Problem z załatwianiem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 23, 2011 22:21 Re: Problem z załatwianiem

mziel52 pisze:Poza kuwetą kot robi, gdy uważa, że żwirek jest brudny (np. inna kupa tam leży, albo jest mokry). Moja najstarsza kotka regularnie daje znać w ten sposób, że pora na wymianę zawartości.

dokładnie ,moja młoda robi tak samo,a starsza nie pójdzie dopóki nie posprzatam,kuwetę sprzątam rano i wieczorem :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro lut 23, 2011 22:56 Re: Problem z załatwianiem

Kociaki są wykastrowane od ok. 2 tygodni.
Czasem robi poza kuwetą nawet jak piasek jest czysty - nawet do niej nie zagląda.
Daruję mu niezagrzebywanie, ale co z kupkami poza kuwetą? Na to też nie zwracać uwagi?

Aha, chciałam zaznaczyć, że nie jestem "początkującą" kociarą ;) Może nie do końca wiem jak obchodzić się z kotami niewychodzącymi, a z kuwety moje koty korzystały tylko do momentu aż same zadecydowały załatwiać się poza domem.
"- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."
Terry Pratchett

ciocia kocia

Od: Śro lut 23, 2011 18:10

Post » Czw lut 24, 2011 1:09 Re: Problem z załatwianiem

Ponawiam prośbę o pomoc - co zrobić, kiedy kotek załatwia się poza kuwetą?
"- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."
Terry Pratchett

ciocia kocia

Od: Śro lut 23, 2011 18:10

Post » Czw lut 24, 2011 6:18 Re: Problem z załatwianiem

co robić?
1.sprawdzić czy w kuwetach jest czysto.absolutnie.
Paprotek wali kupsztala poza kuwetą jak nie ogarnę kuwet raz-dwa razy dziennie.w jego mniemaniu,powinnam sprzątać kuwetę jak tylko tam coś trafi...
spróbuj tej strategii przez kilka tyg-sprzątaj kuwetę dwa albo więcej razów dziennie i zobacz czy to coś da.
2.zmiana żwirku.może w tym co masz,szybko się wytrąca amoniak i to kotu przeszkadza?może granulki nie te?
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw lut 24, 2011 7:50 Re: Problem z załatwianiem

Może do żwirku dosypać piasku lub ziemi albo zamiast żwirku pocięty na kawałeczki papier, np z niszczarki
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia]