Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 17:01 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność:-)

Dziś dostałam smsa z obietnicą przesłania jutro zdjęć i treścią: "Gusia jest kochana i bardzo towarzyska" :D

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Wto mar 01, 2011 17:15 Re: Inga z Katowickich Niekochanych szuka kolan na wyłączność

:ok:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto mar 01, 2011 19:05 Re: Inga z Katowickich Niekochanych szuka kolan na wyłączność

:D bardzo się cieszę
i czekamy w takim razie wszyscy na fotki

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto mar 01, 2011 19:27 Re: Inga z Katowickich Niekochanych szuka kolan na wyłączność

super!
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro mar 02, 2011 21:36 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

Wieści z e-maila od Pani Basi:

"Będę mówiła na Ingę Gusia, gdyż INGA to imię do dowodu osobistego, a nie na kochaną kotkę. Gusia to kobieta, która wie czego chce. Dba codziennie o swój koszyk, pełne miski i czystą toaletę i umie o tym przypomnieć! Gdy miska na mięsko jest pusta przed 12, patrzy z wyrzutem i od razu człowiek robi rachnek sumienia.

Oswoiła sie z nami, nawet poznała Babcię i Dziadka. Jeszcze nie zna psa Hermesa (lat 16 staruszka trochę inwalidę).

Gusia to kobieta z zasadami, musi sie porządnie wyspać - sypia nie tylko w koszu, ale również na fotelu i na kolanach Pana domu. Na łóżko już wchodzi, ale tylko kontrolnie- obchodzi, sprawdza i schodzi. Uwielbia się myć i lubi jeść. Dziś pierwszy raz u nas jadła surową wątróbkę - sensacji nie było, zjadła z apetytem. Jadła też domowy sernik z ręki , a kawałek zostawiony na talerzyku przez Misia też probowała zjeść.

Guśka jest powściągliwa i stateczna- nie ucieka, daje się troszkę przytulać.Wszyscy ją noszą na rękach, wszyscy już zostali pokąsani delikatnie.

Uwielbia drapanie za prawym uchem, ale nie lubi dotykania ucha lewego.

Zastanawia nas skąd w 2009r. wzięła się w schronisku, czy przypadkiem nie miała pana- skrzypka. Michał grał jej na skrzypcach była bardzo zainteresowana. Mamy już świnkę morską - Grubego melomana, wiec jak się zaprzyjaźnia będą razem sluchali ćwiczeń Michała:)"

I zdjęcia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:-D

M_o

Post » Śro mar 02, 2011 21:48 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

Przecudne wiadomości :1luvu:
Pewnie już Ci lżej na sercu :ok:

WarKotka

Post » Śro mar 02, 2011 21:53 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

Kiche, znacznie lżej:)

Korciaczki mówiły, że Wasz kot znów wygrał wystawę - gratuluję:)

M_o

Post » Śro mar 02, 2011 21:56 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

Dziękuję :) Wygrał w swojej kategorii, został najlepszym kastratem rasy neva masquerade :)

WarKotka

Post » Czw mar 03, 2011 7:04 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

Wczoraj na kocim blogu pod wpisem "Inga w DS" pojawił się uroczy komentarz napisany przez Michała:

"Cześć Kochani,
Już tydzień jestem w nowym domu.Nakarmiona wyspana,wypucowana,tylko tych czułości za dużo.
Łażą , głaskają,w niedzielę mnie czesali- fjnym grzebieniem
zęby sie obracały i był bardzo przyjemny masażyk!
Mieszkają nieopodal dwa stwory jakieś dziwne na pewno nie myszy i się mnie boją jeden rudy a drugi biało czarny,

Dziś Miś grał dla mnie na skrzypcach- miłe dźwięki.
Idę spać Do usłyszenia"

:D

M_o

Post » Czw mar 03, 2011 8:08 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

piękne :1luvu:
Mam nadzieję, że WarKotka jak już znajdzie swój domek tez tak ładnie sie przyjmie, bo szczerze mówiąc boję się o to :?

WarKotka

Post » Czw mar 03, 2011 9:57 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

:placz: :placz: :placz: :placz:

Oczywiście to ze wzruszenia :mrgreen:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon mar 07, 2011 21:24 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

List z Domu Ingi:

Gusia powoli się zadamawia u nas. Zdecydowanie jej ulubieńcem jest Michał. Słucha go, lubi się na jego kolanach wylegiwać, jak na załączonych zdjęciach. Jesteśmy ciekawi gdzie się Gusia wychowywała jako małe kocię, ma wyjątkowo staranne wychowanie. Potrafi z nami rozmawiać, jasno artykułuje czego jej potrzeba. Dziś np. zażyczyła sobie gruntownego sprzątania kuwety, przyszła do stołu, weszła na krzesło, oparła się o blat stołu, a potem tak spojrzała, że już nic więcej nie trzeba było powiedzieć.

Tęskni za Michałem jak jest w szkole - czeka przy jego butach jak pies.

Gusia ma kompleks dotyczący obciętego uszka, nie pozwoli tego ucha dotykać, mam wrażenie że ona czuje się jak mała dziewczynka, która chce iść na plażę w dwuczęściowym kostiumie, a każą jej iść w samych majtkach.

Gusia też umie boksować jak nie ma na coś ochoty. Staje na tylnych łapach, a przednimi boksuje i odchodzi.

Gusia jadła rybę gotowaną, wątróbkę gotowaną też je, ale najlepiej lubi białe mięsko z kurczaczka. Nie chce jeść jogurtu chwilowo.

Mam nadzieję, że jest jej dobrze z nami. Teraz śpi na stole przy skrzypcach Michała; gdy Michał przyszedł natychmiast wstała i wpakowała się mu na kolana.

Obrazek

Obrazek

Aż łzy mi się w oczach zakręciły...

M_o

Post » Pon mar 07, 2011 21:32 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

kochana, mądra kicia, jak ktoś mógł ją tak podle potraktować i oddać do schroniska???

WarKotka

Post » Pon mar 07, 2011 21:40 Re: Inga z Katowickich Niekochanych ma kolana na wyłączność

Nie mam pojęcia :? Ważne jednak, że znalazła swoich ludzi:-)

M_o

[poprzednia][następna]