Nina z pseudoschroniska MA cudowny DOM :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 14:22 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Aha, zapomniałbym.

Na www.koty.org.pl przez weekend Nina dostała 14 głosów na zdjęcia (same piątki) i komentarze. Nie wiem, czy to ma znaczenie, bo to po prostu piszą inni użytkownicy tego portalu i celem jest wzajemne zachwalanie swoich kotów a nie ich adopcja, ale można poczytać:
http://www.koty.org.pl/pupile/nina1,0,komentarze.html

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Wto lut 15, 2011 21:03 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Bardzo ci dziękuję :-) Naprawdę dla Niny zrobiłeś bardzo dużo, dzięki! :D

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw lut 17, 2011 18:57 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

_ogonek_ pisze:Bardzo ci dziękuję :-) Naprawdę dla Niny zrobiłeś bardzo dużo, dzięki! :D

Bez przesady, zaledwie parę ogłoszeń ;)

Swoją drogą, co u Niny słychać? Zajrzałem właśnie na Allegro, ogłoszenie obejrzało już ponad 600 osób. Nikt nie dzwoni? Nie pisze?

Jeżeli nie ma odzewu, to znaczy że trzeba ogłaszać więcej. Podziałam zatem. Miałem nadzieję na Metro w środę, ale Metro zrobiło psikusa i wczoraj nie umieściło żadnych ogłoszeń z Cafe Animal. Za to dziś, mimo że to Dzień Kota, nie ma ani jednego kota, same psy.

Próbowałem też "podbić" ogłoszenie na Gumtree (ma już ponad 170 obejrzeń) ale nadal wyświetla się jakiś błąd - napisałem do administratora strony, może wyjaśni dlaczego.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dom dla Niny :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Pt lut 18, 2011 23:21 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Dobry wieczór!

No więc udało mi się w końcu "podbić" ogłoszenie Niny - może na Gumtree jeszcze będzie trochę wyświetleń, bo się zatrzymało na niecałych 180. Na Allegro za to już ponad 750 wyświetleń, może dojdzie do 1000? :) W każdym razie cieszę się że przed weekendem obydwa ogłoszenia są "na górze", bo są lepiej widoczne. Na Szerloku Nina też jest na pierwszej stronie i ma 110 wyświetleń.

Dodałem też trochę nowych ogłoszeń:
http://www.domowe-tygrysy.info/koty_ogl ... ,1732.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,664,1223 ... _MILI.html

Dobrej nocy!

EDIT: dodałem link do ogłoszenia na Domowych Tygrysach

Adam
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 8:59 przez aburacze, łącznie edytowano 1 raz
aburacze

Post » Pt lut 18, 2011 23:53 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Kurczę ! Wejść multum....Ale telefonów, maili zero!!! :(
Jakiś martwy okres w adopcjach, w schronisku na cały miesiąc była tylko 1 adopcja, fakt że psiaków mało, ale przeciętna ilość adopcji wynosiła 8-10...

_ogonek_

Post » Sob lut 19, 2011 7:33 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Dzień dobry!

_ogonek_ pisze:Kurczę ! Wejść multum....Ale telefonów, maili zero!!! :(
Jakiś martwy okres w adopcjach, w schronisku na cały miesiąc była tylko 1 adopcja, fakt że psiaków mało, ale przeciętna ilość adopcji wynosiła 8-10...

No właśnie trochę dziwne szczerze mówiąc :( Może trzeba wymyślić coś bardziej chwytliwego? Tytuł jest dobry moim zdaniem, ale może tekst do niczego? Za 3 dni Allegro się skończy, więc jeżeli ktoś miałby jakąś lepszą propozycję tekstu niż to tu:
http://allegro.pl/nina-czarny-kot-przyn ... 62683.html
to chętnie uwzględnię w następnym.

Może warto jednak pomyśleć o szukaniu domu tymczasowego dla Niny? Mi tu na forum radzono, że jak kot mieszka u kogoś, korzysta z kuwety, jest zaszczepiony i wysterylizowany to ma znacznie łatwiejszy start do dobrych domów. Może dodaj do tytułu wątku że DT też a nie tylko ogłoszenia i DS?

Swoją drogą na wielu wątkach które śledzę (np. Niekochane z Katowic) to mają teraz mnóstwo adopcji albo przynajmniej ruch jest duży, ale może to się nie przekłada tutaj :(

Przy okazji, kiedy następnym razem zobaczycie Ninę? Będziecie robić jakieś nowe zdjęcia?

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Sob lut 19, 2011 19:58 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Kiedy? Hmmm.... ciężko powiedzieć Edyta w ogóle nie ma czasu a ja jestem uzależniona od ludzi z samochodem :( A mój aparat jak widać nawalił w tych warunkach....
DT, tylko ja nie wiem jak to szukać, na dogo jest mapa pomocy, a tu? Nie wiem. No i jak już darmowy, bo nikogo nie stać na utrzymywanie kota na płatnym DT :(

_ogonek_

Post » Sob lut 19, 2011 20:36 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Dobry wieczór!

_ogonek_ pisze:Kiedy? Hmmm.... ciężko powiedzieć Edyta w ogóle nie ma czasu a ja jestem uzależniona od ludzi z samochodem :( A mój aparat jak widać nawalił w tych warunkach....

Mi chodzi nawet nie tyle o zdjęcia (chociaż by się na pewno przydały do ogłaszania) ile jakieś bieżące informacje o tym co się z Niną dzieje, jak się czuje i w jakich warunkach przebywa. Ale nie dla mnie. Ktoś zainteresowany domem lub chociażby DT pewnie by chciał wiedzieć, a z tego co widzę byłyście ostatnio u Niny jakieś 3 tygodnie temu. Była wtedy mowa o jakichś odłożonych szczepieniach itp. Może jest ktoś kto ma do Niny bliżej albo ma bardziej aktualne informacje? Jak to wszystko wygląda? Ja wiem, że nie masz możliwości, po prostu zastanawiam się jak możemy Ninie szybciej znaleźć dom.

_ogonek_ pisze:DT, tylko ja nie wiem jak to szukać, na dogo jest mapa pomocy, a tu? Nie wiem. No i jak już darmowy, bo nikogo nie stać na utrzymywanie kota na płatnym DT :(

Na początek zaznacz w tytule wątku DT/DS zamiast samego DS, albo wręcz "przynajmniej DT" to może ktoś z miau.pl się zainteresuje albo przynajmniej coś poradzi. Ogłoszeń już trochę jest, przynajmniej na najważniejszych portalach, i po trochu będę robił następne i podbijał obecne, więc to zapotrzebowanie chyba można usunąć z tytułu wątku. Oczywiście nadal chyba nie mamy idealnego, chwytliwego tekstu do tych ogłoszeń, ale to się poprawi.

Zastanawiam się, czy nie warto też w tytule napisać że to niedaleko Wrocławia (wiem, 80 km to nie niedaleko ale może jakiś Wrocławianin się łatwiej zgłosi) albo przynajmniej Dzierżoniowa, bo może nie każdy będzie chciał szukać gdzie jest Dobrocin na mapie.

Z różnych przemyśleń, to zastanawiam się czy od ewentualnej adopcji nie odstrasza fakt że Nina nie jest wysterylizowana i że przyszły dom musi ją przeprowadzić. Z Czarkiem mieliśmy ten sam problem, nie chcieliśmy go kastrować dopóki nie trafił do DT, w końcu po kastracji nie mógł trafić od razu do styropianowej budki pod blokiem. A jak już był wykastrowany to od razu poprawił się odzew na ogłoszenia. Dlatego myślę, że rzeczywiście DT by dużo zdziałało, więc szukajmy.

Kolejna rzecz, macie może jakąś lokalną gazetę? Bo zauważyłem, że wiele osób w takich lokalnych albo rozdawanych w komunikacji zbiorowej robi ogłoszenia kotów i to ma niezły odzew. Z Metrem nie wyszło, ale może coś takiego wyjdzie? Ja też poszukam czegoś, na razie trafiłem na Gazetę Wrocławską i jakąś Gazetę Powiatową, zobaczę co się da tam zrobić i czy to jest tylko w Internecie czy drukują.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Sob lut 19, 2011 20:59 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Hej!

Dodałem jeszcze dwa ogłoszenia:
http://www.bielawa.ogloszenia-info.pl/i ... =5&n=70143
oraz w Gazecie Wrocławskiej - drukowanej, ukaże się w środę, 23 lutego (to taki eksperyment, zobaczymy co z tego wyjdzie).

