KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2011 17:54 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

to dziewczynka wielkości dwu miesiecznego kociaka
jest strasznie brzydka ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw lut 24, 2011 20:35 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

MartynaP pisze:to dziewczynka wielkości dwu miesiecznego kociaka

Nie prawda, śliczna jest ;)
ja teraz tak bardziej w kwestii psa, tego co się kręci koło chatki i ma cały czas szelki na sobie. Wiec pies jest chudy, na łapę już nie kuleje ale wydaje mi się że ma staw nadgarstkowy spuchnięty. Został odrobaczony, zgodnie z poleceniem ;) Czy ten pies ma aby na pewno właściciela, który o niego dba :?: Bo puszkę specjalnie przyniesionej przeze mnie karm y pochłania w kilka sekund...z obserwacji wynika ze to suczka jest, choć dokładnie płci się nie przyglądałam, zresztą pies ucieka nieco... Wiem, że nasza domena to koty i jeszcze raz koty, ale czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym biedakiem zrobić? Jak mu pomóc?
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Czw lut 24, 2011 20:38 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

witajcie

przepraszam za milczenie, ale ten i przyszły tydzień mam bardzo dużo prywatnych spraw na głowie i kocie sprawy bardziej spadają na Piotrusia i licze na Was, jak zawsze :ok:

po kolei, koty:

Efisia w sobotę jedzie do nowego domku, trzymamy kciuki za to żeby się zaprzyjaźniła z Tanią i Czesiem, ja zawiozę ją w sobotę do Chorzowa a potem trafi za Warszawę

Kotek kastrowany ze Stawowej - jutro moze być odebrany z Almavetu i wypuszczony, Piotrek postara się to załatwić.

Mojra - skończyła antybiotyk, za 10 dni ją mozemy ciachnąć, mozemy zostawic jeszcze lizynkę oraz smarowanie noska

Frytka - musi jechac na badania watroby, prawdopodobnie zajmiemy sie tym w przyszlym tygodniu, do tego czasu na diecie sensitivity, mamy od wczoraj w aucie :oops: jutro dojedzie

Apasz - na razie zostaje na kwarantannie wolny, trzeba przyobserwować to podsikiwanie, nie powinno byc stanu zapalnego pęcherza, brał antybiotyk :?

Puchatka - mam nadzieje, że mimo skrępowania kaftanikiem je?

Bajtka i Zosia - poproszę o informację - jak dziewczynki sobie radza?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lut 24, 2011 20:50 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

kolejny temat wczoraj wieczorem Piotrek jechał do Bielska z kotką po wypadku, z pękniętą przeponą. Jak kiedyś będzie konkurs na kociarza tysiąclecia to zgłoszę jego kandydaturę.
Kotka jak pisałam trafiła do nas od pani Henryki, która się nią zaopiekowała po wypadku samochodowym. Lekarz zauważył zerwane ścięgna w lapce ale nie zauważył pękniętej przepony. Wczoraj kotka zaczęła sie dusić i pani Monika z Almavetu zadzwoniła do swojego kolegi z Bielska, który ma komorę tlenową dla zwierzaków. Kicia dzisiaj miała operację i jeśli wszystko będzie dobrze rokowało to trafilaby na domek tymczasowy do Iwetki. W Czeladzi pani Henryka na nawet już chętną dziewczynę, która kicię prawdopodobnie adoptuje. Musi jednak wydobrzeć. Iwetko zadzwonię jutro.

Zanim jednak Piotrek zrobił akcję z kotkę to miałam telefon ze schronu, ze przywieżli kotke z wypadku. Oczywiście Piotr pojechał po nią ale po zbadaniu przez pania Monikę, została podjęta decyzja o etanazji, nie będę pisać szczegołów :cry:

Filomen

Post » Czw lut 24, 2011 20:53 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

asiek_i_boguś pisze:

ja teraz tak bardziej w kwestii psa, tego co się kręci koło chatki i ma cały czas szelki na sobie. Wiec pies jest chudy, na łapę już nie kuleje ale wydaje mi się że ma staw nadgarstkowy spuchnięty. Został odrobaczony, zgodnie z poleceniem ;) Czy ten pies ma aby na pewno właściciela, który o niego dba :?: Bo puszkę specjalnie przyniesionej przeze mnie karm y pochłania w kilka sekund...z obserwacji wynika ze to suczka jest, choć dokładnie płci się nie przyglądałam, zresztą pies ucieka nieco... Wiem, że nasza domena to koty i jeszcze raz koty, ale czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym biedakiem zrobić? Jak mu pomóc?

dziewczyny Piotrek rozmawiał z jego właścicielem - pan jezdzi renault scenic i urzęduje w naszym budynku z tyłu, chyba zielone drzwi. zagadajcie do niego moze ?

