Nr 1. - sprzedana - edii
Joy Fielding W pajęczej sieci, jedna z moich ulubionych pisarek. -
nowa - cena 17 złTo świetna powieść obyczajowa, romans i zarazem thriller, trzymający w napięciu do końca.
Charley, trzydziestoletnia dziennikarka i samotna matka, jest znana jako autorka felietonów na miałkie tematy. Przyjmując propozycję od Jill Rohmer, morderczyni trojga dzieci, by napisać jej biografię, Charley ma szansę na prestiżowy „awans” w dziennikarskiej hierarchii. W dodatku poznaje Aleksa, przystojnego adwokata skazanej, z którym zaczyna spotykać się prywatnie. I wówczas dostaje anonim, grożący zabiciem jej synka... Zaskakujące sytuacje i pasjonujący ciąg zdarzeń!
Nr 2. - sprzedana - Miodalik
Nefertiti Michelle Moran - powieść -
nowa - cena 20 złHistoria życia czarującej królowej, która zmieniła bieg historii Egiptu.Powieść, która znalazła się na prestiżowej liście bestsellerów magazynu 'Los Angeles Times'.
Nr 3. - sprzedana kasiatatry
P.S. Kocham Cię - Cecelia Ahern -
nowa - cena 15 złPełna humoru powieść obyczajowa na temat ważny i – poważny. Jak znów pokochać życie, gdy w wieku trzydziestu lat traci się najlepszego męża i przyjaciela? Przed takim problemem staje Holly. Pomaga jej... zmarły mąż, Gerry, który zostawił jej plik listów, do otwierania co miesiąc przez rok, aby wypełnić pustkę i sprawić, by Holly znów mogła być szczęśliwa.
Czy, wsparta opieką swego Anioła oraz gromadką rodziny i przyjaciół, będzie gotowa stawić czoło nowej rzeczywistości? Czy znów będzie śmiać się, śpiewać i tańczyć? Optymistyczna „love story” – idealne lekarstwo na duże i mniejsze smutki!
Nr 4.
Nie potrafię schudąć - Pierre Dukan -
nowa - 13 zł (tu wysyłka będzie tańsza 4-5 zł)
Nr 5.
Biała Masajka - Corinne Hofmann- 3 części w jednym, oprawa miękka -
nowe 2 egz. każdy 20 złPlanowała wprawdzie tylko dwutygodniowy urlop, ale po przybyciu do Mombasy, Szwajcarka, Corinne Hofmann, poznała mężczyznę swojego życia - wojownika masajskiego. Została na Czarnym Lądzie ponad cztery lata, decydując się zamieszkać wraz z jego szczepem w kenijskim buszu. Musiała pokonać wiele biurokratycznych barier, zanim zdecydowała się go poślubić."Jest to relacja z czterech lat, które spędziłam w buszu. Kierowana wielką miłością, wyszłam za mąż za Lketingę, Masaja z Kenii. Tam doświadczyłam nieba i piekła..." - pisze autorka.
Nie mogę znaleźć zdjęcia w swoim kompie, a książki leżą w firmie bo mam dość daleko do domu i nie chce mi się ich wozić bez sensu.
Zapraszam do zakupu, koty czekają.