K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2011 19:13 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Meldunek z Kocimskiej:

1. Udało mi się pogłaskać Syntię po głowie 8O Potem na mnie nasyczała
2. Rysikowi wychodzą stałe kły. I kto mówił, że on nie lubi na rękach? Siedział u mnie na rękach i mruczał.
3. Syntia burczy na Katię i vice versa. Katia się jej trochę boi.

Żałowałam, że nie miałam dzisiaj laserka, bo pewnie fajnie by się pobawiły. Nawet Monetka była jakaś bardziej wyluzowana.
W cat-roomie pawik na środku. Z karmy.
Aha, felix zdeczko się przejadł chyba.

Stalka ma grzyba na pysiu :cry: , Grzebyk śpiewa, Dudzia mruczy i ugniata. Tofik coraz fajniejszy, rozmruczałam go :1luvu: Ale boi się innych kotów, bo wzięty na ręce trochę się trzęsie.

Co ze zdjęciem szwów u Dudzi? No i z jej furczącym noskiem (już troszkę mniej niż wcześniej)?

I ponownie proszę o deklaracje na przedpołudnia od 7 do 18 marca (obsadzone są do tej pory poniedziałki i wtorki)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lut 24, 2011 20:27 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Szalony Kot pisze:Koronawirusa ma ze schronu jakieś 99% kociastych.
U niektórych z nich przekształca się to w FIPa.
I tyle, nic nie zrobisz.

Rozmawiałam ostatnio z dr Dudą na temat FIPa. Zawsze myslałam, że to zupełna loteria, bo koronawirus jest powszechny, a jego mutacja to jak losowanie. A ona powiedziała mi cos dziwnego; że wcale nie taki powszechny i że sa koty z jakimś obciążeniem/uszkodzeniem genetycznym, u których ten wirus zmutuje, a te ,które tego nie mają są bezpieczne. Nie wiem, czy ta skłonnośc do mutacji da się badać, pewnie nie, bo juz by ktos na to wpadł. Ale faktycznie ostatnia ilość zachorowań jest zastanawiająca.
Dowiedziałam się jeszcze i to z dwóch źródeł, że fakt, że kot ma FIP widać po oczach, zanim pojawią sie jakiekolwiek inne objawy. Podobno pływają w nich takie paprochy, jak w takich pamiątkowych kulach ze śniegiem ( trzeba tylko kotem poobracać, by te paprochy się poruszyły). Wiem, jak to brzmi, ale to nie żart :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw lut 24, 2011 20:34 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

co do dyżurów kociarniowych - czekam, aż inni się zadeklarują, żeby zapchać dziurę - niby mam poranki wolne, ale jak już kilka razy wyszło, ja i poranki w parze nie chodzimy.
mogę wziąć jeden, może dwa dni (x 2 tygodnie). chętnie piątki - ale może ktoś mnie jednak uratuje od opcji środa rano + środa wieczór lub środa wieczór + czwartek rano? bo nie zdzierżę i przenocuję tam, no :lol:

dobra, niech będzie. nie ma innych chętnych, to wezmę te dwa piątki :P ale przed czwartkami lub środami będę się bronić... pewnie do momentu, kiedy się okaże, że nie ma innego wyjścia i muszę wziąć :roll:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw lut 24, 2011 21:03 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Wysłałam priv do Tweety, ale tu też go wkleję, bo może któraś/któryś z Was ma jutro czas ?:
Więc:
Policzyłyśmy szkole karmę i wyszło nam, że dla Was mamy około 20 kg suchych karm i jakieś 10 kg mokrych.
Zebraliśmy więcej, ale tradycyjnie od lat wspieramy też fundację Biafry, więc dzielimy po połowie.

Jeśli macie pod opieką jakieś piesy to też mamy żarełko dla nich.

Nasza szkoła stoi na końcu Urzędniczej, za Kazimierza Wielkiego, więc niedaleko od Was. Próbowałam zlokalizować Was na Chocimskiej (często tam bywam), ale za diabła nie wiem gdzie jesteście?

Czy ktoś od Was może podjechać autem pod szkołę i odebrać karmę?
Jutro jestem od 7.45 do 14. W inne dni inaczej ;)

Jakby co to mój nr tel ma na pv Tweety, lub kontakt przez miau do mnie lub do Progect.

