warto
smarti - i dziekuję.. tak bardzo bałam się, że się nie zgodzisz...
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Irlandzka Myszka pisze:Szalony Kot pisze:Jakiego filmiku..?Irlandzka Myszka pisze:Edit. Nikt nie oglądał filmiku?
A za resztę słów - dziękuję
Milion stron temuzamieściłam link do mojego filmiku, ale zaraz się zaczęła awantura i chyba nikt go nie zauważył
![]()
Ponownie - dla relaksu http://www.youtube.com/watch?v=og1XvYNXTWw
Przepraszam za słabą jakość ale kręcone na telefonie. Dziwne czerwone światło to lampa grzewcza dla kociastych bo u nas trochę chłodno.
I jeszcze w kwestii tłumaczenia się - pudełko w którym się wszystko rozgrywa zjadła Mysia bo ją swędziały dziąsła po zastosowaniu żelu Dentisept
Irlandzka Myszka pisze:Miałam się nie odzywać, ale nie wytrzymałam. Nie jestem w kręgu wzajemnej adoracji osób skupionych wokół Smarti ale podczytuję wątki i czasami pomagam. Uważam, że rozliczenia DT Smarti są jak najbardziej przejrzyste i nie wiem z czym niektórzy mają problem. Pomagam nie tylko Smarti ale nie wszystkie inne osoby zadają sobie tyle trudu aby tak dokładnie i przejrzyście się rozliczać.
Liwio kilka postów wcześniej napisałaś, że leczysz koty tylko za swoje - chwała Ci za to. Napisałaś również, że nie chcesz lub nie umiesz poprosić innych o pomoc finansową - Twoja sprawa. Przypomnę Ci tylko, że 16 stycznia oferowałam Ci sfinansowanie pobytu kotki w hoteliku - odmówiłaś. Takie masz zasady i ja to szanuję ale dlaczego odmawiasz innym osobom możliwości ze skorzystania z oferowanej pomocy.
Ewentualne współfinansowanie pobytu kota w DT nie jest niczym zdrożnym, nie tylko w DT Smarti tak jest. Wystarczy wejść na inne wątki - choćby KAN Radomsko i tzw adopcje wirualne - czym one są jak nie finansowaniem pobytu kota w określonym miejscu i wg mnie nie mają tutaj znaczenia ewentualne subtelności w nazewnictwie.
Nie rozumiem zupełnie w czym jest problem. Może w tym, że Smarti udało się skupić wokół siebie grupę osób, która ją wspiera i pomaga. Może właśnie problem jest w tym, że w "kupie" siła i dlatego DT Smarti jest tak widoczny na forum.
Trzymaj się Smarti i rób dalej swoje - nie daj się zaszczuć. Z perspektywy czasu i odległości widzę, że jest to niestety bardzo polskie - taka nasza cecha narodowa.
Edit. Nikt nie oglądał filmiku?
Marzenia11 pisze:a ja nie mam głosu w głosnikach....
Alex405 pisze:No i nie zgodzę się z opinią, że lepiej pomóc za swoje pieniądze 1 niż kilku zwierzętom za uzbierane. Najważniejsze, że się ratuje.
Dlaczego więc Promyk i inne koty miałyby umrzeć? Tylko dlatego, że płatny dt jest rzekomo nieetyczny? To bez sensu.
Bianka 4 pisze:I znowu odnoszę wrażenie, że w życiu (nie tylko na miau) nie warto być szczerym i jasno przedstawiać jak się rzeczy mają.
Lepiej jest wziąć kota pod swoje skrzydła, a dopiero później błagać o pomoc, niż już na samym początku uprzedzić, że potrzebujemy pomocy. Przykro mi, ale ja tego nie pojmuję. Dla mnie właśnie postawa Smarti jest jak najbardziej uczciwa i dlatego ją wspieram - czasami karmą, czasami finansowo, a czasami tylko dobrym słowem, w zależności na co mogę sobie pozwolić w danym momencie.
Smarti, jak najbardziej Ciebie rozumiem, że masz dość miau - ja też mam dość. Szkoda, że wśród tylu wspaniałych osób na tym forum, jest kilka, przez które odechciewa się wszystkiego. Szkoda tylko kotów.
Szalony Kot pisze:Nie, finanse nigdy nie były problemem dla Smarti. Bo usłyszała, że ma wsparcie w forum i była grupa, która z własnej woli, bez przymusu - jej to wsparcie zapewniała.
I nagle komuś zaczęło to przeszkadzać..?
elik246 pisze::( bidulka Edisia, nadal taka kruszynka jest?
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas, Google [Bot], puszatek i 55 gości