[WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon lut 28, 2011 14:29 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Wystawa bardzo mi się podobała :ok:

Na hali było Ciepło ( z czym czasami jest problem w zimowym okresie ) , dużo miejsca dla wystawców jak i odwiedzających .
Kontrola weterynaryjna rzeczywiście dogłębna - ale bywałam na wystawach gdzie nawet kot nie był wyciągany z transportera więc jak można sprawdzić czy przywieziony jest kot ten co Wet książeczkę zdrowia oglądał ?? Zdecydowanie wolę już tak :wink:

Przydał by się może jeszcze jeden Wet aby rozładować trochę kolejkę
ale ostateczne odczucia po wystawie bardzo pozytywne :P
Obrazek

magkal

Od: Nie maja 23, 2010 12:10

Post » Pon lut 28, 2011 14:50 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Atka pisze:
wanderer pisze:Atko , mam więc prośbę gdy już wszystkie cząstki snu twojego wypoczętymi się poczują zechciej poprawić wynik kotki z nr.94 ( Abeloya Svalbard Gost , MCO ) otrzymała ocenę EX1 , BIV , NOM BIS a na stronie z wynikami BIV -a już nie ma , a szkoda bo to jej debiut i trochę jej przykro , tak więc prosimy o sprostowanie , pozdrawiamy

Już jest BIV. Śpiąca jestem nadal i będę chyba przez cały najbliższy tydzień :lol:

Dziękujemy bardzo i pozdrawiamy ( tu następuje energiczne machanie rękoma , łapkami , ogonkami :D )

wanderer

Od: Śro sty 19, 2011 13:39

Post » Pon lut 28, 2011 14:59 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Bianka 4 pisze:
wanderer pisze:Atko , mam więc prośbę gdy już wszystkie cząstki snu twojego wypoczętymi się poczują zechciej poprawić wynik kotki z nr.94 ( Abeloya Svalbard Gost , MCO ) otrzymała ocenę EX1 , BIV , NOM BIS a na stronie z wynikami BIV -a już nie ma , a szkoda bo to jej debiut i trochę jej przykro , tak więc prosimy o sprostowanie , pozdrawiamy

Miałam cichą nadzieję, że Abi dostanie BIV i NOM BIS - super, tym większe gratulacje :ok:

Bianko , dodam jeszcze ( jak się chwalić to po całości :D ) iż Kaśka skończyła championa a Angus otrzymał Ex 1 oraz czekoladę :D ( którą zeżarli właściciele ) sędzia stwierdził iż bardziej przypomina niebieskiego niedźwiadka niż kota ( a potem nie chciał go oddać :lol: )

wanderer

Od: Śro sty 19, 2011 13:39

Post » Pon lut 28, 2011 15:07 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

No to zaraz do Ciebie zadzwonię pogratulować osobiście :piwa:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon lut 28, 2011 15:16 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Pani Bitis następnym razem dostanie ode mnie bęcki - ile razy podkradłam się pod klatkę, by sfotografować naszego pół-brata, to Pani Bitis nie było, a Pan Pół-brat wyraźnie dawał mi do zrozumienia, że moją ochotę na fotkę ma koło portek. A w niedzielę już Was nie było :twisted:

I to wszystko, jeśli chodzi o narzekanie.
Cała reszta była fantastyczna i sekretariat też był uśmiechnięty - nawet w późnych godzinach sobotnich. I Pan Posterunkowy dyżurujący przy szosie i naganiający nas pod halę duży uśmiech również u nas wywołał. :ok:

Ogólne wrażenie: wszystko było bardzo estetyczne - dyplomy, statuetki, plakaty: wszystko zgrane i dopracowane w szczegółach, widać, że ogrom pracy został włożony w najmniejszych detalach, nawet na nominacjach do BIS.

Czapki z głów dla organizatorów!
A i ja dumna jestem ogromnie z ocen moich chłopców :kotek:
Obrazek

Geza

Od: Pon lip 21, 2008 21:37

Post » Pon lut 28, 2011 15:25 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Geza pisze:Pani Bitis następnym razem dostanie ode mnie bęcki - ile razy podkradłam się pod klatkę, by sfotografować naszego pół-brata, to Pani Bitis nie było, a Pan Pół-brat wyraźnie dawał mi do zrozumienia, że moją ochotę na fotkę ma koło portek. A w niedzielę już Was nie było :twisted:
I to wszystko, jeśli chodzi o narzekanie.
Cała reszta była fantastyczna i sekretariat też był uśmiechnięty - nawet w późnych godzinach sobotnich. I Pan Posterunkowy dyżurujący przy szosie i naganiający nas pod halę duży uśmiech również u nas wywołał. :ok:

Ogólne wrażenie: wszystko było bardzo estetyczne - dyplomy, statuetki, plakaty: wszystko zgrane i dopracowane w szczegółach, widać, że ogrom pracy został włożony w najmniejszych detalach, nawet na nominacjach do BIS.

