KOCIA ARKA NOEGO! BŁAGAMY tdt/dt/ds! Kolejne koty.. RUDASKI.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 11:02 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

Hanulka pisze:
dagmara-olga pisze:wszystko gra jak w banku :-)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

kochani, już po Lolka/Tolka i Tolę jedzie do Radomska Domek :D

a może i Maciuś znajdzie domek w Łodzi... :ok: :ok: :ok:
przygotowywany transport na poniedziałek :D

kciuki za Maciusia ogromne :ok: :ok: :ok:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt lut 25, 2011 15:16 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

Hanulka pisze:Andzelika nie ma opcji elektronicznej :(

A nie można by tej opcji jakoś zorganizować? Zapewne wymagałoby to jakiejś wizyty w banku czy coś, ale jaka wygoda i oszczędność czasu potem dla Andżeliki? Może warto to wziąć pod uwagę.
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt lut 25, 2011 15:28 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

panikota pisze:

A nie można by tej opcji jakoś zorganizować? Zapewne wymagałoby to jakiejś wizyty w banku czy coś, ale jaka wygoda i oszczędność czasu potem dla Andżeliki? Może warto to wziąć pod uwagę.

WARTO :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 25, 2011 15:43 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

dostałam portfelik jest cudny :1luvu:
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt lut 25, 2011 16:58 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

Hanulka pisze:
panikota pisze:

WARTO :D

pewnie że warto, jak będę gadać z Andżeliką to powiem jej co i jak :)
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Pt lut 25, 2011 21:20 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

Bardzo proszę Was o komentarz w takiej sprawie.
Amelka być może mogłaby znaleźć domek w Krakowie , bo jest cudownym miziakiem , kochaną koteczką , której potrzebna jest natychmiastowa pomoc. Przesłałam domkowi linki dotyczące FIP , chodzi o to aby była świadomość jaka to choroba i czego się można spodziewać. Jak już pisałam Amelka nie ma żadnych objawów i lekarze z Laboklinu twierdzą ,że kotka mogła mieć tylko kontakt z chorym kotem. Natomiast wet z Krakowa , z którym rozmawiał Domek postraszył Panią ,że kot może zarazić człowieka. Dla mnie to jakiś koszmar , bo Amelką zajmowała się Pani doktor , która jest w ciąży i nie bała się o żadne zarażenie. Śmiała się dzisiaj ,że lekarz zamiast uspokoić totalnie wystraszył i to niesłusznie. :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt lut 25, 2011 21:22 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

o matko...
trzymam kciuki za domek dla Amelki
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt lut 25, 2011 21:24 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

Niestety domek się wycofał po takim straszeniu. :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt lut 25, 2011 21:44 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

szlag by to :twisted:
Obrazek

pluskwa6

Post » Pt lut 25, 2011 21:46 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

FIP to choroba KOTA KOTA i jeszcze raz KOTA a nie człowieka.
nawet między kotami się słabo jeśli nie wcale przenosi.
Debil tylko - bo innego słowa nie mam - może się wypowiadać inaczej.

Obawiam się , że ten "wet" z Krakowa nagadał coś jeszcze i ludzie się wystraszyli - i się nie dziwię, bo przecież to WETERYNARZ mówił....
Niestety - są dziwni lekarze ....

Andżeliko, przykro mi, ale jeśli ludzie byli tak przestraszeni - to znaczy, że byle choroba by ich mogla przerosnąć. To nie jest dobry dom - i tyle.
Dla nich obawiam się nie byłoby kota wystarczająco zdrowego. No chyba, że porcelanowy.
Zawsze byłyby robaki / toksoplazmozy / pchły / FIP / itp.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 25, 2011 22:05 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

Poproś o numer, namiary weta.

Bo niestety, ale on po prostu postępuje wbrew zasadom swojego zawodu (pomagać zwierzętom) - i jeśli nie Ty, to ja to zgłoszę.
I Pani też powiedz, że będzie weta zgłaszać.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 22:06 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

bozzze to jakisz koszmar :evil:
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pt lut 25, 2011 22:08 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

taki sam jak na polskiej wsi , gdzie wet dziwi się, że leczysz psa. Przecież "albo się wyliże, albo nie" - cytat z weta.
Otaczają nas upiory ....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob lut 26, 2011 3:30 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

dagmara-olga pisze:Debil tylko - bo innego słowa nie mam - może się wypowiadać inaczej.

Obawiam się , że ten "wet" z Krakowa nagadał coś jeszcze i ludzie się wystraszyli - i się nie dziwię, bo przecież to WETERYNARZ mówił....
Niestety - są dziwni lekarze ....

Daleka jestem od bronienia kogokolwiek, ale byc moze panstwo nie koniecznie rozmawiali z jakimkolwiek wetem. Nie bardzo chce mi sie wierzyc by ktorykolwiek wygadywal takie bzdury. Pewnie wystraszyli sie kici po rozmowie z Andzelika, popytali krewnych, znajomych, moze na forum e-mamy zapytali (nie macie pojecia jakie tam glupoty wypisuja), zadzialala wyobraznia podsycona opowiesciami jak to ktos, gdzies, kiedys sie czyms od kota zarazil (ze przypomne odcinek "na dobre i na zle" z bzdurami o toksoplazmozie). A ze konsultacja z wetem zabrzmialaby powazniej niz oparcie sie na domoroslych fachowcach od wszelakiej wiedzy, to powiedzieli co powiedzieli.

Teraz pewnie nie beda odbierac telefonow ani maili, a juz napewno zapomnieli nazwisko weta, ktory owe rewelacje im 'sprzedal".

To jest oczywiscie wylacznie moja teoria.

Latwiej jest powiedziec ze dziecko/maz/zona ma nagle alergie na kota i tego kota z domu wyrzucic/wycofac sie z adopcji niz przyznac sie ze kota juz nie chcemy bo to tylko klopoty. Coz, tacy sa ludzie.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Sob lut 26, 2011 14:39 Re: KOCIA ARKA NOEGO błaga o dt/ds! Prosimy o 1% :):)

tak czy siak - dom nie był dobry....

niech się znajdzie lepszy!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]