ARONEK! Justinek Warszawa, proszę, zwróć KAN transporter :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 0:36 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Hanulka pisze:Justinek, co słychać???

Słychać było to, że nic nie było słychać.
W środę nie mogłam znaleźć Arona. Przetrząsnęłam cały dom, odsunęłam wersalki, pralkę, lodówkę, szafkę, zlew, otworzyłam każdą szafkę. Nie ma! Nie ma kota! To duże mieszkanie, ale nie aż tak duże, żebym nie mogła znaleźć w nim dorosłego kota! Wyparował! Narobiłam paniki, zadzwoniłam do Andżeliki1952, że kot wyparował. Uspokoiła mnie, że koty nie parują ;)
Od początku czułam, że jest u Bazylego w garderobie, czasem jej nie domykałam, wietrzyłam. Przetrząsnęłam szafę - nie ma. Przychodzę po raz trzeci bodaj i słyszę: sssssss... :ryk:
Jest. Jak syczy, to żyje :)
Zabrałam Bazylego, wypuściłam na wolność. Łazi po mieszkaniu przeszczęśliwy.
Zamknęłam za to Arona. W tej szafie. Włożyłam jedzenie, picie, kuwetę. Sprawdzam co jakiś czas: nadal syczy, ale je, pije, sika! Hurra! :ryk:
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Od: Wto sty 04, 2011 22:40

Post » Pt lut 25, 2011 8:23 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Czyli małymi kroczkami oswajanie postępuje . Taki piękny Aronek i taki wielki "bojek" :) . Ciekawe jak to długo potrwa . Ile czasu potrzebuje Aronek żeby się przełamać.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Pt lut 25, 2011 10:46 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

no to dobrze, że sika itp...... a to miałaś urwanie głowy... :wink:

czyli wybrał sobie garderobę.. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 25, 2011 17:50 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

jeżeli jesteście w stanie podać mu do mokrej karmy kalmaid - byłoby super.
Kupicie u weta - u mnie 30 zł wystarcza na baaaardzo długo
http://animalia.pl/produkt,21017,ScanVe ... noscript=1

to jest wersja specjalnie dla kotów.
U mnie się sprawdziła.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lut 26, 2011 14:59 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

dagmara-olga pisze:jeżeli jesteście w stanie podać mu do mokrej karmy kalmaid - byłoby super.
Kupicie u weta - u mnie 30 zł wystarcza na baaaardzo długo
http://animalia.pl/produkt,21017,ScanVe ... noscript=1

to jest wersja specjalnie dla kotów.
U mnie się sprawdziła.

Dzięki za radę :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Sob lut 26, 2011 18:45 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

cudów nie będzie - to nie relanium :wink:
ale chodzi o relaks, złagodzenie lęku, stresu.
Ludzie chwalą też sobie karmę wet Royal Canin CALM - jesli je suche - może od weta choćby małe opakowanie kupić? Albo próbki?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lut 27, 2011 17:06 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Justinek, co słychać u Aronka? może jakaś fotka?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto mar 01, 2011 11:47 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

wszystko ok? :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto mar 01, 2011 14:40 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Nominujemy na Kobietę Roku w Radomsku - andzelikę1952 - prosimy o pozytywy!!!

tutaj link :)

http://www.radomsko24.pl/m/articles/view/Wybierz-Wplywowa-Kobiete-Roku
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw mar 03, 2011 13:05 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Hanulka pisze:Justinek,
co słychać u Aronka? może jakaś fotka?

Hanulko, nie da się zrobić fotki uciekającemu kotu... :(
Nie moim aparatem :(
Aronek bez zmian: jak wchodzę do garderoby, syczy, prycha i mnie obserwuje. Jak chciałam go pogłaskać, dostałam z liścia :(
Pewnie jest na to dużo za wcześnie.
Otworzyłam wieczorem garderobę, wyszedł, pouciekał, wrócił do niej i tam siedzi. Ale je, pije, siusia, więc nie zejdzie mi z głodu ;) Staram się, żeby też nie zszedł na zawał, więc go nie tykam. Niech ma sobie kryjówkę ;)
Czasem do niego mówię. Szepczę właściwie. Zatrzymał się już w biegu ze 2 razy na hasło "Aron". :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Czw mar 03, 2011 13:36 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Oj, przepraszam... wiedziałam, że nie będzie łatwo z Aronem.., ale jest trudno.. choć, jak piszesz postęp jednak jest.. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw mar 03, 2011 13:50 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Hanulka pisze:Oj, przepraszam... wiedziałam, że nie będzie łatwo z Aronem.., ale jest trudno.. choć, jak piszesz postęp jednak jest.. :ok:

Ja też wiedziałam, że łatwo nie będzie. Podobno jego matka była ekstremalnie dzika.
To nie jest postęp. To postępik, postępuszek ;)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Czw mar 03, 2011 13:52 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Justinek Warszawa pisze:
Hanulka pisze:Oj, przepraszam... wiedziałam, że nie będzie łatwo z Aronem.., ale jest trudno.. choć, jak piszesz postęp jednak jest.. :ok:

Ja też wiedziałam, że łatwo nie będzie. Podobno jego matka była ekstremalnie dzika.

postępuszek.. :wink: ale zawsze do przodu :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw mar 03, 2011 13:55 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Hanulka pisze:
Justinek Warszawa pisze:

postępuszek.. :wink: ale zawsze do przodu :ok:

Postęp wsteczny to nie ta epoka ;)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Nie mar 06, 2011 0:16 Re: ARONEK z RTOZ KAN! już w DT w Warszawie :) OSWAJAMY...

Mamy znów postęp do przodu :)
Aronowi już parę razy zdarzyło się nie zwiać natychmiast, jak mnie zobaczył. Leżał sobie na kanapie, weszłam po schodach i patrzymy na siebie. I on nadal leży! I patrzy! I nie zwiewa!
Jak się zorientował, że się cieszę i do niego mówię - wtedy zwiał :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

[poprzednia][następna]