DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 19:10 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

magdajedral pisze:
smarti pisze:Madzia,mam nadzieję że nie zrobię Ci za dużo kłopotu prosząc o wstawienie tych pięknych mmsów? :D :roll:

Żaden problem dla mnie, ale mój komp nie odczytuje zdjęć Lunki......

o kurcze ale szkoda,,
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 25, 2011 19:11 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

magdajedral pisze:Książę Tito (dla mnie idealnie nadający się kot do reklam)

Obrazek

oraz Księżniczka Buri

Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt lut 25, 2011 19:12 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

A że tak zapytam jeszcze - na ten wątek mam rzucić? sorki ale jakaś rozkojarzona dzisiaj jestem.
magdajedral

Post » Pt lut 25, 2011 19:14 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Nie pytam już więcej i nie gadam bo głupoty wychodzą i wrzucam. Oto Lunka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
magdajedral

Post » Pt lut 25, 2011 19:16 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Magija - robi aukcje cegiełkowe na rzecz kotów na allegro - patrz: Pelasia, promyś i wiele innych; trzeba ja o nie poprosić.

8O
a to ciekawe...
Siedzę w Kotylionie i wiem, że są określone procedury wystawiania aukcji allegro cegiełkowych dla kotów spoza podopiecznych Kotyliona. A z tego wpisu rozumiem, ze Magija wystawia allegra jak leci, byle się do niej zwrócić.

Jak biorę kota na dt i przechodzi pod opiekę innego weta niż ten, który go prowadził, przekazuję wetowi dokumentację leczenia dotychczasowego i od tej pory pełną odpowiedzialność za leczenie przejmuje wet, który kota leczy TERAZ. na odległość nie leczy kota zaden szanujący się lekarza ani lek.wet., mogą tylko sugerować, zalecać, ale nie widzą kota, jak wygląda DZIŚ.

Też brałam koty ze schronu i wiem, jakie są ograniczenia gabinetów wet schronowych, nawet jak tam super weci siedzą, i zawsze, ZAWSZE jechałam do swojej lecznicy. I to samo radzę osobom adoptującym kota bezpośrednio ze schroniska.

O Carlito z wpisów Anetki Duszek od początku było wiadomo, że są problemy z nerkami, i w tym kierunku ROZPOCZĘTO leczenie w schronisku.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt lut 25, 2011 19:24 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti - odpowiedziałam na Twoje pytanie w kwestii tego, dlaczego zaczęłam dziś zadawać pytania na Twoim wątku. Do Ciebie mam jeszcze tylko jedną prośbę - o odpowiedź na podstawowe, pierwsze zadane przeze mnie pytanie.
Odpowiedziała tylko Szalony Kot, ale bardzo bym chciała przeczytać Twoją odpowiedź.

Marzenię poprosiłabym tylko o ustosunkowanie się do linkowanych przeze mnie cytatów - napisałaś, że rzucam w Twoją stronę oskarżenia, przytoczyłam w odpowiedzi Twoje i smarti wypowiedzi n/t kotów rybnickich.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lut 25, 2011 19:28 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Sis pisze:
Magija - robi aukcje cegiełkowe na rzecz kotów na allegro - patrz: Pelasia, promyś i wiele innych; trzeba ja o nie poprosić.

8O
a to ciekawe...
Siedzę w Kotylionie i wiem, że są określone procedury wystawiania aukcji allegro cegiełkowych dla kotów spoza podopiecznych Kotyliona. A z tego wpisu rozumiem, ze Magija wystawia allegra jak leci, byle się do niej zwrócić.

Nie jak leci. Trzeba wystawić dokumentację medyczną kota, pokazać, że się wyłożyło środki oraz przesłać pełną fakturę na określoną kwotę do nich.
Wystawiają allegra cegiełkowe gościnne (kotów nie z Kotyliona), ale na to się czeka no i trzeba mieć to wszystko, co opisałam powyżej.
I już dwa razy mi odmówiono, jak prosiłam (na koty z innych DT grzecznościowo).

Sis pisze:Jak biorę kota na dt i przechodzi pod opiekę innego weta niż ten, który go prowadził, przekazuję wetowi dokumentację leczenia dotychczasowego i od tej pory pełną odpowiedzialność za leczenie przejmuje wet, który kota leczy TERAZ. na odległość nie leczy kota zaden szanujący się lekarza ani lek.wet., mogą tylko sugerować, zalecać, ale nie widzą kota, jak wygląda DZIŚ.

