DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 28, 2011 12:35 Re: KICIE u Smarti 2

Erin pisze:
vega013 pisze:
Erin pisze:Nie, to będzie darowizna 8)

Od darowizny też się odprowadza podatek 8)

Owszem - powyżej określonych kwot 8)

Cześć Słoneczka! :)
Co słychać?

Witaj, witaj :1luvu:
Miło tu z Wami :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lut 28, 2011 12:37 Re: KICIE u Smarti 2

vega013 pisze:Witaj, witaj :1luvu:
Miło tu z Wami :1luvu:

Okropnie mnie przyjemnie, jak mawia Pietrek w Ranczu :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 28, 2011 12:46 Re: KICIE u Smarti 2

Witam, nie było mnie długo :>

Ale teraz mam dwie wiadomości. Jedną dobra, drugą złą.

Dobra wiadomość jest taka, że udało się nam wreszcie dograć naszą mini-płytę do końca :mrgreen: :piwa:
Jesli ktoś chce posłuchac, to tutaj są cztery kawałki do ściągnięcia: http://www.lastfm.pl/music/Eversilent/D ... ive+Trying
Jest dość eksperymentalna, ale muzykę wymyślał kumpel, ja tylko śpiewam :> Na tym pierwszym kawałku prawie mnie nie ma (recytację robi dziewczyna kumpla), ale pozostałe trzy są pełne moich najlepszych intencji :ryk:

Zaś zła wiadomość:
Allegro Carlita wisi już 6 dni, a sprzedaliśmy do tej pory 12 cegiełek.
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/charytatywna-koty-pod-opieka-iwony-carlito-i1475536474.html

http://allegro.pl/charytatywna-koty-pod ... 36474.html
Ja rozsyłam gdzie się da, ale jak widać za mało, więc proszę Was o pomoc. Wisieć jeszcze bedzie 8 dni i dokładnie tyle mamy czasu na to, by allegro się rozpowszechniło.
Co można zrobić?
- przesyłać sam link gdzie się da
- wkleić sobie w stopkę coś takiego
[url=http://allegro.pl/charytatywna-koty-pod-opieka-iwony-carlito-i1475536474.html]Pomóż leczyć - kup cegiełkę![/url]

i będzie wyglądać to tak: Pomóż leczyć - kup cegiełkę!
- wkleić sobie w stopkę maila ten link z opisem jakimś (np prywatnego, wtedy pisząc do kogoś maila, on automatycznie to zobaczy)

A w ogóle to jakiś taki smutny ten dzień, chociaż zaczął się miło.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 28, 2011 12:51 Re: KICIE u Smarti 2

Rozesłane :ok:

Erin

Post » Pon lut 28, 2011 12:57 Re: KICIE u Smarti 2

Szalony Kot pisze:Ale teraz mam dwie wiadomości. Jedną dobra, drugą złą.

Zaś zła wiadomość:

Ja rozsyłam gdzie się da, ale jak widać za mało, więc proszę Was o pomoc. Wisieć jeszcze bedzie 8 dni i dokładnie tyle mamy czasu na to, by allegro się rozpowszechniło.

A w ogóle to jakiś taki smutny ten dzień, chociaż zaczął się miło.

Czy ma wydarzenie na FB - wróciłam z urlopu i mam zaległości :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lut 28, 2011 13:12 Re: KICIE u Smarti 2

Dziękuję bardzo - w nim już jestem od 17 lutego :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lut 28, 2011 13:22 Re: KICIE u Smarti 2

Jestem w sensie udostępniania tylko jak zwykle mam problem z terminologią :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pon lut 28, 2011 13:22 Re: KICIE u Smarti 2