Filomen

Post » Czw lut 24, 2011 21:29 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.02.-06.03.2011
28.02. pon. rano brak wie. Teresa
01.03. wt. rano brak wie. brak
02.03. śr. rano Asia,Bogusia wie. MaraS.
03.03. czw. Monika wie. Gosia
04.03. piat. rano Alienor wie. brak
05.03. sob. rano Martyna wie. Teresa
06.03. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 24, 2011 21:34 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dziewczyny kwestia sterylek - mamy jak na razie dwa punkty Stawowa i Stalowa ze Stawowej zostały zostały wysterylizowane 2 kociaki, a ze Stalowej chyba jeden - byłą tam kotka ciężarna podobnież i co znią :?: wiemy że na Stawową trzeba podjechać pomóc kobiecie łapać - tu jak zwykle liczymy na Piotrka, może Wiesiu z Jadzią by dali radę tam coś złapać - mamy wolne miejsca w boksach w tej chwili więc na to jest czas, a co z ta karmicielką ze Stalowej :?: Mara zadzwoń do niej jeśli możesz miała łapać, ale jakoś nie daje znaku życia :? obudzi się na wiosnę jak się koty zaczną rozmnażać :? czy dalej u niej są dwa kontenerki :?: i gdzie jest klatka-łapka :?:
Ostatnio edytowano Czw lut 24, 2011 21:40 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw lut 24, 2011 21:38 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dziś byłam u kociaków z Klimontowa - pojechał jeden z kocurków do domku, jutro jestem umówiona w sprawie koteczki. Niestety jedną z koteczek tą najmniejszą zabił samochód :cry: kurcze nie mogę sobie tej malutkiej wydarować :cry: tak że do adopcji zostały dwie koteczki i jeden kocurek. Zawiozłam kobiecie jedzenie suche i kilka puszek mokrego - koty były głodne dosłownie rzuciły się na jedzenie, kobieta znów bez grosza :(

terenia1

Post » Czw lut 24, 2011 21:42 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:
asiek_i_boguś pisze:

dziewczyny Piotrek rozmawiał z jego właścicielem - pan jezdzi renault scenic i urzęduje w naszym budynku z tyłu, chyba zielone drzwi. zagadajcie do niego moze ?

Czyli kasa na auto jest ale żeby psa nakarmić to już nie...fajnie...postaramy się zagadnąć jeśli się będzie dało. Stałe zlecenie od nas 20 zł, na razie tylko tyle ale zawsze coś ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Czw lut 24, 2011 22:01 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

I niech Wam pokaże gdzie ten piesek spędza noce/ma schronienie przy tych mrozach :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw lut 24, 2011 22:36 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

MartynaP pisze:przyszlam jeszcze sie pochwalic moim nowym tymczasiątkiem :)

Obrazek
Obrazek

O rany 8O 8O normalnie że tak powiem zajebisty jest :mrgreen: a cóż to za rasa :ryk: normalnie domki będą się biły o tego cudaczka :mrgreen:

terenia1

Post » Czw lut 24, 2011 22:41 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Żeby toto jeszcze nie urosło :mrgreen: Cudak mały :1luvu:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt lut 25, 2011 6:45 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

terenia1 pisze:Dziewczyny kwestia sterylek - mamy jak na razie dwa punkty Stawowa i Stalowa ze Stawowej zostały zostały wysterylizowane 2 kociaki, a ze Stalowej chyba jeden - byłą tam kotka ciężarna podobnież i co znią :?: wiemy że na Stawową trzeba podjechać pomóc kobiecie łapać - tu jak zwykle liczymy na Piotrka, może Wiesiu z Jadzią by dali radę tam coś złapać - mamy wolne miejsca w boksach w tej chwili więc na to jest czas, a co z ta karmicielką ze Stalowej :?: Mara zadzwoń do niej jeśli możesz miała łapać, ale jakoś nie daje znaku życia :? obudzi się na wiosnę jak się koty zaczną rozmnażać :? czy dalej u niej są dwa kontenerki :?: i gdzie jest klatka-łapka :?:

Klatka łapka jest u nas, co do sterylek w Almavecie do 6 marca mamy ograniczenie tylko będą kastracje. Mozna jednak w Lupusie, Terrierze i u dr Skolika. Jednak muszę wczesniej wiedzieć ze jest planowane łapanie zeby ustalić terminy zabiegów.

Filomen

Post » Pt lut 25, 2011 8:54 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

terenia1 pisze:Dziewczyny kwestia sterylek - mamy jak na razie dwa punkty Stawowa i Stalowa ze Stawowej zostały zostały wysterylizowane 2 kociaki, a ze Stalowej chyba jeden - byłą tam kotka ciężarna podobnież i co znią :?: wiemy że na Stawową trzeba podjechać pomóc kobiecie łapać - tu jak zwykle liczymy na Piotrka, może Wiesiu z Jadzią by dali radę tam coś złapać - mamy wolne miejsca w boksach w tej chwili więc na to jest czas, a co z ta karmicielką ze Stalowej :?: Mara zadzwoń do niej jeśli możesz miała łapać, ale jakoś nie daje znaku życia :? obudzi się na wiosnę jak się koty zaczną rozmnażać :? czy dalej u niej są dwa kontenerki :?: i gdzie jest klatka-łapka :?:

Z ul.Stalowej zostały "ciachnięte" dwa koty,kocurek Dyziu i Chrapka,ciężarna kotka.Są już na wolności (osobiście je wypuszczałem w obecności karmicielki) i czują się świetnie.

Tak dwa kontenerki są na Stalowej a Pani czeka na sygnał że może łapać następne dwa koty jeśli jest miejsce :) czyli co może łapać :?: a po złapaniu dzwoni do mnie i ja je przywiozę do K.Ch.(pogotowie transportowe w tym wypadku 24/h)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt lut 25, 2011 10:04 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Super by było jakby udało się teraz jeszcze szybko coś ciachnąć ze Stalowej bo coś kiedyś ta babka wspominała, że w marcu idzie na kilka tygodni do szpitala

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]