Smarti zrozumiała, że kota widział wet pozaschronowy. Więc jako ostatni wet który go widział i zaordynował leczenie, chyba przez jeden dzień można mu zaufać..?
Tylko, że potem się okazało, że nie widział go wet, tylko technik weterynarii wypisujący kota.

Sis pisze:O Carlito z wpisów Anetki Duszek od początku było wiadomo, że są problemy z nerkami, i w tym kierunku ROZPOCZĘTO leczenie w schronisku.

A u Smarti kontynuowano je według zaleceń wetki Smarti (kolejne 4 kroplówki, antybiotyk, dieta), za co Smarti głośno przepraszała. Nieszczęśliwie wetka nie była obeznana z nerkami, w dodatku na tyle, że rzuciła do Smarti tekst o tym, że to łódzcy weci nie podali kotu kroplówek i w związku z czym mieliśmy tutaj chyba już dość nieprzyjemności.

Nie wiem, strasznie się kręcimy w kółko.
I wygrzebujemy sytuacje, na które nie mamy już wpływu, jako że zdarzyły się w przeszłości.

To, czego niewątpliwie się nauczyłam (za siebie mówię) to nie ufać lekarzom w sprawie nerek.
A to, co akurat ja zawsze robię, a co powinien wiedzieć każdy - to od razu ze schronu jechać do weta. No, ale do Smarti dotarła informacja, że z Likierkiem tak było.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 19:37 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot, jestem wolontariuszką Kotyliona i czasem wystawiam allegra Kotyliona, w tym cegiełkowe, więc mnie nie musisz tłumaczyć :)
Tak czytam, czytam i..... obserwuję rozwój wypadków.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt lut 25, 2011 19:43 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

joshua_ada pisze:
smarti pisze:
joshua_ada pisze:Miałam słabość do DT smarti, tylko przez to, że miałam słabość do kotów tam przebywających (np. paluszkowego Bąbla). Ale im dalej czytam, tym bardziej mi się oczy otwierają 8O. I w sumie jestem ciekawa, ile z tych tymczasów ma ogłoszenia? Zaraz się pojawi argument "no ale one są chore!".
A to chorych ogłaszać nie wolno? A jak znajdzie się dom, który będzie chciał uratować chorego kota, zapewnić mu opiekę indywidualną, jeździć do weta? Bo pokocha takiego kota jak członka rodziny i taki byt mu zapewni?
Gdyby nie ogłaszać kotów chorych, to jak znajdowałyby domy koty niewidome, bezłapki, cukrzycowe, z białaczką lub FIV?

Sz.Kocie -ogłaszaj migiem Carlita-proszę Cię!!! :ryk: :ryk: :ryk:
na pewno chetni bedą się o niego bili,zwłaszcza na tym watku,bo przeciez tak się o niego martwią...

jestem zbieraczką-wiedziałam :ryk: :ryk: :ryk:

wiecie co-wyjeżdzam na wakacje od miau.
pa.

A jakie są przeszkody do ogłaszania? Tylko Twoje obawy, że ktoś go nie chce? Czy raczej, że ktoś mógłby Ci go odebrać?

Nie wiem, czy jesteś zbieraczką, ale przejrzystym domem tymczasowym także nie. Dużo szumu informacyjnego, żadnych konkretów, niewielkie doświadczenie w chorobach kotów, z którymi to chorobami koty brałaś do siebie, bo "jakoś to będzie? Nie wiadomo, kto prowadzi koty (Ty, Marzenia11?), nawet nie wiadomo jakie zasady finansowania (no bo może tymczas, a może rezydent, a może jeszcze nie wiem)
Sorry gregory, ale pisząc na forum publicznym, z krytyką także trzeba się mierzyć. Zwłaszcza jak się samemu tworzy klimat ku niej.
O fochach już nie wspomnę, ale to małostkowe na tle sytuacji kotów. Żenada i tyle.

wiecie co,ręce i nogi opadają..
biorę odwyk od miau a kto wie,może i kwestię tymczasowania trzeba zweryfikować.
wróce do tematu jak będzie mnie na taką zabawę "stać",również, a moze przede wszystkim psychicznie.
madziajedral-smutne to ale zaczynam przyznawać Ci rację...
pa,pa.

smarti

Post » Pt lut 25, 2011 19:51 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Wiesz co, smarti - słów nie mam, przecież to jest kompletnie niepoważne zachowanie - godne kilkulatka :(
Pół forum kibicuje kotom u Ciebie, a Tobie wystarczy zadać jedno normalne (!) pytanie, by otrzymać wielkiego focha.