Do zobaczenia, Kasia
Koto-kaś
Obrazek

ogrodniczka65

Od: Śro paź 25, 2006 12:27

Post » Czw lut 24, 2011 21:18 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

ogrodniczka65 pisze:Wysłałam priv do Tweety, ale tu też go wkleję, bo może któraś/któryś z Was ma jutro czas ?:
Więc:
Policzyłyśmy szkole karmę i wyszło nam, że dla Was mamy około 20 kg suchych karm i jakieś 10 kg mokrych.
Zebraliśmy więcej, ale tradycyjnie od lat wspieramy też fundację Biafry, więc dzielimy po połowie.

Nasza szkoła stoi na końcu Urzędniczej, za Kazimierza Wielkiego, więc niedaleko od Was. Próbowałam zlokalizować Was na Chocimskiej (często tam bywam), ale za diabła nie wiem gdzie jesteście?Czy ktoś od Was może podjechać autem pod szkołę i odebrać karmę?

Jakby co to mój nr tel ma na pv Tweety, lub kontakt przez miau do mnie lub do Progect.

Do zobaczenia, Kasia

Byłam kiedyś u Progect, jak zbierała karmę dla Met, znam Waszą szkołę. Szkoda, że ja niestety pracuję w piątki do 15. Ale może Robertowi się uda podjechać.
A na Chocimskiej jesteśmy tak bliżej Czarnowiejskiej, jak jest odnoga w prawo do Kijowskiej i w lewo ślepa uliczka do garaży. Może kojarzysz dawna bramę przechodnią na Spokojną? To tam. :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lut 24, 2011 22:18 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

miszelina pisze:
ogrodniczka65 pisze:Wysłałam priv do Tweety, ale tu też go wkleję, bo może któraś/któryś z Was ma jutro czas ?:
Więc:

Nasza szkoła stoi na końcu Urzędniczej, za Kazimierza Wielkiego, więc niedaleko od Was. Próbowałam zlokalizować Was na Chocimskiej (często tam bywam), ale za diabła nie wiem gdzie jesteście?Czy ktoś od Was może podjechać autem pod szkołę i odebrać karmę?

Do zobaczenia, Kasia

Byłam kiedyś u Progect, jak zbierała karmę dla Met, znam Waszą szkołę. Szkoda, że ja niestety pracuję w piątki do 15. Ale może Robertowi się uda podjechać.
A na Chocimskiej jesteśmy tak bliżej Czarnowiejskiej, jak jest odnoga w prawo do Kijowskiej i w lewo ślepa uliczka do garaży. Może kojarzysz dawna bramę przechodnią na Spokojną? To tam. :)
,

do 14-stej jest na Ciuchowisku.
więc dopiero w poniedziałek. Bardzo dziękujemy za zbiórkę, Izie oczywiście też się należy:)

Tosza, o zmianach w oczach wiemy już od czasu Zuzi, to po tym najpierw było wiadomo, co jej dolega a u Cypiska właśnie nie było widać tam nic, bo go Dudowa dokładnie oglądała też pod tym kątem. Prawdę mówiąc to my intuicyjnie i na bazie Zuzi odkryliśmy tę cholerę zanim stwierdzili to weci po oglądaniu kota i zanim wyniki to potwierdziły.
Cypiś odżył dzisiaj nieco, dopasowały się mu smakiem saszetki intenstinala i zaczął je jeść. Jeżeli jutro też tak będzie to przewieziemy go do naszego "hospicjum" czyli do Karalucha, bo Ona może mu najwięcej czasu i odpowiedniej opieki zagwarantować. Nie wiem cobyśmy zrobili bez naszej Agnieszki w tych beznadziejnych przypadkach ....
Jako, że i Rumcajsik nie ma się z kim bawić (nawet Mufę zaczepia, nieświadom , że z kotem z warszawskiej Pragi lepiej nie zaczynać) a i Rysik narzeka na brak towarzystwa w stosownym wieku to po poniedziałkowym szczepieniu weźmiemy go do nas.

