JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej![KONIEC]

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 20:45 JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej![KONIEC]

Bazarek przeznaczony jest na utrzymanie, leczenie, szczepienie i wykonanie niezbędnych testów u kotów Ani Rylskiej:
viewtopic.php?f=1&t=122515&start=390
Ania opiekuje się wieloma bardzo chorymi kotami, które wymagają specjalnej karmy i drogich leków. Karmi także około 50 wolnożyjących kotów w Grodzisku. Wśród kotów, którymi opiekuje się w domu, są takie, które cierpią na karłowatość przysadkową, zaburzenia wchłaniania, niewydolność trzustki, choroby oczu, białaczkę... Jest też śliczny młody rudasek cierpiący na porażenie zwieraczy odbytu - wymagający podkładów i specjalnej karmy.
Ania Rylska to taki Koci Anioł... A aniołom trzeba pomagać. Spróbujmy i my zostać aniołkami Obrazek
Szczególnie pilna jest obecnie sprawa wykonania testów i zaszczepienia pięknej niebieskiej koteczki, wyrzuconej przez jakiegoś potwora na ulicę oraz zaszczepienie kotki białaczkowej. Jest szansa, że obydwie te kotki znajdą domki! Pomóżmy Ani zrealizować ten cel!

Bazarek trwa do soboty 5 marca, godzina 23.00. Koszty wysyłki pokrywam :lol:

1.
Obrazek Obrazek

Japońskie malowidło ręczne na bawełnianym materiale. Brzegi (górny i dolny) niewykończone - do wykończenia wedle uznania. Autentyczny gadżet z Japonii. Wymiary: 35 x 94 cm.

Cena 10 zł, kup teraz 15 zł
:arrow: Kupiła niki_01 :1luvu:

2.
Obrazek Obrazek

Prezent z Japonii. Coś w rodzaju portfeliku. Z pięknego, tkanego materiału, płaski, w środku ma przegródkę (widać ją na drugim zdjęciu). Materiał w środku - czerwony. Wymiary: 18.5 x 9 cm.

Cena 15 zł
:arrow: licytuje Taizu 20 zł :1luvu:

3.
Obrazek Obrazek Obrazek

Piękna turecka serweta ze zwiewnego, lekko przeźroczystego materiału. Wyszywana metalowymi cekinami, w czterech rogach ozdobne chwosty, w języku staropolskim zwane kutasami :ryk:
Wymiary: 84 x 84 cm

Cena: 30 zł, kup teraz 35 zł

4.
Obrazek Obrazek

Gustowny notes turecki nawiązujący do stylu osmańskiego. Czarny, zamykany na magnes. Posiada tasiemkę jako zakładkę. Z przodu namalowana złotym kolorem sułtańska tugra (ozdobny podpis sułtana), z tyłu angielski i turecki opis tugry. Wymiary: 9.5 x 14 cm. Niby niewielki gadżet, ale nadaje się na prezencik.

Cena: 10 zł
:arrow: licytuje Willow_ 15 zł :1luvu:
:arrow: licytuje Afatima 30 zł :1luvu:
:arrow: Afatima ! ! ! 50 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

5.
Obrazek Obrazek

Oryginalne korale tureckie, "udające" muzułmański różaniec czyli tespih, jak go nazywają Turcy. Korale są wykonane z części plastikowych i metalowych, dlatego są ciężkie! Ten metal ma kolor miedzi lub mosiądzu, ale ja się na tym nie znam :oops: Obwód: 65 cm (w sam raz tyle, żeby przeszło przez głowę). Niestety nie udało mi się na zdjęciu uzyskać prawdziwego koloru. Elementy plastikowe nie są takie szarobure jak na pierwszym zdjęciu, ani tak niebieskie jak na drugim. Są raczej ciemnopopielate, z deseniem marmurkowym wpadającym w czarny.

Cena: 20 zł, kup teraz 25 zł

6.
Obrazek

Pamiątkowy gadżet z Turcji. Niby różaniec, ale z motywem "oka proroka", przynoszącym szczęście :D

Cena: 10 zł, kup teraz 15 zł
:arrow: licytuje Afatima 10 zł :1luvu:

7.
Obrazek Obrazek Obrazek

Coś dla miłośników dawnej muzyki orientalnej, mistycznej i etnicznej. Książka jest w całości po turecku, ale zawiera zapis nutowy. Jest to zbiór stu pieśni do słów wielkiego poety mistycznego dawnej Anatolii, Yunusa Emre (XIII-XIV wiek). Układ książki: po lewej stronie zapis muzyczny, po prawej - słowa pieśni po turecku. Przykładowo zeskanowałam dwie strony. Książka wydana na kredowym papierze przez tureckie Ministerstwo Kultury w 1991 roku z okazji ogłoszenia przez UNESCO "Roku Yunusa Emre". Książka jest CIĘŻKA! Przesyłka będzie trochę kosztować, ale niech stracę 8O

:arrow: kupila ciekawa.swiata :1luvu:

8.
Obrazek Obrazek

Coś dla miłośnika dawnych cywilizacji: asyryjskiej, hetyckiej, frygijskiej itd. Album w języku niemieckim. Kupiłam go w ankarskim Muzeum Cywilizacji Anatolijskich. Liczy 256 stron, zawiera 450 barwnych zdjęć eksponatów z tego muzeum. Wymiary: 17 x 24 cm. Książka na grubym kredowym papierze. Ciężka!

