koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 28, 2011 16:21 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Carmen201 pisze:Zbyszek się nazywa? 8O
Bardzo kobieco.

Oj tam, oj tam, że Zbyszek to nieładnie? Wszak imię determinuje osobowość- to musi być silna charaktrologicznie kobieta ;)
Ja mam Tymcia zwanego...Lalą :D -To moja jedyna wpadka przy seksowaniu małych kociąt 'na oko' -czyli na odległość. W miocie pięciu kociąt koniecznie chciałam się dopatrzeć jakiejś koteczki. Było pięć kocurków, ale o tym mogłam się przekonać dopiero jak wzięłam kociaka do ręki i zajrzałam pod ogon :wink:
Teraz choćbym pękła i starała wmówić wszystkim Tymka -i tak mówią Lala, Lalunia... :(

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Pon lut 28, 2011 21:53 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

A bo Junior uważa, że wszystkie koty to faceci. Sielawkę z Mazur też przywiózł jak Króla Sielaw i dopiero mamunia musiała wejrzeć tam gdzie trzeba by stwierdzić pomyłkę. Ze Zbyszkiem było to samo. Dzieciątko w ogóle mało się zna, bo Zbyszek jest trikolorką, a więc nawet nie trzeba mu... znaczy - jej nigdzie zaglądać, by stwierdzić płeć.
Swoja drogą, charakterek owszem ma.
Tak, Junior ma swoje trzy szczurcie, więc element jak najbardziej napływowy.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto mar 01, 2011 7:58 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Szalony Kot pisze:Dobrze, że dziewczyny się powoli otwierają i mają cierpliwych Państwa.

Sugerowałaś im Feliway? To na pewno kotkom pomoże...

8O nie wiedziałam, że coś takiego jest. Dopiero Ty i mój przyjaciel google mi wyjaśnił...
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Sob mar 05, 2011 16:29 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Nadeszły dobre wieści od chłopaków-rudzielców :D
Okazało się, że te zahukane, wycofane koty p.Danuty są NORMALNYMI SYJAMAMI- przypominają koty jakie znam, tylko potrzebowały normalnego domu i normalnego zainteresowania ze strony opiekunów, aby pokazać stłumione (prawdziwe) cechy swej osobowości.
No więc, oba koty śpią z Państwem w łóżku! :D Daję rudziutkim jeszcze chwilę, a to Pańciostwo będą spali 'kątem'-tj. 'w nogach' u kotów :wink:
Po drugie: Śliczny- ten 'autystyczny' Śliczny, który chował się we wnętrzu rozprutego fotela, jest zazdrosny o Pańcię :!: i potrafi obwarczeć 8O :!: Pańcia, jeśli ten nadciągnie w niewłaściwym momencie-np. gdy on jest przez Pańcię głaskany :mrgreen:
Po trzecie: Malutki jest wielkim pieszczochem i sybarytą- uwielbia być czesany (pędzi i nadstawia się, gdy tylko zobaczy szczoteczkę). :D
Po czwarte: oba koty pod nieobecność Państwa chodzą do szafy poprzytulać się (i trochę obfutrzyć :wink: ) ubrania Pańci.
Koty potrzebowały ok.10 dni aby powrócić do życia, a właściwie wreszcie zacząć żyć.
Odwożąc je do nowego domu zapewniłam ich nowych opiekunów, że tak się stanie, że ten stan wycofania nie jest trwały, że jeszcze oba rudzielce będą królami życia, a Oni będą się cieszyć z takich kotów. Jest tylko lepiej i lepiej :ok:
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 18:48 przez annafreesprit, łącznie edytowano 1 raz

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Sob mar 05, 2011 21:05 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Anna, ta wiadomość o rudzielcach to sam miód na serce. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob mar 05, 2011 21:15 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Agneska pisze:Anna, ta wiadomość o rudzielcach to sam miód na serce. :1luvu: :1luvu:

:ok: :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 04, 2011 12:33 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

było dobrze, ale ...
Czarnuszek pewnie straci dom. viewtopic.php?f=1&t=126217
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Post » Pon kwi 04, 2011 13:43 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

a wrócić nie ma gdzie :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 04, 2011 16:54 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Na ulicę nie trafi, ale kolejna zmiana mu nie pomoże. Jak będzie trzeba, to go zabiorę, ale u mnie będzie w tej chwili ósmym kotem i niekoniecznie wszystkie inne go polubią :cry:
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Post » Czw kwi 14, 2011 16:35 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Stało się. Czarnuszek jutro wraca z adopcji. Szukamy dobrego domu, który przygarnie płaczącego staruszka.
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Post » Czw kwi 14, 2011 16:48 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

ewk@ pisze:Stało się. Czarnuszek jutro wraca z adopcji. Szukamy dobrego domu, który przygarnie płaczącego staruszka.

:cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia]