PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 21:05 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

Przepraszam, dawno mnie nie było a zmęczona mocno jestem bo ostro pracowałam i nie mam siły czytać ostatnich wpisów :oops: - mam pytanie :?:

Dla kotów pod opieką KAN zostały 3 dni :!: :!:

Jakie są pomysły związane z zaopiekowaniem się tymi kotami i czy w związku z tym zaopiekowaniem nie jest potrzebne jakieś wsparcie - mam na myśli wsparcie ze strony miau, a nie ....................... - tu padły brzydkie słowa określające władze miasta R :twisted:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt lut 25, 2011 21:06 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

no właśnie, ktoś kto znałby się na prawie i mógłby powołać się na jakieś przepisy
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt lut 25, 2011 21:09 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

Hanulka pisze:hm... kto??

pluskwa6 pisze:no właśnie, ktoś kto znałby się na prawie i mógłby powołać się na jakieś przepisy

Eeee no nie wierzę , że nie ma tu jakiś prawników czy księgowych :?:
Prosimy o poradę :!: :!: :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt lut 25, 2011 21:09 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

Aleksandra59 pisze:Przepraszam, dawno mnie nie było a zmęczona mocno jestem bo ostro pracowałam i nie mam siły czytać ostatnich wpisów :oops: - mam pytanie :?:

Dla kotów pod opieką KAN zostały 3 dni :!: :!:

Jakie są pomysły związane z zaopiekowaniem się tymi kotami i czy w związku z tym zaopiekowaniem nie jest potrzebne jakieś wsparcie - mam na myśli wsparcie ze strony miau, a nie ....................... - tu padły brzydkie słowa określające władze miasta R :twisted:

z tego co wiadomo, wszystkie koty mają być "rozparcelowane" po ludziach w Radomsku (TDT) i to już jest ustalone/zabezpieczone; a jeśli chodzi o pomoc od miau to jak zwykle to samo - pomoc w szukaniu DT i DS, transport, kaska, pomysły na to co jeszcze można zrobić i fachowe porady :ok: :ok: :ok:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt lut 25, 2011 21:10 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

ametyst55 pisze:a to jest prywatne schronisko, czy dotowane przez gminę lub miasto :?:

Prowadzone przez prywatna spolke PKG powstala pewnie na bazie dawnego ZGM czy cos podobnego:

http://www.pgk-radomsko.pl/index-1.html uwaga wylaczyc dzwiek :)

dotowane przez UM kwota okolo 160000 ( za kazdym razem padaja inne kwoty :)). Zarzad firmy twierdzi iz doklada drugie tyle i ciagle schronisko przynosi straty.

Kilka linkow:

http://radomsko.naszemiasto.pl/artykul/ ... ,id,t.html

http://hobby.naszemiasto.pl/artykul/519 ... ,id,t.html

artykul pierwszy to odpowiedz na krytyke schroniska w GR po smierci kici Milki

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt lut 25, 2011 21:13 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

pluskwa6 pisze:no właśnie, ktoś kto znałby się na prawie i mógłby powołać się na jakieś przepisy

Nadzieje pokladam w kontakcie z BOZ, niestety nikt sie nie odezwal, a oni sa jednostka do takich spraw. Moze analizuja?

Jest jeszcze niby Straz dla Zwierzat ale nigdy nie pomogli :(

kociamysza

Post » Pt lut 25, 2011 21:27 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej jest spółką miasta :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt lut 25, 2011 21:47 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

andzelika1952 pisze:Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej jest spółką miasta :mrgreen:

ale firma jakby nie patrzyl prywatna :mrgreen: z ograniczona odpowiedzialnoscia

to ze miasto jest wspolnikiem posiadajacym calosc udzialow PGK to inna bajka, choc dzialajaca na niekorzysc miasta w sprawie lokalu dla RTOZ

i to wyjasnia dlaczego lokal sie nie moze znalezc. RTOZ jest konkurencja dla schroniska, co zreszta juz pisalam

i tak na marginesie, miasto daje pieniadze samo sobie? i jeszcze doklada z prywatnej kasy spolki? Niech mnie ktos oswieci, bo tego fenomenu od dawna nie rozumiem :P

kociamysza

Post » Pt lut 25, 2011 22:02 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

chwilke mnie nie bylo i mam zaleglosci, czy Tola i Lolek pojechali do domku?
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pt lut 25, 2011 22:21 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

myszka2302 pisze:chwilke mnie nie bylo i mam zaleglosci, czy Tola i Lolek pojechali do domku?

Juz sa na miejscu :)

zoltan. pisze:Tola i Tolek już w domku. Tolek zaszył się pod wanną, Tola w kuchni za drzwiami. Pewnie w nocy jak będziemy spać wyjdą na zwiedzianie mieszkania.
:kotek: :kotek:

kociamysza

Post » Pt lut 25, 2011 22:23 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

bozzze jak dobrze o nich martwilam sie najbardziej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Sob lut 26, 2011 12:46 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 3 dni! Co potem? Ulica?

Czy Nastka jest ciachnieta ?

Haniu, masz maila (toja)

kociamysza

Post » Sob lut 26, 2011 12:52 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 4 dni! Co potem? Ulica?

kociamysza pisze:Powinnam miec mail, jaki do nich wysylalam, jak znajde to Ci podesle. To bylo po odejsciu Milki i chodzilo o pomoc Andzelice przy kotach. Nigdy nie odpowiedzieli, a jak sama wiesz :) ochrone przyrody maja w statucie :)

Z lokalem to nie pomoga, a moze maja cos wolnego? Ale jakby tak kilka dt dalo sie z nimi zorganizowac? Potrzebne tez beda sily do rozwieszania/roznoszenia plakatow o 1% :)

z 1 % raczej nie pomogą bo sami zbierają a wiem że z kasą u nich krucho. lokal dostali od miasta... ale z wolontariatem i DT może się udać!
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Sob lut 26, 2011 14:21 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 3 dni! Co potem? Ulica?

katipe pisze:
kociamysza pisze:Powinnam miec mail, jaki do nich wysylalam, jak znajde to Ci podesle. To bylo po odejsciu Milki i chodzilo o pomoc Andzelice przy kotach. Nigdy nie odpowiedzieli, a jak sama wiesz :) ochrone przyrody maja w statucie :)

Z lokalem to nie pomoga, a moze maja cos wolnego? Ale jakby tak kilka dt dalo sie z nimi zorganizowac? Potrzebne tez beda sily do rozwieszania/roznoszenia plakatow o 1% :)

z 1 % raczej nie pomogą bo sami zbierają a wiem że z kasą u nich krucho. lokal dostali od miasta... ale z wolontariatem i DT może się udać!

Kati, wiesz ze kazda pomoc jest wazna :) a to ze dostali lokal od miasto to tez argument :)

kociamysza

Post » Sob lut 26, 2011 14:26 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..- 3 dni! Co potem? Ulica?

Sluchajcie! jest dom! chetny na kotke/kota.

Dom jest zakocony i zapsiony :)

cytuje:

to może byc się coś dało zrobic.jak wiesz,mam stado psów,kotów i świnek.ale dla jednego kota pewnie się znajdzie miejsce;)

To jest dom z ogrodem, okolice Warszawy, z dobrymi referencjami :) szczegoly na PW

Wiadomo, kociambr musi byc po ciachnieciu :)

Moze Nastka? Moze Agata?

kociamysza

[poprzednia][następna]