Cena: 25 zł
:arrow: licytuje Taizu 30 zł :1luvu:

9.
Obrazek Obrazek

Uroczy zestaw niedużych acz bogatych w treść książeczek Lindy Sonntag pt.: "Ekscytujący seks", "Najlepsze techniki seksualne", "Kamasutra na co dzień". Wydane przez "Zysk i s-ka" w 2003 roku. Format: 11 x 15 cm. Książki dla dorosłych :oops: Bardzo nieliczne zdjęcia "niewinne", to takie jak na drugim obrazku. Cena na każdej książeczce oscyluje wokół 26-28 zł. Ale ja za wszystkie razem proponuję:

:arrow: kupiła lanua :1luvu:

Ludzie! Kupujta! Jedyne 25 złotych, a ile radochy!!! Obrazek

10.
Obrazek

"Miłość erotyczna. Poradnik dla kobiet" - autorzy: Maurice Yaffe, Elizabeth Fenwick. Grube okładki, ładnie wydane. Dla dorosłych! Praktyczny poradnik, 156 stron. Wbrew tytułowi książka wcale nie tylko dla kobiet, z powodzeniem można ją podrzucić swojemu TŻ, żeby doczytał to i owo Obrazek

Cena: 10 zł, kup teraz 15 zł

W imieniu bardzo potrzebujących kotów Ani zapraszam ja oraz moja Kicia:
Obrazek

PODSUMOWANIE (5 III 2011)
Dziękuję wszystkim za udział w bazarku! Oto efekt:
1.Japońskie malowidło - niki_01 15 zł Obrazek

2.Japoński portfelik - taizu 20 zł Obrazek

4.Notes - Afatima 50 zł Obrazek

6.Orientalny różaniec - Afatima 10 zł Obrazek

7.Książka z nutami - ciekawa.swiata 25 zł Obrazek

8.Album - taizu 30 zł Obrazek

9.Zestaw książek - lanua 25 zł Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 06, 2011 8:54 przez mavi, łącznie edytowano 11 razy

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Pt lut 25, 2011 20:52 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

To ja poproszę notes za kup teraz :ok:

Ale masz piękną kicię :kotek: Jak jej na imię?

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt lut 25, 2011 21:06 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

Portfelik i album poproszę :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lut 25, 2011 21:19 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

Willow_! Dziękuję! A kicia ma na imię Kicia :ryk:
W schronisku nazywała się Szurma, ale zupełnie mi się to nie podobało, więc ją przechrzciłam.

mavi

Post » Pt lut 25, 2011 21:21 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

taizu pisze:Portfelik i album poproszę :D

dziękuję! Taizu, ma być za "kup teraz"?

mavi

Post » Pt lut 25, 2011 21:22 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

mavi pisze:
taizu pisze:Portfelik i album poproszę :D

dziękuję! Taizu, ma być za "kup teraz"?

Po cenie za "kup teraz", ale dalej licytujemy, moze ktoś da więcej :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lut 25, 2011 22:44 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

7. w opcji Kup Teraz poproszę :)
:kotek:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pt lut 25, 2011 22:51 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

Willow_ umorduję Cię :crying:
Mavi, nie da się jeszcze jednego takiego wykombinować? :(
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pt lut 25, 2011 22:52 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

ciekawa.swiata pisze:7. w opcji Kup Teraz poproszę :)
:kotek:

Dzięki! :1luvu:

mavi

Post » Pt lut 25, 2011 22:56 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

Afatima pisze:Willow_ umorduję Cię :crying:
Mavi, nie da się jeszcze jednego takiego wykombinować? :(

Nie mam niestety :( Ale mogę popytać tu i tam, wśród znajomych po fachu.
I nie morduj Willow_, proszę! Willow_ jest fajna! Szkoda by jej było!

mavi

Post » Pt lut 25, 2011 23:01 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

Mavi... zapytaj o dwa takie :mrgreen:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pt lut 25, 2011 23:04 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

No Kochane moje ... przy takim podejściu to tematu, to notatnik wraca do licytacji :!:
Podtrzymuję ofertę ... notatnik 15zł i oczekujemy ofert dalszych :!:

Willow_

Post » Pt lut 25, 2011 23:07 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

mavi pisze:
Afatima pisze:Willow_ umorduję Cię :crying:

I nie morduj Willow_, proszę! Willow_ jest fajna! Szkoda by jej było!

Dziękuję mavi ... dobrze wiedzieć, że ktoś mnie lubi :wink:

Willow_

Post » Pt lut 25, 2011 23:17 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

Kochani! Nie nadążam :roll: Bo robię na kompie trzy rzeczy na raz. OK, notatnik wraca na ring (albo raczej ci, co o niego walczą, niech wstąpią na ring). Ciekawa świata, będę pytać. W najbliższym czasie nie załatwię, bo to trzeba sprowadzić ze sklepiku działającego przy muzeum sułtańskim Topkapi. Ale będę pytać, może ktoś z kolegów orientalistów niedługo będzie tam jechał.
Ciekawa.swiata, zaraz wyślę na pw namiary na Anię, bo to prosto do niej będzie się przelewać należność.

mavi

Post » Pt lut 25, 2011 23:28 Re: JAPONIA, TURCJA, EROTYKA :) na koty Ani Rylskiej!

mavi pisze:W najbliższym czasie nie załatwię, bo to trzeba sprowadzić ze sklepiku działającego przy muzeum sułtańskim Topkapi. Ale będę pytać, może ktoś z kolegów orientalistów niedługo będzie tam jechał.

Jakie tam są piękne rzeczy - zachwyt budziła każda rzecz, którą brałam do ręki Obrazek
Notatniki z różnymi okładkami, porcelana, biżuteria, cudowne albumy ... pamiętam ceny, więc zaręczam, że u mavi to SUPER PROMOCJA jest :ok:

Willow_

[następna]