Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotika pisze:Pozdrawiam w imieniu moich 4 ślepaczków.![]()
Dostałam pieniążki dla Fanszetki i Smoczka,
ale na 1 stronie przeczytałam, że coś jeszcze wyjaśniacie,
nie wiem więc, czy mogę z nich skorzystać.
AgaPap pisze:kotika pisze:Pozdrawiam w imieniu moich 4 ślepaczków.![]()
Dostałam pieniążki dla Fanszetki i Smoczka,
ale na 1 stronie przeczytałam, że coś jeszcze wyjaśniacie,
nie wiem więc, czy mogę z nich skorzystać.
JUż wszystko wyjaśnione, to chodziło o te kotki na które w czerwcu dostałaś dofinansowanie.![]()
Więc z bieżącej kasy korzystaj
Bazyliszkowa pisze:Potrzebny DOM dla niewidomej kotki przebywającej w schronisku!!!!!!!!
viewtopic.php?f=13&t=123184
Korespondentka pisze:Wątek dotyczy kotów przebywających w gliwickim schronisku.
W poniedziałek wieczorem ( ale jak zwykle późnym wieczorem ) dopiszę informację o przypuszczalnym wieku Zyty. Ona te oczy ma takie jak za mgłą, często jej łzawią. Jest spokojną kotką, ale raczej taką nieufną. Nie przychodzi sama, żeby ją pomiziać, raczej wycofuje się przy dawaniu jedzenia, podchodzi jak słyszy ściąganie pojemniczka na wodę.
Mieszka sama, więc stosunek do innych kotów ( i do psów ) nie jest mi znany, ale mogę sprawdzić, chociaż wątpię, żeby chciała się z innymi futrzakami zaprzyjaźnić. Większość dnia przesypia. Testy nie były robione - czasem jest tak, że w schronie jest 50-60 kotów w różnym wieku, kondycji i stanie - więc nie ma fizycznej możliwości zrobienia testów wszystkim kotom.
Jakie to są testy ?
Są jeszcze 2 koty, które mają problemy z oczami. Jeden maluszek po kocim katarze nie widzi na 1 oko ( ma je uszkodzone ) i jeden stary kocur długowłosy z wiecznie czerwonymi oczami (trafił do nas w fatalnym stanie), wydaje mi się, że ma coś takiego jak trzecia powieka. W poniedziałek jedzie do weta, będzie więcej wieści. Porobię też i wstawię zdjęcia.
Mały do niedawna nie dał się brać na ręce, teraz jest już lepiej, więc mam nadzieję, że da sobie zrobić zdjęcie, a duży (naprawdę duży) kocur już jest podobny do kota, a trafił do nas w złym stanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Kasiasemba, Patrykpoz i 300 gości