Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto mar 01, 2011 22:21 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

magdajedral pisze:
Nie wiem co byśmy bez Was wszystkim zrobiły. Normalnie płakać mi się chce ze szczęścia.

racja.

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Wto mar 01, 2011 22:28 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

Oooo widzę, że koleżance net ruszył!!!!! Samochód też powoli zaczyna jeździć więc wszystko wraca do normy.
magdajedral

Post » Wto mar 01, 2011 22:37 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

magdajedral pisze:Oooo widzę, że koleżance net ruszył!!!!! Samochód też powoli zaczyna jeździć więc wszystko wraca do normy.

taaaa....tak ruszył, że czekając na jakąś stronę robię porządki w komputerze :mrgreen: a dogo to już 30 minut się otwiera...

a z samochodem to się okaże, na początek krótkie trasy.

Tusinka

Post » Wto mar 01, 2011 22:38 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

a u mnie z dogo widzę nadal tylko 4 strony wątku o suniach :) W pracy widziałam wszystko a w domu nie. Nie ma to jak mieć dobry sprzęt w domu :mrgreen:
magdajedral

Post » Wto mar 01, 2011 22:45 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

magdajedral pisze:a u mnie z dogo widzę nadal tylko 4 strony wątku o suniach :) W pracy widziałam wszystko a w domu nie. Nie ma to jak mieć dobry sprzęt w domu :mrgreen:

u mnie komputer jak komputer- chodzi, tylko internet i zasięg do d...

Tusinka

Post » Śro mar 02, 2011 11:12 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

Podrzucam pięknie sunie :1luvu:
magdajedral

Post » Śro mar 02, 2011 16:10 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

JUŻ WYSŁAŁAM
magdajedral

Post » Śro mar 02, 2011 16:43 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

na dogo też przekazuję informacje o Twoim koncie na pw, pierwszy post już chyba przepisany na mnie (na dogo), to go troszkę zmienię, dt za 10 zł doba plus karma i wet - za malizny - odpadaja! nie ma nawet mowy. Szukamy nadal dt za zwrot karmy czy weta lub za jakąś mniejszą opłatą.

Z tego co Tusinka mi mówiła, to być może pojedziecie tam w trójkę w niedzielę? nie szukać nikogo do towarzystwa? Odrobaczycie?

Jeszcze tu wytłumaczę kwestię odwiedzin, na dogo Paula82 proponowała odwiedziny, sprawa wygląda tak, że psy na smyczy nie chodzą, Pan na moją prośbę nie wypuści poza swój teren ogrodzony nikogo z psiakiem - nie chcemy ucieczek żadnych, a wiadomo, ze reakcja może być różna. Do tego wyjęcie psów z kojca i budynku powoduje to, że nagle znajdują się pomiędzy sforą szczekających psów - hotelowiczów, jest jeden wielki hałas, psy rzucają się na kraty, te co są w środku stresują się. Jak było uzgodnione psy są tam tylko na kilka dni, jeżeli (chociaż to wykluczam) sytuacja przedłuży się z jakiś przyczyn to wtedy będzie się myślało jak to zrobić z tymi odwiedzinami i spacerami, ale to narazie o tym nie myślimy.
W związku z tym, że wczoraj była tam Delph z dogo z kolegą i z karmą, a w niedzielę pojadą dziewczyny to narazie musi to wystarczyć psiakom.

Sprawa jest o tyle trudniejsza, że psy muszą razem opuścić hotel - wszystkie trzy, czyli dla wszystkich musi być jakiś inny dt. Szukamy dt dla malizn - to powinno być najprostsze. Pomóżcie proszę.

tripti

Od: Wto mar 01, 2011 14:22

Post » Śro mar 02, 2011 22:23 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

Tripi bardzo dziękuję za przejęcie wątku na dogo - dzisiaj niby widzę wszystkie posty (pierwszy raz), ale nie wiem co by było np. jutro.

Zamierzam jechać w niedzielę do psinek, ale jadę z Mszczonowa ok. 9 do Warszawy. W granicach godz. 12-13 zgarniam Tusinkę zaraz po szkole i jedziemy do psiaków. Mam nadzieję że będą współpracować i bez problemów przyjmą tabletki. Ja nie mam z tym dobrych doświadczeń bo mój Roofi to ni w ząb nie chce ich jeść. Jedynie w mleku je pochłonie. Tyle że dla odmiany na drugi dzień ma srakunię :mrgreen: Jak na razie nie znalazłam innego sposobu....
magdajedral

Post » Śro mar 02, 2011 22:38 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

Miałam to zrobić już wcześniej, ale ciągle coś było na przeszkodzie. Koszmaria z dogo zaproponowała imiona - moim zdaniem idealnie pasujące do psinek:

Negra-dla czarnej

Louve(luw)-dla wilkowatej

Tula dla boksiowej

Podoba się Wam?
magdajedral

Post » Czw mar 03, 2011 1:09 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

To środkowe jest niedobre dla ogłoszeń, ludzie nie zadzwonią po takie imię :P
Ja ją w kilku ogłoszeniach nazwałam Szarusią :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw mar 03, 2011 2:37 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

Szalony Kot pisze:To środkowe jest niedobre dla ogłoszeń, ludzie nie zadzwonią po takie imię :P
Ja ją w kilku ogłoszeniach nazwałam Szarusią :oops:

Tęż tak sądzę... Imię wiele znaczy... Trudne i niezrozumiałe uniemożliwia wręcz adopcję !
Szalony Kocie słuszna decyzja.

Mam nadzieję, że szybko znajdą się chętni. Może DS...

Pomyślimy też o DT... Wszystko też zależy od oczekiwań bieżących Opiekunów.
Może coś z tego wyjdzie dobrego, chociaż psiaków tak samo jak kotów.... Sporo... A DT dużo za mało...

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Czw mar 03, 2011 5:06 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

Szarusia-Szarka-Szarki?
ma genialne umaszczenie,nie powinno być kłopotu z adopcją jej.trzeba ją tylko nauczyć chodzenia na smyczy.i pewnie zachowywania czystości w mieszkaniu...

postaram się jakiś skromny przelew zorganizować,ale nie gwarantuję że szybko,bo internetowego konta ciągle nie ogarnęłam :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw mar 03, 2011 11:15 Re: Wyrzucono do lasu trzy młode suczki! Pilnie szukamy domów!

Już nie mogę się doczekać niedzieli gdy zobaczę te skarby trzy :)
magdajedral

[poprzednia][następna]