Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 14:25 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Marcelibu pisze:A ja sobie tak patrzę, jak ewoluuje tytuł wątku Georg-inii. Teraz już jest "[3xG] i Rustie-Pies?(..)" Teraz poczekam na usunięcie znaku zapytania. I to rozumiem, że koty będą na "G", a psy na "R"? :wink:

a w trombę kcesz? :twisted:

Krowa nie!!! Biorąc pod uwagę kierunek szkoły, którą mam zamiar zakończyć za kilka miesięcy, zabrzmi to nieco dziwnie, ale ja się krowy boję :oops: taka krowa ma taaaakie wielkie oczy i tak się gapi 8O i one chyba czują, że ja się ich boję, bo już mnie raz jedna goniła. Normalnie biegła za mną przez łąkę. A Pan Pastuszek od tej krowy, zamiast ją łapać, to się kulał ze śmiechu. Dopiero jak wpadłam w krzaczory i krowa za mną, to przyleciał, żeby mu się przypadkiem zwierzątko w tych krzakach nie podrapało :twisted: Poza tym krowy kopią we wszystkie strony :P

Taki osioł z ogonem złotodajnym to by nawet było fajne :ok:

A do porządków to ja nigdy nie miałam specjalnego nabożeństwa :oops: jak komuś tu dobrze siedzieć, to niech siedzi i opowie o kozie, pingwinie albo osiełku, co mi tam. Herzlich willkommen :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 25, 2011 14:29 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Krowa to jest po prostu cudo :1luvu: Ja zawsze chciałam mieć krowę :oops:
ale Krowa wymaga dyspozycyjności :oops: nie to co osioł czy kot :oops:
nie dałoby sie na dwa, trzy dni w Karkonosze wyskoczyć, a krowie sianka zostawić i tyle :oops:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 25, 2011 14:31 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

i ja mam niezwykły ogon - rzekł Morfeusz. Tyż mnie ciągle cóś spod niego wypada. A Duża bardzo biegnie zbierać. Musi wartościowe.

A myślałaś o nutrii? Są fajne :twisted:
Krowy patrzą jakoś tak..... , po koniu to widać co myśli a krowa tak hipnotyzuje 8)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 25, 2011 14:33 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Marcelibu pisze:A ja sobie tak patrzę, jak ewoluuje tytuł wątku Georg-inii. Teraz już jest "[3xG] i Rustie-Pies?(..)" Teraz poczekam na usunięcie znaku zapytania. I to rozumiem, że koty będą na "G", a psy na "R"? :wink:

...a kozy na M :conf:
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt lut 25, 2011 14:35 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Koń potrafi w pupsko ugryź jak się go ślicznie wyczesuje i mu się kopyta ogląda :evil:
Lubię konie, chociaż bardzo płochliwe są i łatwo z nich zlecieć :twisted:
ale krowa to jest taka stabilizacja; leży i żuje i jeszcze produkuje mleko :ok:

Patmol

Post » Pt lut 25, 2011 14:36 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Patmol pisze:Lubie konie, chociaż bardzo płochliwe są i łatwo z nich zlecieć :twisted:
ale krowa to jest taka stabilizacja; leży i żuje i jeszcze produkuje mleko :ok:

Na koniu próbowałaś ale.....
czy
próbowałas jeździć na krowie?!
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt lut 25, 2011 14:38 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

przede wszystkim ja jestem akrobatycznie kiepska i szpagatu nie zrobię :oops:
więc jak na tej krowie usiąść :oops:
a poza tym, krowa sie mało przemieszcza - szybciej byłoby pojść na nogach własnych :mrgreen:

Patmol

Post » Pt lut 25, 2011 14:45 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Patmol pisze:Krowa to jest po prostu cudo :1luvu: Ja zawsze chciałam mieć krowę :oops:
ale Krowa wymaga dyspozycyjności :oops: nie to co osioł czy kot :oops:
nie dałoby sie na dwa, trzy dni w Karkonosze wyskoczyć, a krowie sianka zostawić i tyle :oops:

Kiedy byłam na swoich pierwszych koloniach nad morzem - niedaleko naszego ośrodka stale pasł się śliczny cielaczek. Codziennie przychodziłyśmy z koleżanką i całowałyśmy go w mokry nosek :D .

I ja się konia boję. Latem jeździmy z Xandrą na ich działkę i tam obok jest pastwisko koni. Jak ja zwiewałam przed nimi. A Xandra, Przemo i syn Michał - zero strachu.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lut 25, 2011 14:46 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Moja siostra cioteczna jeździła jako dziecko na krowie. A raczej na buhaju :roll: mała była, siedziała na drzewie, spojrzała w dół - krowa. No to zlazła zwierzęciu na grzbiet. Ja się dziwię, że ona żyje w ogóle :roll:

Patmol, to ja znam jakieś inne krowy chyba. Jedna, którą poznałam mnie goniła, druga - "kosiarka" sąsiadów - wlokła mnie za sobą na łańcuchu przez pół podwróka. Poza tym krowa nie jest wymagająca, no chyba, że chcesz mieć mleko - to już koniec wolności. Ale póki jałówka, to se może leżeć i przeżuwać i nie trzeba doić. Tylko nie wiem w czym by jej trzeba wodę zostawić na dwa dni... "kosiarka" jednym siorbem opróżniała miednicę :roll: Jedyne krowy jakie dopuszczam to Jersejki, bo małe :oops:

Jak byłam mała i jeździłam z babcią na letnisko to gospodarz miał nutrie. Jak sobie teraz pomyślę, to mnie trzęsie, jakie te zwierzęta były biedne :( siedziały w ciasnej klatce, nie miały sie gdzie wykąpać, śmierdziały i jadły odpadki :( i pozostawiły mi w głowie spaczony obraz cuchnących zwierząt, w wielkimi pomarańczowymi zębiskami, które na dodatek gryzą. :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 25, 2011 14:47 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Georg-inia pisze:a w trombę kcesz? :twisted:

Pewnie, że nie kcem... :lol: :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lut 25, 2011 14:50 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Georg-inia pisze:no chyba, że chcesz mieć mleko
no jasne, że chcę :mrgreen: uwielbiam mleko :mrgreen:

Patmol

Post » Pt lut 25, 2011 14:53 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Marcelibu pisze:
Georg-inia pisze:a w trombę kcesz? :twisted:

Pewnie, że nie kcem... :lol: :mrgreen:

A ja właśnie po Twoim poście chciałam napisać, że czekam tylko jak Inga na wątek wejdzie i Ci nogi z .... powyrywa za takie gadanie, ale mi jakiś ludź wlazł do biura i musiałam się wyłączyć. Ale widzę, że dobrze wyczułam co Inga powie :mrgreen:

Szkoda tylko, że nie mogę wyczuć jakie cyferki w lotku wylosują :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob lut 26, 2011 13:43 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

:ryk: :ryk: :ryk:

A właściwie czemu Pies jest ze znakiem zapytania? :lol: Taki pies- nie pies?

A ja tu nie moge zagladać po zapodaniu sobie przeciwbólowego czopka, bo się chichram i chce mi wyskoczyć :oops:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro mar 02, 2011 15:43 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Cudny watek :) I jak ewoluuje :) Już chcą biednej Indze kozę i krowę wcisnąć (jak znajdziesz gdzieś przy drodze taką samotną i zdezorientowaną to przygarniesz, nie?)

Rozwaliło mnie to ;)

Mam pytanie do pisania sprzed kilku stron
andorka pisze:
Georg-inia pisze:tylko nie wiem jak go oduczyć ciągnięcia na smyczy... jak idzie sam ze mną, to jeszcze jako tako, może dlatego, że gadam do niego cały czas i strofuję słownie,

Inga, metodą słupa, tylko upierdliwe i niezbędna konsekwencja.
Jak idziesz i pies nie ciągnie to idziesz i chwalisz.
Jak zaczyna ciągnąć zatrzymujesz się na mur.
jak zluzuje (pies) smycz ruszasz i chwalisz.
Napina stoisz.
I tak do bólu.
inteligentny pies załapuje szybko :D

Powodzenia :ok:

jak długo to może potrwać? bo moja suka jakoś mało kumata jest, stawać staje owszem i się gapi jak na durną, ale nie umie zakumać, że jak ciągnie to jest stanie, bo ruszamy i za chwilę ona znów ciągnie :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro mar 02, 2011 15:45 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

O kurcze, weszłam tu i przypomniało mi się ze miałam o tej kozie poszukać, lecę szukać :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]