Hej,hej,
odbosząc się do słów Sz.Kota-
rzeczywiście to fatalnie że cegiełki Carlita nie sprzedają się,bo we środę ma zaplanowany zabieg czyszczenia paszczęki czyli wyrwanie ząbusia,oczyszczenie z kamienia reszty ząbków i wyrwanie ewetm innych koniecznych do wyrwania.
ze względu na jedo stan trzeba to będzie zrobić specjalnym znieczuleniem oraz pod kroplówką dożylną i prawdopodobnie bedzie musiał zostać na pierwszą dobe po w szpitaliku a potem jeszcze trzy dni kroplówek dożylnych aby wrócił do siebie.
Tak chce to przeprowadzić Sfora i jeśli dziś podczas konsultacji dr.Neska nie zgłosi sprzeciwu to to zrobimy-jesli będą jakieś widoki na pieniądze.
Ja mam już krechę w lecznicy za Carlitaok 500zł i nie zrobią mi tego zabiegu na kreche jesli nic im nie spłacę.
A nic im nie spłace bo nie mam skąd-muszę dziś mieć na dr.Neskę gotówkę i to wszystko co w najbliższym czasie mogę wydać na Carlita.
A znajac Sforę,nie zrobią mu tego całego zabiegu z przyległościami za taniej niż 500zł.
Dletego bardzo bardzo proszę o rozsyłanie tego allegra wszedzie gdzie sie da ,bo paszczękę musimy wyczyścić bo wciąz zatruwa mu nereczki i jego leczenie kręci się tym samym w kółko..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lut 28, 2011 13:24 Re: KICIE u Smarti 2

Temat: KICIE u Smarti 2

vega013 pisze:
Liwia_ pisze:Nikt nie każe Ci rezygnować, od początku pisałam o formie Twojej działalności - możesz zawsze np albo zmienić zasady, zrezygnować ze "stawek", albo jakoś zalegalizować to, co robisz.

Liwio,
1. Zasady, jak to nazywasz "stawki", od dawna funkcjonują na forum jako "adopcje wirtualne". Jak zwał, tak zwał, reguły są dokładnie takie same i Smarti nie jest tutaj żadnym wyjątkiem.
2. Marzenia jest bardzo zaangażowana w kocie sprawy. Kiedy jej bardzo zależy, reaguje emocjonalnie, nie zawsze myśląc o dyplomacji, co wyraźnie widać w Jej postach. Można nie zgadzać się ze stylistyką niektórych wypowiedzi, ale autentyczne zaangażowanie warto szanować. Faktem jest, że przejrzyste rozliczenia są Jej zasługą.
3. Czy wszystkie DT powinny legalizować działalność? W jakim celu powinna to zrobić Smarti? Co to da kotom? Czy zwiększy możliwości ich ratowania? Dlaczego uważasz, że działalność Smarti jest nielegalna (bo legalizuje się to, co jest nielegalne)?

Ponieważ nie jest to Twój pierwszy post, w którym dopominasz się zalegalizowania DT Smarti, byłabym wdzięczna za odpowiedzi na pytania postawione w punkcie 3.

Pojawiło się w wątku pytanie vegi013 do mnie - odpowiadam więc, lecz z góry proszę o nieciągnięcie tematu.
W związku z tym, że mam serdecznie dość opluwania mnie, obrażania i zakrzykiwania - przy gorącej aprobacie Marzeni i smarti, niestety, odpowiadam, jednak bardzo proszę o ew. odpowiedzi na mojego posta na pw. Nie chcę toczyć póki co dyskusji w tym wątku.

1. Adopcja wirtualna moim zdaniem zdecydowanie różni się od tego, co proponuje smarti. Raz - kwoty. Adopcja wirtualna zwykle opiewa na 30-40 zł, nie 112/mc. Ponadto, jest aktem całkowicie dobrowolnym, niezwiązanym z osobą, która kota do danego dt posyła. Nigdzie jeszcze nie widziałam uzależniania przygarnięcia kota od jego adopcji wirtualnej. Tutaj mamy do czynienia ze stałą miesięczną opłatą, która wcale dobrowolna nie jest i - jak napisała smarti (wkleiłam już w tym wątku cytat) - ta kwota po prostu ma wpłynać i już, smarti nie wnika w to, skąd i jak się ją nazbiera. Jest to często warunek wstępny przyjazdu. Z adopcją wirtualną ta stawka nie ma moim zdaniem NIC wspólnego.
Argument o braku pieniędzy na rezydentów w przypadku braku takiej opłaty kompletnie do mnie nie trafia.
Nie jest też prawdą, że w przypadku braku wpłat na jedzenie/utrzymanie wszystko i tak będzie zrobione - co widać w poście smarti powyżej.

