Pamiętam, jak za czasów mło... tzn jakiś czas temu

oglądałam w telewizji ciepły serial Bill Cosby Show o rodzinie, w której wszystkie najbardziej skomplikowane problemy rozwiązuje się poprzez humor, dystans do życia i wzajemne przywiązanie( no - miłość, mówiąc ckliwie a niemodnie).
Pamiętacie?

Upłynęło sporo czasu i pewnego dnia bibliotekarka dała mi egzemplarz nowej książki Billa otrzymanej od wydawnictwa (nasza bibliotekarka potrafi wydobyć książki od każdego, ma do tego talent

).
NIe

zdążyłam

jej

przeczytać

bo

ofiaroałam ją

na bazarek

Opis wydawcy jest następujący:
Co dzieje się z sześdziesięciopięcioletnim, legendarnym aktorem komediowym, po tym jak przez sześć dekad pozwalał sobie na spełnianie wszelkich zachcianek, korzystając z uroków życia Przeczytaj tę książkę i będziesz wiedział! Jestem tym, co zjadłem i jestem przerażony!!! to książka dla każdego, kto kiedykolwiek:
- wzdychał za zapiekanką
- tęsknił za pączkami z marmoladą
- pożądał rogalików
- miał tajemny składzik jagnięcych kotletów do nocnego podjadania
- dysponował nadzwyczajną zdolnością do lokalizowania wspaniałych przydrożnych barów fast food bez korzystania z mapy
- doświadczył pragnienia prowadzenia bardziej zdrowego trybu życia
- ma niesamowity apetyt na prześmieszny humor.
Moja dawna znajoma mówiła, że nie czyta dobrych książek, nie ma na to czasu. Czyta wyłącznie najlepsze.
Jest to jakaś filozofia, ja jednak uważam, że książki można czytać w pociągu, w poczekalni, w wc

i wtedy absolutnie nie te najwartościowsze, które potrzebują innej oprawy.
I dodam: jakby tak do podroży lub poczekalni u lekarza zabrać ze sobą tę książkę, ZAMIAST kolorowej prasy kobiecej w tej samej cenie? Zysk w treści murowany a i koty się ucieszą
Czasami mamy także bliskich lub przyjaciół w szpitalu, którym trzeba zająć czas. To byłby dla nich bardzo sympatyczny prezent.
Pozostawiam Was (chwilowo) z tym ziarnem zasianym na glebę
PS
W poniedziałek, najpóźniej we wtorek zostaną uaktualnione ceny i kupujący na pierwszej stronie, tymczasem proszę o stoicką cierpliwość