EDIT: poprawiłem link do pierwszego ogłoszenia powyżej i jeszcze:

http://bielawa.naszemiasto.pl/forum/wat ... ,fkid.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,900,1223 ... escie.html

Pozdrawiam!

Adam
Ostatnio edytowano Nie lut 20, 2011 10:55 przez aburacze, łącznie edytowano 1 raz
aburacze

Post » Sob lut 19, 2011 21:34 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Jeszcze raz ja :)

_ogonek_, a możesz się zakręcić i spróbować namówić Wiadomości Bielawskie żeby ogłosiły Ninę?
http://www.bielawa.pl/site/index/site_id/320

Widzę że to dwutygodnik i że są tam różne ogłoszenia niekomercyjne, może znaleźliby kilka cm2 na Ninę?
Zadzwonisz do nich w poniedziałek?
Redaktor naczelny: Barbara Lesiewicz, tel. (074) 832-87-30
Na pewno się przejmą, że to kotka z pseudoschroniska i od czerwca szukacie domu. Trzeba chyba dzwonić szybko, bo pewnie w tym tygodniu szykują już kolejne wydanie.

Dobrej nocy!

Adam
aburacze

Post » Czw lut 24, 2011 0:26 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Dobry wieczór!

Jakoś cicho tutaj znowu :(

aburacze pisze:oraz w Gazecie Wrocławskiej - drukowanej, ukaże się w środę, 23 lutego (to taki eksperyment, zobaczymy co z tego wyjdzie).

Był jakikolwiek odzew na ogłoszenie w Gazecie Wrocławskiej?

Allegro wczoraj się skończyło, miało ponad 1400 wyświetleń! Wystawię nowe, tylko zastanawiam się czy nie zmienić tekstu - jeżeli ktoś się zna zapraszam na już nieaktywną aukcję pod adresem:
http://allegro.pl/nina-czarny-kot-przyn ... 62683.html
i proszę o komentarze/sugestie. Jak nie będzie żadnych to po prostu wystawię to samo jeszcze raz za 1-2 dni.

Na innych portalach: Gumtree 275, Szerlok 140, Ale.Gratka 42, Kokosy 19 (jakoś mało).

Coś nowego słychać u Niny? :roll:

Pozdrawiam serdecznie i niezmiennie trzymam kciuki żeby dla Niny przynajmniej DT się znalazł! :ok:

Adam
aburacze

Post » Pon lut 28, 2011 5:42 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Dzień dobry!

Podbiję trochę wątek, bo już od dawna nic tu nikt nie pisze. Coś nowego słychać u Niny? Jakikolwiek odzew na ogłoszenia? Robić nowe Allegro?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Sob mar 05, 2011 18:20 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

Razem z ogonkiem zawiozłyśmy dzisiaj trochę karmy, starczy jej to na niecałe 2 miesiące.
Samej niny nie widziałyśmy, trzeba było szybko wracać do schroniska
Obrazek

rotek_

Od: Nie wrz 30, 2007 12:06

Post » Sob mar 05, 2011 19:51 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

rotek_ pisze:Razem z ogonkiem zawiozłyśmy dzisiaj trochę karmy, starczy jej to na niecałe 2 miesiące.

Za nowy dom dla Niny :ok:

Wystawiłem jej dzisiaj nowe Allegro:
http://allegro.pl/nina-czarny-kot-przyn ... 98847.html

Poza tym obecne statystyki odwiedzin:
Kokosy: 25, Szerlok: 185, Gumtree: 326, Alegratka: 58.

Pozdrawiam!

Adam
aburacze

Post » Śro mar 09, 2011 8:38 Re: Nina z pseudoschroniska w Dobrocinie potrzebuje ogłoszeń,DS!

rotek_ pisze:Razem z ogonkiem zawiozłyśmy dzisiaj trochę karmy, starczy jej to na niecałe 2 miesiące.

Witaj na wątku. :D

aburacze, odzew z ogłoszen jakiś jest, bo piszę ostatnio z panią która jest zainteresowana Niną ;) Oby coś z tego wyszło.

Tak, karmy jej na razie wystarczy, innych problemów chyba nie ma, bynajmniej nic nie wiem ;)
Jeszcze raz dzięki za ogłoszenia :kotek:

_ogonek_

[poprzednia][następna]