ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 19:52 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Przepraszam, że tak wpadam i się rozpycham, ale może ktoś pomóc? Oto wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=124615
I jeszcze:
Szejbal pisze:
wania71 pisze:
Szejbal pisze:Jak ktoś z Rzeszowa lub okolic chciałby coś dla tych kotów przekazać, to można przeze mnie. W niedzielę ode mnie TrzyKitakiIichKłaki będzie z Rzeszowa do Krosna jechać :ok:
Pomyślcie proszę :!:

Najbardziej potrzebuję klatki do przechowywania kotów po zabiegach. Tylko tak dałoby się przyśpieszyć sterylizacje.

Czy ktoś w Rzeszowie ma może klatkę do pożyczenia :?: :(

:oops:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pt lut 25, 2011 21:04 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Ja muszę przyznać, że jestem bardziej psia niż kocia (tylko nie mówcie mojemu kotu ;)) i nie posiadam takich rzeczy. Dziewczyny, a próbowałyście pytać stowarzyszenie albo nawet schronisko o pożyczenie klatki ?

Neczka123

Od: Czw mar 05, 2009 17:09

Post » Pt lut 25, 2011 21:40 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Witam Was serdecznie . Na razie narzuciłyśmy takie tempo, że nie możemy się wyrobić i nawet nie jesteśmy w stanie wszystkiego ogarnąć.
U nas nie ma schroniska, ani stowarzyszenia :( U nas jest tylko mnóstwo ludzi, którzy uważają, że jak pomagasz kotom, to jesteś wariatka . Jest nas na co dzień dwie, Wania, która bierze na siebie sterylkę i opiekę, czyli trzy, Szejbal, która z Rzeszowa co może to pomaga, w porywach do pięciu . To jest takie nasze stowarzyszenie :mrgreen:
Najważniejsze sterylko, bo kicie co jedna to w ciąży. Nie możemy dopuścić, żeby porodziły się kociaki, bo wtedy pozawozimy je do Orzechowców :mrgreen:
Pomału ogarniamy sytuację, mamy już troche pieniędzy, bazarki , pomoc prywatną z miau - damy radę. Tylko ta klatka. Jakby była Wania mogłaby wziąć jeszcze z 1 kociaka do siebie na przechowanie.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon lut 28, 2011 9:37 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Witam Ciocie. Melduję że Krycha od soboty w nowym domku u Pani Diany w Rzeszowie.
Kicia szybko sie zaaklimatyzowała. Jedna wielka mruczanka z blądynki jest.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pon lut 28, 2011 9:56 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Krycha Bezuszka?
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pon lut 28, 2011 11:29 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

:ryk:
Tak.
To ta bidula która tak żałośnie wypatrywała domku. Te jej oczy smutne.
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pon lut 28, 2011 11:36 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Wspaniała wiadomość, Krysia, to straszna bidulka, bardzo się cieszę, że znalazła dom. :ok:
Obrazek

wania71

Post » Pt mar 18, 2011 23:51 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Dziewczyny błagam pomóżcie...
Jak nigdy nie płaczę w schronisku, dzisiaj nie mogłam się opanować. Wchodzę na izlolatki, a tam przepiękne biało-bure, młodziutkie kocię. Patrzyło mi się przez dłuższy czas w oczy, by za chwilę wtulić swoją główkę w moją twarz ze słodkim mruczeniem.
To Jasper. Jest nieuleczalnie chory, ma białaczkę. Zapewne wiecie o co chodzi z tym cholerstwem u kotów... może żyć jeszcze pół roku, może pięć lat. Wszystko zależy od warunków. Z racji, że musi być izolowany od innych kotów - jeśli będzie mieszkał w schronisku do końca swego życia to w niewielkiej, zabudowanej izolatce z dala od ludzi. A ten kot tak pragnie kochać...
Błagam, pomóżcie szukać spokojnego domku dla Jaspera, w którym byłby jedynym kotem. Domku nie wychodzącego. Tak, by w ostatnich chwilach swojego życia nie musiał siedzieć za kratami w małym boksiku. :cry: :cry:
Więcej o kociaku napisałam na stronie orzechowskiego schroniska, na stronie głównej - aktualnościach z 16 marca. Są też zdjęcia. W razie potrzeby mogę dorobić więcej.
Link:
www.schroniskoorzechowce.pl

