muszelki, krokodyl, krowa, kot - KONIEC!!!

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Post » Śro lut 23, 2011 23:20 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

wedle rozkazu, przekuwam.
Proszę o nr 14 kup teraz

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Czw lut 24, 2011 8:00 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

jej siostra pisze:wedle rozkazu, przekuwam.
Proszę o nr 14 kup teraz

dziękuję :)

aż się boję swojej skuteczności :ryk:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw lut 24, 2011 10:06 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

jej siostro, dagmaro-olgo i atojo - dziękujemy bardzo :kotek: zapisane..
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw lut 24, 2011 16:59 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

i hop :)
Obrazek

edit_f

Post » Czw lut 24, 2011 18:16 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

Z fantów bazarkowych jako pierwszą rzecz kupiłabym jedwabną koszulę, o tę:
Obrazek

A potem bestialsko bym ją pokroiła na części.

Częścią pleckową wykładałabym koszyki do wyrastania chleba:
Obrazek

O tym, jak piecze się pachnący chleb za zakwasie, można się dowiedzieć biorąc udział w bazarku viewtopic.php?f=20&t=122302 który wkrótce po raz kolejny zostanie reaktywowany.
A chlebki wyglądają tak:
Obrazek

Rękawy - o, to już inna historia! Po zeszyciu nad mankietami utworzą jedwabny worek. Czy znajdziecie idealniejsze rozwiązanie na odcedzenie sparzonego przed Wigilią maku?
A czy znacie smak surowego soku z malin? Wyciśniętego w takim właśnie rękawie i zmieszanego w proporcji 1:1 z cukrem? Niech się soki z sokownika schowają zarumienione ze wstydu, rozwodnione i ugotowane...

Resztki koszuli tnę na kwadratowe kawałki, takie 15-20 cm:
Obrazek
Używam ich do przecierania szkieł w okularach.
Szmatki te wyglądają niepozornie. Ale - bądźmy szczerzy - większość z nas wygląda tak sobie, zwłaszcza przy wypasionych fotoshopem ślicznych modelkach, ale przecież zyskujemy bardzo przy bliższym poznaniu :1luvu:

Otóż moja Mama otrzymała dawno temu taką ode mnie, podziękowała grzecznie, by mi nie zrobić przykrości i schowała głęboko w szafie. Jednak kiedyś zginęła jej szmatka firmowa i z musu użyła mojej. Zaraz potem zadzwoniła do mnie i w zdumieniu zachwalała przewagi jedwabnej nad ściereczkami z mikrofibry :)
A ponieważ ja tez wciąż używam jedwabnych ściereczek, zachęcam z pełnym przekonaniem was także!

Koszula ma apetyczny kolor czekolady, ale tucząca nie jest.
Dziewczyny, do licytacji! :P
:kotek: :kotek:
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 15:49 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Fotkę przekraczające 640x640px zamieniłam na miniaturkę. Proszę przestrzegać regulaminowych ograniczeń.

Annazoo

Post » Czw lut 24, 2011 19:10 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

No to ja zachęcona koszulę za wywoławczą :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw lut 24, 2011 19:15 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

milu pisze:No to ja zachęcona koszulę za wywoławczą :)

bardzo dziękujemy , mrrrr :)

Annazoo

Post » Sob lut 26, 2011 8:16 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

Pamiętam, jak za czasów mło... tzn jakiś czas temu :wink: oglądałam w telewizji ciepły serial Bill Cosby Show o rodzinie, w której wszystkie najbardziej skomplikowane problemy rozwiązuje się poprzez humor, dystans do życia i wzajemne przywiązanie( no - miłość, mówiąc ckliwie a niemodnie).
Pamiętacie?
Obrazek

Upłynęło sporo czasu i pewnego dnia bibliotekarka dała mi egzemplarz nowej książki Billa otrzymanej od wydawnictwa (nasza bibliotekarka potrafi wydobyć książki od każdego, ma do tego talent :1luvu: ).
NIe :oops: zdążyłam :oops: jej :oops: przeczytać :oops: bo :oops: ofiaroałam ją :oops: na bazarek

Obrazek
Opis wydawcy jest następujący:
Co dzieje się z sześdziesięciopięcioletnim, legendarnym aktorem komediowym, po tym jak przez sześć dekad pozwalał sobie na spełnianie wszelkich zachcianek, korzystając z uroków życia Przeczytaj tę książkę i będziesz wiedział! Jestem tym, co zjadłem i jestem przerażony!!! to książka dla każdego, kto kiedykolwiek:
- wzdychał za zapiekanką
- tęsknił za pączkami z marmoladą
- pożądał rogalików
- miał tajemny składzik jagnięcych kotletów do nocnego podjadania
- dysponował nadzwyczajną zdolnością do lokalizowania wspaniałych przydrożnych barów fast food bez korzystania z mapy
- doświadczył pragnienia prowadzenia bardziej zdrowego trybu życia
- ma niesamowity apetyt na prześmieszny humor.

