Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 13:04 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

kalair pisze:Storczyki cudne, jaednak trujące. Nie jedzą? Ja bym się bała. U mnie wszystkie kwiatki powędrowały do drugiego, niedostępnego dla koteczków pokoju.

nie podjadają. je raczej interesuje ziemia do stroczykow ktora wygrzebuja czasem i kawałkami sie bawia. ale przy tym czasem zrzuca stroczyka czy cos..:/
nie mam gdzie ich przenieśc bo dom wyposażony tylko w dwa pokoje, a ten parapet dotychczas był miejscem gdzie nie właziły i nie wiem co zrobić. Może opsikam tym sprayem odstraszającym koty, też?
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 13:10 przez sliver_87, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pt lut 25, 2011 13:07 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Sliver, ja mam kilka ostatnich kwiatków. Ale to wysoko na półce i zawsze jak je podlewam i wspinam się na palce, koty żałośnie patrzą i pomiaukują :twisted:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pt lut 25, 2011 13:21 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Ja mam kilka kwiatków ... drewnianych ... część połamanych ... :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 25, 2011 13:24 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Spróbuj Silverku posmarować doniczki, albo nawet liście skórką od cytryny.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 25, 2011 16:57 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

a ja wiele jestem w stanie zmienić dla kotów. ale obiecałam sobie, że z kwiatków nie zrezygnuję...
spróbuję posmarować skórka z cytryny... a dla nich to jest jakis zapach odpychajacy cytryna czy jak ??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt lut 25, 2011 17:05 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Tak, nie lubią. Ale skórka z cytrynki, nie cytrynka. Te olejki cytruskowe nie są przyjemne dla kotów.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt lut 25, 2011 17:09 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

kalair pisze:Tak, nie lubią. Ale skórka z cytrynki, nie cytrynka. Te olejki cytruskowe nie są przyjemne dla kotów.

Albo z pomarańczy, mój ucieka na sam widok pomarańczy ;) Ale też skórka ;)

Antonetta

Od: Pt sty 14, 2011 22:44

Post » Pt lut 25, 2011 19:23 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Dziękuję za info.Od jakichś 5 godzin mam taka je***ke w uszach, że aż łeb pęka. Sąsiedzi dalej, albo,znów remontują. Chyba kolejne ściany przestawiają. nie wiem co. Nie mogę tego juz wytrzymać. Próbowałam się przespać ale nie można w takich warunkach, Efekt- jeszcze gorzej sie czuje. Cudowny piątkowopopołudniowy odpoczynek. Fak! :evil: :evil: :evil:
Dziwi, że kotów to w ogóle nie rusza...
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt lut 25, 2011 21:50 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

ja często kupuje cytryny, pomarańcze, mandarynki i trzymam na dużym talerzu na stole, żeby każdy sobie brał 8)
i każdy sobie bierze :roll: koty też :evil:
one uwaźają, ze cytryna czy mandarynka to super piłeczka -potrafią to w zębach nosić :evil:
więc nie wiem jak ten zapach może być nieprzyjemny dla kotów :?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 25, 2011 22:52 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Konan robi fantastyczna minę na zapach cytrusów. Jest ciekawski więc wsadza noc a potem się krzywi jak dziecko jedzące cytrynkę :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Sob lut 26, 2011 9:41 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

O 5 Xelmo obudził nas rozbijając doniczkę ze storczyka. Myślałam, że cos mnie trafi. Bo naprawdę nie mam już pomysłu na to. A o 7 obudziły nas oba, pokazując, że opanowały wejście na najwyższe szafki kuchenne pod sufitem- Xelmo nie umie się tam nawet porządnie wyprostować. A potem siedział sobie radośnie na szklanym okapie... Nic przed nimi się już nie uchroni...
Kotuszki wyczesane są. Jakie one mają cudowne futerko takie po czesaniu. Ręka pogryziona przez Xelma. I mam czkawke ;)
Pozdrawiam!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 26, 2011 9:45 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Cześć Kochani! :)
Współczuję przebojów z kwiatkami.
Ja też się zarzekałam, że z kwiatków nie zrezygnuję.
Niestety - dzięki pomocy moich kotów - kwiaty zrezygnowały ze mnie :roll:
I teraz nie mam już ani jednego żywego w domu.

Erin

Post » Sob lut 26, 2011 9:51 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Obrazekślicznotki!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob lut 26, 2011 9:56 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Erin- niestety nie pociesza mnie to.
Kalair- pozdrawiamy i witamy:)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Sob lut 26, 2011 11:15 Re: Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

Wiem Silver, wiem :(
Ale czasami niestety tak jest.
Masz do wyboru 2 opcje: kwiaty albo koty :wink:
No cóż, żal mi kwiatów bardzo ... ale wolę koty :P

Erin

[poprzednia][następna]