Naprawdę napisanie tu postu, który nie ocieka entuzjazmem, wdzięcznością i pochwałami, a służy uzyskaniu konkretnej informacji jest taką zbrodnią?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lut 25, 2011 19:52 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti pisze:biorę odwyk od miau a kto wie,może i kwestię tymczasowania trzeba zweryfikować.

O i tu wreszcie widzę coś z sensem. Może to dobry pomysł, odpocząć od miau, nie szukać wątków kotów poszkodowanych i nie brać ich więcej na dt, niż pozwalają warunki (wszelakie: organizacyjne, czasowe, diagnostyczne, finansowe, psychiczne).
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lut 25, 2011 19:56 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Joshua_Ada, no proszę Cię 8O
W kolejności tymczasów:
Trisia - ogłoszenia ma
Promyś - jeszcze nie ma poza FB, ale to kwestia tego, że wiadomo o tym, czy zdrowy dopiero od wczoraj. Bo wcześniej co miałeś wpisać - "być może ma białaczkę, być może zaawansowane nadżerki"
Mela - ma ogłoszenia mimo domku pewnego na 99%
Edisia - ma FB, jest w trakcie leczenia (charczenie, alergia, testy, autoszczepionki)
Carlito - nie ma ogłoszeń poza FB, bo nawet nie wiadomo jeszcze, co tam można wpisać, jest w trakcie leczenia
Fiona i Devi - mają FB, dopiero zakończyły leczenie, Devi będzie miała ogłoszenia szybciej niż Fiona, która dziczy i jeszcze jest chora. Z tego co wiem, to żadna z nich jeszcze nie jest szczepiona.
Bąbel - ma ogłoszenia

Czyli WSZYSTKIE koty mają przynajmniej FB, dwa (Mela i Bąbel) pakiet 50 ogłoszeń, na pakiet czeka Promyk i Trisia, ale to moja wina, bo aktualnie zajmuję się 30 kotami po zmarłym, koordynując ich akcję ogłoszeniową i zwyczajnie nie mam jak. A układ jest taki, że ogłoszenia robię ja, bo mam do tego rękę i umiejętności.
Devi będzie miała pakiet w odstępie kilku dni od Promyka i Trisi.
Fiona jak skończy dziczeć, Edisia po testach, Carlito jak będziemy wiedzieli, co z nim.

I tak tylko powiem, że w zeszłym tygodniu do domu poszła Luna i Mojito. Dwa tygodnie temu Tom i Jerry. Ogólnie uważam, że pod względem ruchomości kiciów to jeden z najlepszych początkujących DT jakie znam - fakt, Trisia długo siedzi. Ale to dlatego, że jest niekuwetkowa i to zniechęca potencjalne domki, ale cały czas promujemy ją.

I do kurki, przecież Smarti nie wzięła na DT ŻADNEGO kota od miesiąca!!!

EDIT: I dla mnie obowiązkiem DT jest leczyć i dać nowemu domkowi zdrowego kota. Chorego to sobie można wziąć z ulicy czy schronu - a DT są właśnie po to, by koty były zdrowe.
Więc jeśli masz pretensje o to, że któryś konkretnie kot nie ma ogłoszeń, to powiedz proszę który.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 19:59 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

nie.
po prostu czytanie tego typu tekstów i odpieranie zarzutów bez końca i w kółko, stało się w tej chwili dla mnie stratą czasu-pochłania go zbyt wiele.
wolę go poświęcić Kotom niz tobie i tobie podobnym.

a że pewne kwestie należy przemyślec..tego nigdy za wiele..

ada-masz rację-zniechęć swoimi absurdalnymi oskarżeniami jak najwiecej DT-to chwalebna działalność..

i powiedz to patrząc w oczy kotom którym zabierzesz w ten sposób szansę na życie.
i miej potem spokojne sny..

smarti

Post » Pt lut 25, 2011 20:00 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot pisze:I do kurki, przecież Smarti nie wzięła na DT ŻADNEGO kota od miesiąca!!!

I bardzo rozsądnie. Najpierw trzeba doleczyć te, które są, wyadoptować, a później ewentualnie mysleć o kolejnych.
I też lepiej w detalu niż w hurcie.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]