Moja dawna znajoma mówiła, że nie czyta dobrych książek, nie ma na to czasu. Czyta wyłącznie najlepsze.
Jest to jakaś filozofia, ja jednak uważam, że książki można czytać w pociągu, w poczekalni, w wc :twisted: i wtedy absolutnie nie te najwartościowsze, które potrzebują innej oprawy.
I dodam: jakby tak do podroży lub poczekalni u lekarza zabrać ze sobą tę książkę, ZAMIAST kolorowej prasy kobiecej w tej samej cenie? Zysk w treści murowany a i koty się ucieszą :kotek:

Czasami mamy także bliskich lub przyjaciół w szpitalu, którym trzeba zająć czas. To byłby dla nich bardzo sympatyczny prezent.

Pozostawiam Was (chwilowo) z tym ziarnem zasianym na glebę :P

PS
W poniedziałek, najpóźniej we wtorek zostaną uaktualnione ceny i kupujący na pierwszej stronie, tymczasem proszę o stoicką cierpliwość :1luvu:

Annazoo

Post » Pon lut 28, 2011 7:34 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

Obrazek

Jaki miły dowód miłości, krówka zacałowana tym słowem w wielu językach.
Podaruj tę skarbonkę swojemu dziecku lub młodszej siostrze!
Milej się będzie oszczędzało chowając drobniaki w tak uroczej krówce. W dodatku jest to zakup oszczędny, bo tani! Na otarcie łez po wydaniu przez oszczędnego licytującego 7 zł może on pocieszyć się lizakiem :lol:

Bazarek wkrótce się będzie kończył, dalej! :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: czekają :)

A ja pozdrawiam poniedziałkowo :1luvu:

Annazoo

Post » Pon lut 28, 2011 10:35 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

zapraszamy w poniedziałek :)
niedługo koniec bazarku..

a przy okazji: zapraszam na cykliczny bazarek chlebowy w wydaniu nr 3 :kotek:

viewtopic.php?f=20&t=122302
Obrazek

edit_f

Post » Pon lut 28, 2011 10:49 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

chciałam zapytać o nr 15 - komplet - czy on jest zielony?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 28, 2011 11:09 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

dagmara-olga pisze:chciałam zapytać o nr 15 - komplet - czy on jest zielony?

nie, to masa perłowa koloru perłowego :)
ale nieco jak lustro odbija kolor, z którym sąsiaduje
bardzo porządne wykonanie, wyjątkowo kupiłam je u jubilera, nie w galerii

Annazoo

Post » Pon lut 28, 2011 14:33 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

:catmilk:
Obrazek

edit_f

Post » Pon lut 28, 2011 19:09 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot, słodycze i po francusku..

A może jednak coś jeszcze?
Bo już prawie koniec, a tu takie fajne fanty :)

Annazoo

Post » Wto mar 01, 2011 9:47 Re: muszelki, krokodyl, krowa, kot - OSTATNI DZIEŃ!!!

dziś ostatni dzień bazarku.. czas na wstępne podsumowanie :kotek:

1) krokodyl: czapka i szalik, czyli krokodylowy komplecik
kupiła w opcji Kup Teraz: moorland za 34 zł minus 6,2 (koszty wysyłki, wysłano)
3) muszelki z Morza Czarnego do rozmaitych zastosowań w 6 zestawach
licytuje: atoja za 3 zł x 6 zestawów
5) tunika
kupiła w opcji Kup Teraz: milu za 17 zł (wpłacono, jeszcze nie przekazano)
6) dziwny zegar..
kupiła w opcji Kup Teraz: Cammi za 25 zł minus 9 zł (koszt wysyłki, wysłano)
7) filiżanka z kotkami i bombonierka z galaretką wiśniową
licutyje: Jafusia - 13 zł
8) jedwabna, męska koszula..
licytuje: milu - 13 zł
9) 6 maleńkich dzbanuszków porcelanowych
kupiła w opcji Kup Teraz: jej siostra za 25 zł (wpłacono, jeszcze nie przekazano)
12) słownik "DICTIONNAIRE DE LA LITTERATURE FRANCAISE", LAROUSSE
kupiła w opcji Kup Teraz: Leone
14) książka pt. "NIE ZADRĘCZAJ SIĘ DROBIAZGAMI.. NASTOLATKU
kupiła w opcji KUP TERAZ: jej siostra za 10 zł
16) drzewko szczęścia z bursztynu
licytuje: dagmara-olga za 15 zł
Ostatnio edytowano Śro mar 02, 2011 8:39 przez edit_f, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

edit_f

[poprzednia][następna]