Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:Figaro mogę się podzielić srebrem koloidalnym i beta glukanem (srebro dla maluchów możesz zacząć od 0,3ml - mam strzykawkę dodatkową do odmierzania). Beta glukan wiadomo - na czubku trzonka łyżeczki. I srebro trzeba podawać z ok. 2 godzinnym odstępem od innych leków i suplementów. Mam tez herbatę ze świetlika do przemywania oczków (też się mogę podzielić). Jak coś to daj znać to rano do Nataszy podrzucę.
Gibutkowa pisze:Figaro mogę się podzielić srebrem koloidalnym i beta glukanem (srebro dla maluchów możesz zacząć od 0,3ml - mam strzykawkę dodatkową do odmierzania). Beta glukan wiadomo - na czubku trzonka łyżeczki. I srebro trzeba podawać z ok. 2 godzinnym odstępem od innych leków i suplementów. Mam tez herbatę ze świetlika do przemywania oczków (też się mogę podzielić). Jak coś to daj znać to rano do Nataszy podrzucę.
jessi74 pisze:jutro jak doastarczysz do Nataszy, to byłby "przerzut" do Figaro
Figaro52 pisze:Maluszki dostały wczoraj antybiotyk .Obecnie znajdują się w oddzielnym mieszkaniu i na zmianę z jessi doglądamy je. Mam nadzieje ,że będzie dobrze ,są mega przeziębione.
Gibutkowa pisze:Srebro do przemycia oczu przed zakropieniem - raczej tak (ja przemywałam świetlikiem z odrobiną srebra - tak 0,1 ml i potem Gentmecyna - miejscowo nie powinno stopować działania leków zewnętrznych). Z zastrzykiem na pewno nie. Mam na myśli podawanie dopyszczne. Tzn. to nie jest tak, że srebro na pewno zahamuje działanie leku ale jest takie prawdopodobieństwo, choć na ulotce tego nie wyczytasz. Dlatego odstęp 2 godz. Jak nie da rady z tym odstępem to bym nie ryzykowała podawania srebra. Może być "na potem". Razem z innymi lekami wewnętrznymi bym nie podawała. Beta glukan można podawać i przede wszystkim jakieś witaminy dla kociaków (najlepiej w paście do mokrego jedzonka).
No to w skrócie - ja bym nie podawała teraz srebra. Na "dobicie" owszem, po antybiotyku, szczególnie że jak piszesz leki działają i kociaki wyglądają lepiej. Może bym się zdecydowała podawać, gdyby po lekach nie było widać poprawy ale jak jest dobrze dobrany antybiotyk to trzeba mu pozwolić działać, bez żadnych dodatkowych interakcji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości