seidhee pisze:Natomiast nie zgadzam się co do "nagonek i awantur" oraz krytyki. Moim zdaniem potrzebna jest przede wszystkim szczerość. Ja wcale nie oczekuję, żeby wszystkie domy stałe i tymczasowe były perfekcyjne, ale niech takich nie udają. Bo właśnie to, co w mojej opinii spotyka się z krytyką, to udawanie, że wszystko jest cacy i pod kontrolą, podczas gdy z informacji podanych na forum wynika coś wprost przeciwnego.
A ja bym weryfikowała informacje podane na forum. Starałabym się dotrzeć do forumowiczów, ktorzy w jakiś sposób istnieją na wątkach i były w dt który budzi mój niepokój i zapytała - przez pw, telefon - jak tam jest, jak to funkcjonuje, czy wszystko jest w porządku. Albo bym zagrała osobę chcącą adoptować kota z danego dt i chcącą go obejrzeć przed adopcją. Bądź poprosiła kogoś z forum, komu ufam o sprawdzenie danego dt.
W taki sposób sprawdziłam i zweryfikowałam we wrzesniu tamtego roku dt smarti.
Mając koszmarne doświadczenia ze zbieraczką (które zna Zofia&Sasza i jeszcze kilka innych osób) wzbudziło mój niepokój to, że jest kobitka, ktora pisze w wielu wątkach i szuka kotow do swojego dt i zreszta na moje poszukiwanie dt też się odezwała. Ale zweryfikowałam, sprawdziłam, w końcu sama osobiście byłam i wiem, że jest ok.