Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Maryla pisze:tu chyba nikt nie bedzie pochwalal podawania hormonow w duzych dawkach, bo te w zastrzykach podawane sa na 3-4 a nawet wiecej miesiecy do blokady rui
jedynym skutecznym sposobem na to zeby kotka nie miala rui i zeby uniknac chorob zwiazanych z antykoncepcja hormonalna jest sterylizacja
przedtem wykonaj kotce badania
ErykAF pisze:Nie chcę się wdawać w dywagację nt. co jest bardziej sprzyjające ogólnemu zdrowiu; usunięcie całego układu rozrodczego czy jak najrzadziej podawanie środków hormonalnych, raz/rok.
Tak jak napisałam, każdy kot reaguje inaczej na taką samą dawkę hormonu. Dawki nie dobiera się idealnie do wagi kota, zwykle wet daje troszkę "z górką" i nie tu upatrywałabym przyczyny problemu.ErykAF pisze:@Kazia, nie mogę się z Tobą zgodzić w kwestii podania przez wet. prawidłowej dawki Delvosteronu - skoro dobrał ilość preparatu do 4 kg wagi, a Szarlotka waży 10% mniej, to wniosek jest jasny i wyraźny.
Żadnych wcześniej oznak nadwrażliwości na cokolwiek nie zauważyłem, a jak ogólnie wiadomo mięso, które wchodzi w skład karmy jest nasycone hormonami.
ErykAF pisze:
Gdyby zaś ten temat (tylko bez insynuacji proszę!) przenieść na obszar ludzi, to byłaby burza z gromami jak atom. głowice.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Paula05, sylwiakociamama i 67 gości