Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 28, 2011 10:31 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Gratuluje Kasiu! :D :ok: :ok:

Bardzo sie cieszę, ze masz pracę i to przy książkach fajnie! :D
Ostatnio edytowano Pon lut 28, 2011 10:55 przez maggia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 28, 2011 10:48 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Gratulacje Wielbladku :piwa:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon lut 28, 2011 14:57 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

O fajową pracę będziesz miała :ok:

I zawsze nowości, do których zawsze są kolejki będziesz mogła sobie poczytać :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lut 28, 2011 18:03 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Melduję się jako W. przelotny.
Zabieram pusty transporter i w drogę.
Bo Babcia posiada na razie tylko taki wiklinowy, a kocica waży około 7 kg :oops: i obawiam się, że mógłby mi się po drodze pod jej ciężarem rozpaść :twisted:

Nie wiem, czy do rana jeszcze zajrzę.
A jutro na 8.15 - do pracy :dance: :dance2:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lut 28, 2011 18:05 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

:ok: :ok: :ok: :) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon lut 28, 2011 18:18 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Powodzenia :D :ok:

Jak ja się cieszę ..... :piwa:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon lut 28, 2011 21:25 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Wielbłądzio pisze:(...) A jutro na 8.15 - do pracy :dance: :dance2:

No! I tak to powinno wyglądać codziennie :D :piwa:

Trzymam kciuki za pierwszy dzień :ok:
Powodzenia! :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto mar 01, 2011 0:29 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Wstałam.
Sprzątać będę :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Wto mar 01, 2011 6:25 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

6.25.
Posprzątane :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto mar 01, 2011 7:02 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Wielbłądzio pisze:Melduję się jako W. przelotny.
Zabieram pusty transporter i w drogę.
Bo Babcia posiada na razie tylko taki wiklinowy, a kocica waży około 7 kg :oops: i obawiam się, że mógłby mi się po drodze pod jej ciężarem rozpaść :twisted:

Nie wiem, czy do rana jeszcze zajrzę.
A jutro na 8.15 - do pracy :dance: :dance2:

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto mar 01, 2011 7:51 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto mar 01, 2011 8:14 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Wielbłądzio pisze:6.25.

Rozumiem , ze spaś się już nie kładłaś
Kanapeczki zabrane, kawka w termosik.... :P
Powodzenia
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto mar 01, 2011 14:31 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Wielbłądzio pisze:Wstałam.
Sprzątać będę :roll:

godz. 0,29

Wielbłądzio pisze:6.25.

Wielbłąda pogięło... :mrgreen: :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto mar 01, 2011 14:50 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Pewnie nowa praca dała jej takiego powera, że spać nam dziewczyna nie mogła :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto mar 01, 2011 17:05 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Ech...
Wróciłam, wściekła jak jasna cholera. Bo wiecie, ja naprawdę nie mam w życiu szczęścia. Wszystko, do czego tylko się dotknę, od razu w mgnieniu oka się pieprzy :(
Otóż praca BĘDZIE. Podobno na 100% będzie, ale najwcześniej za dwa tygodnie, być może za trzy, a niewykluczone, że dopiero od początku kwietnia. To nic, że miała być od 1 marca (i tylko od 1, nie od poźniej, taka była pierwotna wersja) i że ja z tego tytułu musiałam zawracać sobie i innym doopska skracaniem zwolnienia, że musiałam latać do ZUS-u i do lekarki, że przerywając to zwolnienie straciłam nie tylko jakieś 850-900 złotych, ale również (a raczej: przede wszystkim) ciągłość zwolnienia po ustaniu zatrudnienia, a tym samym: ubezpieczenie zdrowotne...
Otóż nie mogli podpisać ze mną umowy od dziś, ponieważ panna, która urodziła dziecko (i którą mam zastępować), nie dopełniła jakichś formalności, czegoś im nie doniosła, a tym samym - zablokowała swój etat :roll: Podobno dowiedzieli się o tym dopiero wczoraj. Burdel jakiś :twisted:
Po raz kolejny natykam się gdzieś na jakieś bezmóżdże, przez którego bezmyślność to ja dostaję w dupę i po raz kolejny - jakimś dziwnym trafem :twisted: - bezmóżdżem owym okazuje się kolejna młoda mamuśka. Przypadek...? Spekulowałabym :twisted: Nie twierdzę, że wszystkie młode mamy są patentowanymi, tępymi idiotkami (w konsekwencji np. tego, że już z chwilą zajścia w ciążę komórki mózgowe zaczynają stopniowo przemieszczać się w wiadome, niższe partie ciała - do czasu narodzin dziecka jest tam już lwia ich część :twisted: - po czym, w wyniku rozmaitych (bardziej i mniej oczywistych) trudności uniemożliwiających ich sprawne funkcjonowanie, wymierają z bezczynności :twisted: ), ale już na podstawie tylko moich własnych doświadczeń z ręką na sercu mogę stwierdzić, że według mnie macierzyństwo w zastraszająco wielu przypadkach powoduje dramatyczną atrofię szarych komórek :twisted: :twisted: :twisted:

Wrrrrrrrrrrrrrrrrr. Ulżyłam sobie :twisted:
No ale powiedzcie mi: z jakiej racji to ja muszę ponosić konsekwencje totalnej nieodpowiedzialności i beztroski jakichś rozmnożonych bezmózgów :twisted: ...? Dlaczego to ja za jednym zamachem tracę prawie tysiąc złotych + perspektywę jeszcze mniej więcej 3,5 miesiąca na płatnym zwolnieniu oraz ubezpieczenie :( ...? Tak się akurat nomen omen dupowo składa, że właśnie za kilka dni, na 8 marca, jestem zapisana do lekarki w ramach NFZ-u. Wizyta jest już i tak przełożona z lutego (nie z mojej winy), a tak w ogóle to powinnam była wybrać się do ginki już dawno wcześniej (z powodu iluś tych krwotoków-niespodzianek - zgodnie z moimi przewidywaniami - dorobiłam się kolejnego nawrotu anemii :( ). Na wizytę prywatną niestety nie mam kasy. Wystarczy, że za psychiatrę muszę słono płacić.. Opcję bezpłatnej właśnie straciłam - przez jakiegoś kupkocentrycznego bezkręgowca :twisted: :twisted: :twisted:
Nie wiem, czy bardziej chce mi się kląć czy wyć.

EDIT: wrodzony perfekcjonizm.
Ostatnio edytowano Wto mar 01, 2011 17:13 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]