Neczka123

Od: Czw mar 05, 2009 17:09

Post » Sob mar 19, 2011 11:18 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

viewtopic.php?f=13&t=125580&p=7243593#p7243593
Założyłam kiciowi wątek na Kociarni. Przydałyby się fotki do ogłoszeń.
Obrazek

wania71

Post » Pon mar 21, 2011 22:39 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

wania71 pisze: viewtopic.php?f=13&t=125580&p=7243593#p7243593
Założyłam kiciowi wątek na Kociarni. Przydałyby się fotki do ogłoszeń.

Też byłam. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 21, 2011 22:43 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Podniosę biedaczka...
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob kwi 16, 2011 16:46 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Neczka123 pisze:Rene - poprawiam się, bo odpisałam Ci na PW z myślą, że chodzi o wybór jednego szczęśliwca spośród dwóch. Wytypowaliśmy Krychę, lecz jeśli Pani bierze pod uwagę możliwość adopcji obojga to nie widać przeciwwskazań :lol: Racja, Carlos nie jest jeszcze wykastrowany, ale myślę, że nie będzie to problemem. Co do podsikiwania - wiesz, w schronisku ciężko to stwierdzić, bo tam podsikiwać może każdy ;)

No własnie, Carlos nadal jest niewykastrowany - przynajmniej tak wynika z informacji na stronie. Kazdy niewykastrowany dorosly kot znaczy terytorium. Jesli nie wychodzi z domu. a Carlos na pewno nie będzie kotem wychodzacym - zaznaczanie mieszkanka murowane. Co z jego kastracją ? Kaleki i w dodatku niewykastrowany ma moim zdaniem podwójnie obnizoną szansę na adopcje.

barbar

Od: Pon sty 24, 2011 18:32

Post » Sob kwi 16, 2011 20:33 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

barbar pisze:No własnie, Carlos nadal jest niewykastrowany - przynajmniej tak wynika z informacji na stronie. Kazdy niewykastrowany dorosly kot znaczy terytorium. Jesli nie wychodzi z domu. a Carlos na pewno nie będzie kotem wychodzacym - zaznaczanie mieszkanka murowane. Co z jego kastracją ? Kaleki i w dodatku niewykastrowany ma moim zdaniem podwójnie obnizoną szansę na adopcje.

Carlos na pewno nie obraziłby się, gdyby ktoś zafundował mu zabieg 8)
Obrazek

wania71

Post » Sob kwi 16, 2011 20:40 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

wania71 pisze:
barbar pisze:No własnie, Carlos nadal jest niewykastrowany - przynajmniej tak wynika z informacji na stronie. Kazdy niewykastrowany dorosly kot znaczy terytorium. Jesli nie wychodzi z domu. a Carlos na pewno nie będzie kotem wychodzacym - zaznaczanie mieszkanka murowane. Co z jego kastracją ? Kaleki i w dodatku niewykastrowany ma moim zdaniem podwójnie obnizoną szansę na adopcje.

Carlos na pewno nie obraziłby się, gdyby ktoś zafundował mu zabieg 8)

Z tego co wiem to ma wirtualnego opiekuna (opiekunkę). :D

barbar

Post » Sob kwi 16, 2011 20:48 Re: ORZECHOWCE cz.II -prosimy o dalsze wsparcie :). Koty str. 1

Juz od jakiegoś czasu jest wspomagany finansowo. Więc chyba nie w braku srodków lezy problem. Chyba, że ma jakieś przeciwwskazanie medyczne do zabiegu.

barbar

[poprzednia][następna]