Czapki z głów dla organizatorów!
A i ja dumna jestem ogromnie z ocen moich chłopców :kotek:

A figa prawda,ja sie zalapalam na poklepywanie koteczka,a potem haha machnelam fotki jak byl w kaltce....nie wiem co wyjdzie bo kiepski ze mnie fotograf....ale jak brat mi zrzuci fotki na kompa....to powklejam :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lut 28, 2011 15:30 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

anulka111 pisze:
A figa prawda,ja sie zalapalam na poklepywanie koteczka,a potem haha machnelam fotki jak byl w kaltce....nie wiem co wyjdzie bo kiepski ze mnie fotograf....ale jak brat mi zrzuci fotki na kompa....to powklejam :mrgreen:

Nie, no poznać to go osobiście poznałam i wygrzałam się przy nim też :1luvu:
Ale portret chciałam uwiecznić, gdyby ktoś nie wierzył, że to jedna krew 8)
Obrazek

Geza

Od: Pon lip 21, 2008 21:37

Post » Pon lut 28, 2011 15:32 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Geza pisze:
anulka111 pisze:

Nie, no poznać to go osobiście poznałam i wygrzałam się przy nim też :1luvu:
Ale portret chciałam uwiecznić, gdyby ktoś nie wierzył, że to jedna krew 8)

:ryk: Cudny byl...za pierwszym razme nie mialam aparatu przy sobie ,za drugim razme mialam aparat...ale kocio tylko glowe wystawil z domku :lol: Padam z ciekawosci ,co wyszlo z moich fotek :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lut 28, 2011 15:37 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

magkal pisze:Wystawa bardzo mi się podobała :ok:

Na hali było Ciepło ( z czym czasami jest problem w zimowym okresie ) , dużo miejsca dla wystawców jak i odwiedzających .
Kontrola weterynaryjna rzeczywiście dogłębna - ale bywałam na wystawach gdzie nawet kot nie był wyciągany z transportera więc jak można sprawdzić czy przywieziony jest kot ten co Wet książeczkę zdrowia oglądał ?? Zdecydowanie wolę już tak :wink:

Przydał by się może jeszcze jeden Wet aby rozładować trochę kolejkę
ale ostateczne odczucia po wystawie bardzo pozytywne :P

czy ja wiem amora od ucha poprzez zęby i skórę przejrzano .... ale czipa nikt nie sprawdził :roll:

ale może Pani wet się poddenerwowała na moje odpowiedzi (jakie pytania takie odp :wink: )
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon lut 28, 2011 15:55 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Hmm... Jakoś nie zauważyłem żeby kontrola była za szczegółowa. Była dokładna, ze sprawdzeniem chipów, wpisów w paszportach i oględzinami wszystkich strategicznych punktów każdego kota ale było sympatycznie i bezproblemowo.
Na pewno negatywny wynik kontroli jest bardzo przykry dla właściciela kota, ale z drugiej strony dzięki szczegółowemu badaniu jest większa szansa na wyłapanie potencjalnego zagrożenia dla pozostałych kotów.

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Pon lut 28, 2011 16:51 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Wystawa nardzo udana. organizacja rewelacyjna :1luvu: Wszystko zapiete na ostatni guzik. Począwszy od początku - numer sektora na kopercie z numerami kotów - bardzo ułatwia poszukiwania klatki, jak człowiek obładowany kotami i walizkami :D poprzez dużą, przstronną salę, wystarczająco było miejsca zarówno dla wystawców, jak i zwiedzających :D
Oceny kotów szły sprawnie, stewardzi pod pieczą myszy rewelka :ok: sekretartiat działał szybko, sprawnie, bez zarzutu :1luvu:

Wielki plus dla organizatorów, tym bardziej, że to pierwsza wystawa tego klubu i to przygotowana i prowadzona całkowicie samodzielnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

DoBo

Od: Sob paź 06, 2007 17:36

Post » Pon lut 28, 2011 19:03 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

sunshain

.... czy ja wiem amora od ucha poprzez zęby i skórę przejrzano .... ale czipa nikt nie sprawdził

ale może Pani wet się poddenerwowała na moje odpowiedzi (jakie pytania takie odp )

fakt >>>mania<<< chipa - to jedno ...
a zgodność chipa na zgłoszeniu, z chipem u kota który trafia do oceny - to zupełnie inne zagadnienie ...
i - ja uważam - właśnie to powinno być sprawdzane ... / nie koniecznie przez weta na bramce ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon lut 28, 2011 20:44 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Go!Go! pisze:a zgodność chipa na zgłoszeniu, z chipem u kota który trafia do oceny - to zupełnie inne zagadnienie ...
i - ja uważam - właśnie to powinno być sprawdzane ... / nie koniecznie przez weta na bramce ...

Moje ciche marzenie, ale realnie - logistyczny koszmar. Ale może kiedyś się uda 8)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon lut 28, 2011 20:56 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Czemu logistyczny koszmar, wystarczyłoby wyposażyć sędziów w czytniki, a na arkuszach podawać nr chip.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon lut 28, 2011 21:09 Re: [WYSTAWA]26/7 II 2011 Mysłowice, DCC (zgłoszenia zakończone)

Geza pisze:Pani Bitis następnym razem dostanie ode mnie bęcki - ile razy podkradłam się pod klatkę, by sfotografować naszego pół-brata, to Pani Bitis nie było, a Pan Pół-brat wyraźnie dawał mi do zrozumienia, że moją ochotę na fotkę ma koło portek. A w niedzielę już Was nie było :twisted:

Heheh... owszem, moja droga, Pani Bitis i Pan Dan-Zu byli tylko na sobote.
Ale nic straconego - niebawem zaczniemy "zbieranie" CACIBow :) takze bedzie okazja sie znow spotkac :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

Przepis na sok z buraków dla kociąt - http://blog.augustynska.eu/sok-z-burakow-dla-kociat/

bitis

Od: Śro paź 15, 2008 11:04

[poprzednia][następna]