2. Marzenia prawdopodobnie jest mocno zaangażowana w kocie sprawy, szkoda, że przy tym również w obrażanie i zakrzykiwanie innych użytkowników forum. Wkleiłam, w jakim tonie pisała do Betty. Dla mnie - ktoś, kto radośnie pisze adwersarzowi, że "nie jesteś partnerem do dyskusji nie tylko dla mnie-dla nikogo" średnio zasługuje na szacunek. Nie mówiąc już o obraźliwych, częściowo już zmoderowanych wypowiedziach Erin, które u założycielek wątku wywołały tylko poklask.

3. Proszę, nie powtarzaj za smarti bzdury, że legalizuje się tylko rzeczy nielegalne. Smarti wyjaśniła to pojęcie źle - wytłumaczenie słowa wklejałam już w którymś wcześniejszym poście.
Nie wszystkie dt powinny wg mnie legalizować działalność. W zasadzie - dt w ogóle nie muszą...
Działalność powinna być legalizowana w tych przypadkach, w których nie mamy już do czynienia z dt jako takim, czyli właśnie u smarti. W przypadkach, w których za utrzymanie kota są pobierane opłaty, w których utrzymanie kota jest płatne, a leczenie w całości spada nie na dt, a na ofiarodawców. Przede wszystkim w takich, w które działają na zasadzie określonych z góry opłat, których wpłaty później egzekwują - czyli na zasadzie bardziej hotelu.
A powinny być legalizowane dlatego, że inaczej mamy do czynienia z szarą strefą.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon lut 28, 2011 13:38 Re: KICIE u Smarti 2

Temat tego wątku to "kicie u Smarti"-tu dyskutujemy o kotach przebywających u mnie.

Teraz rozmawiamy tu o Carlito bo on potrzebuje pomocy a inne tematy "zaciemniają "jego problem a tym samym mogą przynieś mu wymierną szkodę.

Prosze o przeniesienie dyskusji na temat zasad funkcjonowania domów tymczasowych na wątek do tego celu stworzony-zdaje się że gdzieś jest..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon lut 28, 2011 13:40 Re: KICIE u Smarti 2

smarti pisze:

Zaś zła wiadomość:

Co można zrobić?
- przesyłać sam link gdzie się da
- wkleić sobie w stopkę coś takiego
[url=http://allegro.pl/charytatywna-koty-pod-opieka-iwony-carlito-i1475536474.html]Pomóż leczyć - kup cegiełkę![/url]

i będzie wyglądać to tak: Pomóż leczyć - kup cegiełkę!
- wkleić sobie w stopkę maila ten link z opisem jakimś (np prywatnego, wtedy pisząc do kogoś maila, on automatycznie to zobaczy)

proszę o rozsyłanie linku do allegra podanego przez Sz.Kota.

smarti

Post » Pon lut 28, 2011 13:56 Re: KICIE u Smarti 2

Dziewczyny, ponowię prośbę - nie zwracajmy uwagi na panią Liwię, która nikogo tu nie obraża :roll:

Erin

Post » Pon lut 28, 2011 14:05 Re: KICIE u Smarti 2

smarti pisze:Temat tego wątku to "kicie u Smarti"-tu dyskutujemy o kotach przebywających u mnie.

Teraz rozmawiamy tu o Carlito bo on potrzebuje pomocy a inne tematy "zaciemniają "jego problem a tym samym mogą przynieś mu wymierną szkodę.

Prosze o przeniesienie dyskusji na temat zasad funkcjonowania domów tymczasowych na wątek do tego celu stworzony-zdaje się że gdzieś jest..

Cześć Iwona! :)
Nie przejmuj się tą paniusią - chyba najlepiej będzie ja totalnie zignorować.
Zgłosiłam jej posty do moderacji, ale jak narazie bez skutku.
Więc chyba najlepiej będzie ją po prostu olać.

Link do aukcji rozesłałam wśród znajomych.
Nad ponowną aukcją dla Promysia też pracuję.

Przyszedł mi do głowy jeszcze inny pomysł - coś w rodzaju bazarku ze zdjęciami w formie cegiełek.
Myślałam o Promysiu, ale dla Carlita też mogę zrobić, bo mam kilka jego fajnych fotek.
Podałabym cenę 5zł za fotkę plus koszty przesyłki. Co Ty na to?

Pozdrawiam cieplutko,
Iza

Erin

[poprzednia][następna]