alareipan pisze:W biegu przypomne.
![]()
![]()
Kotka Kluska jest w megapotrzebie! Bura z białym, śliczna, ok. 3 lat, wysterylizowana, bardzo milutka, kuwetowa. W sobotę poszła do adopcji, już podczas adopcji osunęła się na tyłek, ale była tak sparaliżowana strachem i roztrzęsiona przez kilka godzin spędzonych w nowym miejscu (PA), że stwierdziliśmy, że to ze stresu. Po przyjeździe do "domu" tył juz nie chodził. W niedzielę "dom" kotkę zwrócił z 40-stopniową temeraturą. Kocia dostała leki na zbicie gorączki i w poniedziałek wstała jak nowo narodzona - zjadła i chodziła. Dziś znowu weszła temperatura ponad 40 stopni, a wraz z nią zaburzenia neuro. Dostała leki zbijające temeraturę... jest ok, chodzi... Popołudniu znów temperatura wzrosła i kota znowu ma zaburzenia... ONA POTRZEBUJE KĄTA!!! MOGŁABY PÓJŚĆ DO SZPITALIKA NA KILKA DNI, ALE POTEM MUSI MIEĆ JAKIEŚ LOKUM. SPRAWA JEST NAPRAWDĘ SUPER PILNA
![]()
![]()
![]()
A reszta potem.
Podrzucę to info też.
Ona tak ma z anemii? Z kk? Z czego jej ta gorączka? Ząbki ok?
A w ogóle w sprawie dalszej dyskusji z tymczasami psimi o DT
Ale ostatnio w związku z dyskusjami na ten temat powiatowy lekarz weterynarii (któremu podlega schroniska) wydał decyzję, że właśnie że można
Nie stoi to w sprzeczności z polskim prawem, które mówi jedynie o tym, że umowę adopcyjną ma podpisywać osoba fizyczna. Ale czy owa osoba bierze psa na stałe / na tymczas, dla siebie / dla babci / dla fundacji - o tym już nie ma mowy. Więc teoretycznie NIC nie stoi na przeszkodzie.
Poza dyrektorką.
Btw w ostatniej tej rozmowie z wolontariuszami, fundacjami, weterynarzem powiatowym, której zapis wykopałam z którejś tam milionowej strony któregoś entego wątku Dejnarowicz powiedziała, że powstanie umów tymczasowych wezmą pod uwagę i postarają się w tej sprawie coś zrobić.
I to chyba było to, do czego mnie odsyłałyście :>
I do Magiii: Mam zwykły Oxycort, nie A. W dodatku jest już przeterminowany i używać go można na własne ryzyko :/
Za to mam biodacyny dwa opakowania kropli i to jest naprawdę dobre i pomaga.
Chętna?