Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 23:56 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

O rany, jak dobrze, że jest Ozymandias. To jest złota dziewczyna, naprawdę.
Bo ja już sobie głowę łamałam.

Który to powrót Gildy..? Trzeci..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 23:56 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 25, 2011 23:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony ty masz wprawe w "uczeniu' kota kuwetkowanie - patrz Tula :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Sob lut 26, 2011 0:05 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Trzeci raz dziewczyna trafia do schronu...
Staram się mieć dystans do wielu rzeczy, ale to mnie podłamało :cry:
Nie potrafię sobie wyobrazić jaka ta kotka musi być totalnie skołowana! :(

Ozymandias- Ty wiesz! :1luvu:

Z pozytywnych informacji jeszcze to, że Hermes ma się świetnie! Troszkę boi sie obcych, ale szybko się przyzwyczaja. Jest bardzo towarzyski. Zabawia koty Ozymandias :mrgreen: .
Aż się nie chce wierzyć mając w pamięci tę kupkę nieszczęścia i stresu 8O
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob lut 26, 2011 0:13 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Jeden kot nauczony kuwetkowania to raczej szczęście niż wprawa ;)

Ozymandias jest wielka.
I cudnie, że z Hermesem dobrze :ok:

A czemu poprzednie zwrotu Gildy? Co jej jest?
Kojarzę tylko imię, nie wiem za co oddawana. Chyba za gryzienie?

Szalony Kot

Post » Sob lut 26, 2011 0:20 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Powiedzmy sobie, że ona nie należy do tych najłatwiejszych 8)
Potrafi pokazać na co ma ochotę, a na co nie. dosadnie :roll:
Choć przyznam, że dla mnie była wyjątkowo łaskawa- nigdy nie doświadczyłam zęba czy pazura, miziała się i barankowała- ale o jej momentach mogą powiedzieć coś więcej alareipan i naline.
Najpierw wróciła bo dziabnęła panią, a teraz nie trafia kupkami do kuwetki :roll: Z tymi agresywnymi zachowaniami był ponoć ogromny postęp, ale dowiemy się czegoś więcej jeśli Pani, która oddała ją teraz, odbierze telefon :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob lut 26, 2011 0:26 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Pani próbowała postawić drugą kuwetę? Krytą kuwetę? Zmienić żwirek? Sprzątać częściej?
Oczywiście - nie wiemy. Ech.

Szalony Kot

Post » Sob lut 26, 2011 0:30 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Gilda z naszych wrażeń jest typem indywidualistki. Jak była w schronie w sierpniu, to miziała się i też nie była agresywna. Jak ostatnio ją widziałam w grudniu, podeszła się miziać, dawała się głaskać i w pewnym momencie cap, ugryzła mnie.
Myślę, że ona potrzebuje osoby rozsądnej, ale też swobody. To raczej kocica, która żyje własnym życiem.

Ja kotów nie wpuszczam do sypialni jak mnie nie ma, więc nie muszę się takich prezencików obawiać pod moją nieobecność. Jakby się zdarzyło jak jestem, to mogę ocenić sytuację co mogło być przyczyną. Ale wiadomo, jak to ludzie .....
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob lut 26, 2011 0:34 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Najpierw przez kilka miesięcy nie mogłyśmy jej wydać z PA, bo ona z charakteru nie jest łatwa. Za pierwszym razem wróciła po 4 miesiącach z "agresją wobec właściciela", czyli mówiąc wprost pogryzieniem. Pszeszła 14 dni obserwacji na wściekliznę, ale ona wścieklizny nie ma, tylko charakter. Kilka dni po tej kwarantannie znów poszła do adopcji i wróciła następnego dnia z "agresja wobec właściciela". Za trzecim razem poszła w duecie z Pchłą. Szło nieźle. Pani jej po prostu odpuszczała i schodziła jej z drogi przy humorach i pogryzień nie było. Kupa i siku na łóżko była na początku okazjonalnie, bo do kuwety załatwia się normalnie. Były dwie kuwety, bo Gilda trochę Pchłę męczyła, a raczej dominowała. Okazało się, że obie dziewczyny wymagają odrobaczenia, bo pojawiły się robale, więc teoretycznie źródło kupy na łóżko zostało odkryte. Przed moim wyjazdem do Włoch sytuacja była: "przestała robić kupy do łóżka, jest coraz lepiej, zbieram kupy do badania".

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob lut 26, 2011 13:30 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

To ja z optymistyczniejszej beczki:
dzisiejsze newsy z DS Szarloty:
Witam,
Z kicią coraz lepiej - już sama przychodzi żeby ją głaskać.
Lubi wędrować w nocy, dzis pieknie bawila się piłeczką.
Oczko sie poprawia, kropke zapuszczamy - a w nagrodę smakołyk.

Nie pisałam, ze zaraz po przyjeździe do Swojego Domu Szarlota wlazła do szafy i tylko na stukanie miskami wychodziła. Pani pisała, ze w przyszłym tygodniu się wybierają do weta na odrobaczenie i ogólny przegląd.
Kciuki nadal niezbędnie potrzebne.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob lut 26, 2011 19:03 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

trzymamy kciuki :ok:
a to bazarek na paluchowe długi: viewtopic.php?f=20&t=124724
rzeczy od Wielbłądzio i ode - jeszczę będzie drugi z samymi ubraniami 8)
jakbyscie miały jakieś uwagi to poproszę, nie mam doświadczenia z barazkami jeszcze
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Sob lut 26, 2011 22:03 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

i drugi bazarek dla Paluszków, rzeczy w większości od Wielbładzio :D
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=124738&p=7147429#p7147429
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Sob lut 26, 2011 22:10 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

magaaaa pisze:To ja z optymistyczniejszej beczki:
dzisiejsze newsy z DS Szarloty:
Witam,
Z kicią coraz lepiej - już sama przychodzi żeby ją głaskać.
Lubi wędrować w nocy, dzis pieknie bawila się piłeczką.
Oczko sie poprawia, kropke zapuszczamy - a w nagrodę smakołyk.

Nie pisałam, ze zaraz po przyjeździe do Swojego Domu Szarlota wlazła do szafy i tylko na stukanie miskami wychodziła. Pani pisała, ze w przyszłym tygodniu się wybierają do weta na odrobaczenie i ogólny przegląd.
Kciuki nadal niezbędnie potrzebne.

8O
Kiedy ona poszła do DS? Gratuluję! :ok:

Szalony Kot

Post » Nie lut 27, 2011 10:29 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Jako że aktualnie nie mam żadnego Paluszka - zapraszam na bazarek na swoje paluchowe tymczasy :mrgreen:
viewtopic.php?f=20&t=124751

Czynny od środy. Zapraszam!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

[poprzednia][następna]