JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2011 21:21 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Z okazji Światowego Dnia Kota,ukochanej Juleńce życzymy cudownego kociego życia w swoim wspaniałym domku oraz dużo,dużo zdrówka!!!
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 18, 2011 16:45 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

W imieniu Julci serdecznie dziękuję:)

Jula nie może sama podziękować, bo właśnie zasnęła przytulona do mojej nogi podczas głaskania i teraz pomrukuje przez sen :kotek:
Obrazek
Dziękujemy Smarti :)

Maciek&Julcia

Od: Pt lis 05, 2010 18:05

Post » Pt lut 25, 2011 22:33 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Co u Julci słychać? :)
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob lut 26, 2011 17:12 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

czemu tu tak cicho :?: :?:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Sob lut 26, 2011 17:17 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

właśnie :D
co u mojej idolki, dzielnej Juleńki ?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie lut 27, 2011 13:07 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

U naszej kochanej Julci wszystko w porządku :)

Leży sobie właśnie pod oknem w słoneczku, wygrzewa i coraz bardziej mam wrażenie, że ją ciągnie na zewnątrz.
Nadal lubi tylko swój pomponik i ganianie za sznurkiem. No i oczywiście dużo wylegiwania się :kotek:

A i teraz po miesiącu jedzenia barfowego już chyba mogę powiedzieć, że lekko straciła na wadze. Czasami jej się teraz zdarza całkowicie ominąć jeden posiłek i zostawić na później. Nie mam jednak dokładnej wagi, żeby to sprawdzić, tylko wzrokowo po mniejszym brzuszku.

Pozdrawiamy wszystkich :)
Obrazek

Maciek&Julcia

Post » Nie lut 27, 2011 16:48 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Pon mar 28, 2011 13:22 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Maćku-co tam u pięknej Juleńki słychać? :D :kotek: :D

smarti

Post » Śro mar 30, 2011 12:58 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

podrzucajcie proszę viewtopic.php?f=1&t=126053
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw mar 31, 2011 18:07 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Witam serdecznie :)

U Julci wszystko w porządku, je już standardowo mielone mięsko + suche, wagę utrzymuje na poziomie 5 kg. Już widać wyraźnie te prawie 4 miesiące u nas, pazurki już schowane podczas zabawy, wita każdego z domowników jak wraca do domu, przestała bać się odgłosów na korytarzu.

Planowałem wyprowadzić ją na dwór i zrobić kilka fotek, ale przyzwyczajanie do szeleczek nie wychodzi nam najlepiej, nawet ze smakołykami. Potrzeba trochę więcej czasu, ale jest cała wiosna :)
Jak nam się uda to na pewno zdjęcia tutaj się pojawią :)

Pozdrawiamy
Obrazek

Maciek&Julcia

Post » Czw mar 31, 2011 18:08 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Super :D
Głaski dla Juleczki :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Czw mar 31, 2011 18:13 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Dziękuję Maćku za wiadomości-zwłaszcza takie wspaniałe :D
Cudownie jest wiedzieć że Juleńka prowadzi takie szczęśliwe zycie :1luvu: :kotek: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

czekamy więc na fotki słodkiej Julii :D :kotek: :D

smarti

Post » Czw mar 31, 2011 18:14 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Maciek&Julcia pisze:Witam serdecznie :)

U Julci wszystko w porządku, je już standardowo mielone mięsko + suche, wagę utrzymuje na poziomie 5 kg. Już widać wyraźnie te prawie 4 miesiące u nas, pazurki już schowane podczas zabawy, wita każdego z domowników jak wraca do domu, przestała bać się odgłosów na korytarzu.

Planowałem wyprowadzić ją na dwór i zrobić kilka fotek, ale przyzwyczajanie do szeleczek nie wychodzi nam najlepiej, nawet ze smakołykami. Potrzeba trochę więcej czasu, ale jest cała wiosna :)
Jak nam się uda to na pewno zdjęcia tutaj się pojawią :)

Pozdrawiamy

Co do szelek to ja zauważyłam że lepiej to "przyzwyczajanie" wychodzi na zasadzie "odwrócenia uwagi" ;) Tzn. kota w szelki i od razu na dwór (w jakieś spokojne miejsce oczywiście). Jak kotek zacznie zauważać motylki, trawkę, przygrzeje słoneczko, to całkowicie zapomina że ma na sobie szelki. A potem już kojarzy że szelki oznaczają spacerek :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw mar 31, 2011 20:34 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Jednak trzeba być bardzo ostrożnym. Moi sąsiedzi chcieli nauczyć swoją kotkę spacerków i mimo że w domu jako tako było to dziewczyna na spacerze czegoś się przestraszyła i tak wyrwała że jakimś cudem wyskoczyła z szelek 8O i zwiała.
Całe szczęście do odważnych nie należy i po pół godzinie sąsiedzkiej akcji poszukiwawczej :lol: znalazła się w krzakach :ok: Była taka przerażona że nawet na rękach dała się nieść - choć normalnie za tym nie przepada :wink:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia][następna]