Graszka powinna przenieść te posty do odrębnego wątku, a nie je kasować - fakt.
Ale niektórzy z piszących też mogliby się trochę zastanowić czasami, co piszą - to też fakt.
Takie prawo moda - jeszcze raz powtórzę, że nikt tu nikogo na siłę nie trzyma.

A dla mocno zbulwersowanych postępowaniem Graszki polecam np. forum ranczo.org.
Tam admin - młodzieniec najwyraźniej z kompleksami, kasował posty, bo ktoś miał ich kilkanaście.
A na uwagi użytkowników dawał bany pod pretekstem, że mu się próbowali na jego konto włamać :roll: :lol:

Erin

Post » Czw mar 03, 2011 14:40 Re: nowy mod

Erin pisze:Ale niektórzy z piszących też mogliby się trochę zastanowić czasami, co piszą - to też fakt.
Takie prawo moda - jeszcze raz powtórzę, że nikt tu nikogo na siłę nie trzyma.

Niech mnie kule! Zgadzam się z przedpiszczynią w całej rozciagłości!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw mar 03, 2011 14:41 Re: nowy mod

Podobno miałaś nie odpisywać na moje posty :ryk:

Erin

Post » Czw mar 03, 2011 14:50 Re: nowy mod

Erin ale po co podajesz odnośniki do innego forum. Każde forum rządzi się innymi zasadami, znam fora na które nie tylko nie wejdziesz, ale nawet nie wyświetli ci się strona, jeżeli twoje IP nie jest w bazie i znam fora gdzie panuje totalny burdel. Grażka pokazała stronniczość, a tego mod robić nie powinien.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Czw mar 03, 2011 14:53 Re: nowy mod

Zofia&Sasza pisze:Naprawdę ni chodziło - przynajmniej mnie - o to żeby zaszczuć człowieka.

Ale wygląda na to, że ktoś jednak poczuł się zaszczuty. I chyba to nie będzie pierwszy raz. Nie jest Ci głupio? Naprawdę to taki straszny problem zachować nieco delikatności w obejściu?

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Czw mar 03, 2011 14:54 Re: nowy mod

asfodel pisze:
Zofia&Sasza pisze:Naprawdę ni chodziło - przynajmniej mnie - o to żeby zaszczuć człowieka.

Ale wygląda na to, że ktoś jednak poczuł się zaszczuty. I chyba to nie będzie pierwszy raz. Nie jest Ci głupio? Naprawdę to taki straszny problem zachować nieco delikatności w obejściu?

Delikatność, to coś co zobowiązuje wszystkie strony, nie tylko jedną :wink:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 03, 2011 14:54 Re: nowy mod

Satyr77 pisze:Erin ale po co podajesz odnośniki do innego forum. Każde forum rządzi się innymi zasadami, znam fora na które nie tylko nie wejdziesz, ale nawet nie wyświetli ci się strona, jeżeli twoje IP nie jest w bazie i znam fora gdzie panuje totalny burdel. Grażka pokazała stronniczość, a tego mod robić nie powinien.

Ale Graszka nie jest jedyna, jeśli już.
A zrobiono na Nią nagonkę, bo zmoderowała posty w 1 wątku.
I to jest to coś, co wywołuje bardzo mieszane uczucia.

asfodel pisze:Ale wygląda na to, że ktoś jednak poczuł się zaszczuty. I chyba to nie będzie pierwszy raz. Nie jest Ci głupio? Naprawdę to taki straszny problem zachować nieco delikatności w obejściu?

Dokładnie!

Erin

[poprzednia][następna]