Stalka ma smarowanego grzyba a Dudzia miała sterylkę tydzień temu więc jeszcze czas na wyjmowanie szwów.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw lut 24, 2011 22:31 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

super, że cypiś trafi do karaluchy - lepszej opieki na pewno nikt mu nie zapewni :) będę go (i inne kociuchy karaluch, boskie są!) odwiedzać, w końcu mam pretekst :)
na pewno będzie mu tam dobrze! :ok:

ojej, w niedzielę będę musiała pożegnalnie wymiziać rysika widzę? ciekawam, jak się zakumplują z rumcajsem...

czy już wiadomo, czy ciuchy można zostawić na ciuchowisku?

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Czw lut 24, 2011 22:51 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Kocuria pisze:super, że cypiś trafi do karaluchy - lepszej opieki na pewno nikt mu nie zapewni :) będę go (i inne kociuchy karaluch, boskie są!) odwiedzać, w końcu mam pretekst :)
na pewno będzie mu tam dobrze! :ok:

ojej, w niedzielę będę musiała pożegnalnie wymiziać rysika widzę? ciekawam, jak się zakumplują z rumcajsem...

czy już wiadomo, czy ciuchy można zostawić na ciuchowisku
?

ponoć dyrektor, do którego macie się o to zwrócić, ma się zgodzić

Tweety

Post » Czw lut 24, 2011 22:53 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

może ktoś mi wrzucić jakąś foteczkę kotki od nas, która w nowym domu króluje? potrzebna do artykułu na pomagampodatkiem

jak ktoś nie ma mocnych nerwów to niech nie ogląda, mnie wystarczył opis ale napisałam i na policję i do uwagi http://www.otowroclaw.com/news.php?id=60954
Ostatnio edytowano Czw lut 24, 2011 22:55 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Czw lut 24, 2011 22:55 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Tosza pisze:
Szalony Kot pisze:Dowiedziałam się jeszcze i to z dwóch źródeł, że fakt, że kot ma FIP widać po oczach, zanim pojawią sie jakiekolwiek inne objawy. Podobno pływają w nich takie paprochy, jak w takich pamiątkowych kulach ze śniegiem ( trzeba tylko kotem poobracać, by te paprochy się poruszyły). Wiem, jak to brzmi, ale to nie żart :(

To samo mówiła mi Sylwia S. I pokazywała to w oczach mojej umierającej kici...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Czw lut 24, 2011 23:14 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Wysłałam fotki na mail zkf.
Tweety pisze:może ktoś mi wrzucić jakąś foteczkę kotki od nas, która w nowym domu króluje? potrzebna do artykułu na pomagampodatkiem

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw lut 24, 2011 23:19 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

W dzisiejszym "Kundlu" ktoś powiedział, że oprawców zwierząt należy potraktować w ten sam sposób, w jaki oni je potraktowali. To samo powiedziała kiedyś Sumińska. I żadne kary więzienia,
bo wtedy my utrzymujemy tych zwyrodnialców, tylko wysokie grzywny i opłacanie leczenia
zwierząt, które skrzywdzili.

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Pt lut 25, 2011 0:08 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Należy wystąpić z inicjatywą ustawodawczą.
Pal, łamanie kołem, włóczenie końmi (mogą ostatecznie być motocykle) po majdanie.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt lut 25, 2011 6:43 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

Tweety pisze:może ktoś mi wrzucić jakąś foteczkę kotki od nas, która w nowym domu króluje? potrzebna do artykułu na pomagampodatkiem

jak ktoś nie ma mocnych nerwów to niech nie ogląda, mnie wystarczył opis ale napisałam i na policję i do uwagi http://www.otowroclaw.com/news.php?id=60954

Tasmania u Dominiki:
Obrazek

Dora i Leon u Ani:
Obrazek

:1luvu:
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 13:32 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotki przekraczające 640x640px zamieniłam na miniaturki. Proszę stosować się do regulaminowych ograniczeń.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt lut 25, 2011 8:16 Re: K-ów, zagłosuj w Krakvecie na AFN, nasi podopieczni czekają!

stanowczo protestuję przeciwko wrzucaniu wszystkich kotów z w_pragi do jednego worka
Srebek tez z pragi a supernianczyl inne maluchy
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]